B.J. Fikkert
Assistent-scheidrechter:
S.W.A.J. van Westing, C.R. Veen

Eindelijk weer winst voor De Vogels

Na drie wedstrijden zonder overwinning werd er tegen Barendrecht weer gewonnen. Het werd uiteindelijk 3-0 voor De Vogels en door de driepunter klimt IJsselmeervogels weer over AFC heen doordat de Amsterdammers zondag pas in actie komen.

Het eerste kwartier was genieten geblazen op De Westmaat. Prachtig weer en prachtig voetbal. Een uitstekende combinatie. Het was ook niet verwonderlijk dat De Rooien op voorsprong kwamen. Na een corner belandde de bal pardoes voor de voeten van Maikel de Harder. Hij hoefde niet lang na te denken en schoot de bal hard in de goal. 1-0.

Het was wachten op de tweede Vogelstreffer, maar deze kwam niet. Na een dik kwartier ging de voet wat van het gas en kregen de bezoekers mogelijkheden om de score weer gelijk te trekken. Max van Dijk was hier erg dichtbij, maar zag zijn inzet na een corner van de lijn worden gehaald door Gillian Justiana.

Met nog tien minuten op de klok in de eerste helft leek Danny van den Meiracker de score te verdubbelen. Helaas voor hem en iedereen die IJsselmeervogels een warm hart toedraagt lag keeper Lee-Quincy Cheuk-A-Lam in de weg en voorkwam de verdubbeling.

Op slag van rust snoepte Mike van de Laar de bal af van Akram Salhi. Laatstgenoemde trok aan de noodrem door Van de Laar hard van achter neer te halen. Waar heel De Westmaat dacht aan rood liet scheidsrechter Thijs het gele karton aan de Barendrechter zien. Salhi speelde overigens wel zijn laatste minuut, want in de rust wisselde trainer Jack van den Berg hem. Hoogstwaarschijnlijk uit voorzorg, want deze actie had eigenlijk wel een zwaardere bestraffing verdiend.

ijsbar 1
Aanvoerder Kevin van Diermen stoomt op

In de tweede helft kreeg IJsselmeervogels enkele grote kansen om de score alsnog te verdubbelen. Maikel de Harder, Mike van de Laar en Felitciano Zschüsschen kwamen oog-in-oog met de doelman van Barendrecht, maar faalden allemaal. Eef van Riel deed dit overigens net voor rust ook een keer.
De 2-0 kwam overigens toch. Met nog een kleine 20 minuten te spelen gaf Marciano van Leijenhorst de bal hoog voor op Maikel de Harder. Met een subtiel kopballetje zette hij Danny van den Meiracker vrij voor het doel. Dit was voor de topscorer van De Vogels een koud kunstje. Hij maakte zijn zeventiende treffer van het seizoen.

Het slotstuk was voor Man of the Match Maikel de Harder. Een schitterend steekballetje van Danny van den Meiracker werd zeer knap meegenomen door de Spakenburger waardoor keeper Cheuk-A-Lam gezien was en de bal in het lege doel geschoten kon worden. 3-0.

De koppositie werd zo weer overgenomen van AFC. Omdat de Amsterdammers zondagmiddag tegen FC Lienden in actie komen kan het zomaar zo zijn dat morgen de koppositie weer overgedragen moet worden aan AFC. Volgende week kan in dat geval weer een poging gedaan worden weer op de eerste plek te komen. Tegenstander is dan Rijnsburgse Boys op De Middelmors in Rijnsburg. AFC speelt de kraker bij Katwijk. We kijken er alweer naar uit.

Een fijn weekend toegewenst en tot volgende week!

De samenvatting en nabeschouwing van de wedstrijd zijn te vinden in onze videowall.

Voor een meer uitgebreid verslag van de wedstrijd IJsselmeervogels - Barendrecht verwijzen we u door naar onze Twitterpagina.

De foto's werden deze speelronde gemaakt door clubfotograaf Rob van Willige. In ons album vind u meer foto's.