Assistent-scheidrechter:
R.H. Langeland, D. Zijlstra
J.M.W. van der Laan

IJsselmeervogels na nederlaag in de wachtkamer

Door een 1-2 nederlaag tegen HHC neemt IJsselmeervogels plaats in de wachtkamer. Koploper AFC won met 3-0 van Barendrecht en liep uit naar een voorsprong van 5 punten. Met nog vijf wedstrijden te spelen is de achterstand groot, maar in deze competitie niet onmogelijk om nog in te lopen.

De Vogels begonnen redelijk aan het duel en kregen in de negende minuut een grote kans. Een corner van Mike van de Laar kwam bij Kevin van Diermen. Hij knikte het leer richting doel, maar keeper Danes bracht redding. Een kwartiertje later een vrije trap aan de andere kant van het strafschopgebied. Mike van de Laar zette voor en Danny van den Meiracker kon koppen. Helaas werd de lat geraakt.

Na de kansen van IJsselmeervogels was het tijd voor HHC. Oud-Spakenburgspeler Sargon Gouriye kreeg twee mogelijkheden om uit te halen. Geheel vrij wist hij de bal echter niet langs Jaimy Schaap te krijgen.

Dit lukte Mike van de Laar na een minuut of 40 wel. Een vrije trap op de punt van het strafschopgebied verdween via het hoofd van Jurjan Mannes onhoudbaar voor Sander Danes in het doel. IJsselmeervogels op voorsprong en met die 1-0 werd de rust gehaald.

ijshhc11-0 Mike van de Laar

Na rust was het lang wachten op kansen. Waar Gillian Justiana een plaagstootje uitdeelde was het HHC wat de gelijkmaker maakte. Met nog een kleine twintig minuten op de klok kreeg invaller Hemmink de bal aan de rechterkant. Hij gaf voor op topscorer Rob van der Leij en voor hem was het een koud kunstje om deze bal in de touwen te schieten.

Twaalf minuten voor sluitingstijd moesten de gasten door met tien man. Linksback Ashwin Manuhuto zette een tackel in op Ali Akla en ontving zijn tweede gele kaart van de middag.

Ondanks het ondertal ging HHC er met de punten vandoor. Een omschakeling kwam IJsselmeervogels duur te staan. Wederom was Rick Hemmink de aangever. Nadat Jurjan Mannes wel heel makkelijk door het middenveld liep. Rens van Benthem kon de bal uiteindelijk makkelijk binnenschieten en dompelde De Vogels in rouw.

Zoals gezegd won AFC wel en is het gat vergroot naar vijf punten. Met als slotstuk van de competitie de kraker IJsselmeervogels – AFC voor de boeg is het zaak voor de Rooien om het gat hiervoor te verkleinen naar maximaal twee punten (drie is gezien het verschil in doelsaldo normaal gesproken niet voldoende voor De Vogels, AFC staat momenteel op +37 en IJsselmeervogels op +20). IJsselmeervogels zal tot die wedstrijd af moeten rekenen met GVVV (uit), De Treffers (uit), Jong Vitesse (thuis) en FC Lienden (uit). AFC krijgt te maken met Jong Vitesse (uit), Scheveningen (thuis), Excelsior Maassluis (uit) en VVSB (thuis). Het zal een lastig traject worden, maar uiteraard is de bal rond en is er nog van alles mogelijk. Nu al opgeven zou een doodzonde zijn.

Tot volgende week, dan start de wedstrijd in Veenendaal om 15:30 uur. Dit in verband met de live registratie op FOX Sports. Overigens zal Mike van de Laar niet op het wedstrijdformulier verschijnen. Hij pakte zijn vijfde gele kaart en is geschorst.

Een fijn weekend!

De samenvatting en nabeschouwing van de wedstrijd zijn te vinden in onze videowall.

Voor een meer uitgebreid verslag van de wedstrijd IJsselmeervogels - HHC Hardenberg verwijzen we u door naar onze Twitterpagina.

De foto's werden deze speelronde gemaakt door clubfotograaf Rob van Willige. In ons album vind u meer foto's.