Maikel de Harder (4-0, '57)
Marc Magan (4-1, '78)

Toeschouwers: 1.512

Vogels sluiten 2018 af met overwinning

De laatste wedstrijd van 2018 zit erop. De thuiswedstrijd tegen Rijnsburgse Boys werd met 4-1 gewonnen. Alle goals vielen in de tweede helft.

Net als vorig seizoen in de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys vielen de doelpunten in het eerste kwartier van de tweede helft als rijpe appelen van de boom. Achtereenvolgens Gillian Justiana, Felitciano Zschüssen en Danny van den Meiracker troffen doel. De mooiste kwam op naam van Maikel de Harder. Hij ontving de bal zo’n 10 meter voor het doel. Speelde directe tegenstander Demon zoek. Schoot niet gelijk, maar liet invalkeeper Virgil Deen dit wel denken en schoot daarna beheerst binnen.

ijsrbb1
Felitciano Zschüsschen (niet in beeld) opent de score

Dat het na 45 minuten nog 0-0 stond was een klein wonder. De Vogels waren heer en meester en kregen enkele dotten van kansen. Zo viel een voorzet van Eef van Riel op de lat. Schoot Mike van de Laar een vrije trap op de kruising en redde van Nieuwkoop twee keer kort achter elkaar op inzetten van Maikel de Harder en Gillian Justiana -waar hij zich blesseerde aan het hoofd-.

ijsrbb2
Mike van de Laar schiet een vrije trap op de kruising

De laatste treffer van het jaar op De Westmaat kwam op naam van Marc Magan. De middenvelder van Rijnsburgse Boys mocht van een meter of 12 uithalen in een fase waar IJsselmeervogels het wel goed vond. De punten zaten allang in de tas en doordat AFC en Katwijk gelijkspeelde gaan De Vogels met een lekker gevoel de winterstop in. Na een tussenstop van een kleine vier weken wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd bij koploper AFC.

Tot dan en een fijne kerst en jaarwisseling toegewenst!

De samenvatting en nabeschouwing van de wedstrijd zijn te vinden in onze videowall.

Voor een meer uitgebreid verslag van de wedstrijd IJsselmeervogels - Rijnsburgse Boys verwijzen we u door naar onze Twitterpagina.

Voor meer foto's kunt u terecht op onze fotoserver. De foto's werden gemaakt door de huisfotograaf van Rijnsburgse Boys, Cees Spruijt, waarvoor dank.