S.N.V. Nanninga, M.J.A. Osseweijer
Vierde official:
A.G.J. van Loenen

Wederom geen punten voor De Vogels

Voor de vierde keer op rij verloor IJsselmeervogels. De derde plek bleef behouden omdat Katwijk ook verloor. Op De Westmaat gingen de mannen van Ted Verdonkschot met 2-3 onderuit tegen Jong Vitesse.

Het eerste kansje van de wedstrijd was nog voor Mike van de Laar. Helaas redde keeper Byazit en zag hij zijn team twee minuten later de 0-1 maken. Mike de Beer trof doel.

ijsjvi1
Jaimy Schaap baalt na een tegentreffer

Danny van den Meiracker had even later de kans gelijk te maken, maar hij zag zijn inzet ook gered door keeper Byazit. Na een half uur spelen stond de 1-1 dan toch op het bord. Een corner van Mike van de Laar kwam in de doelmond terecht. De bal ging over iedereen heen, maar Jeffrey Buitenhuis stond op de juiste plek om de bal in het doel te lopen.

Na de gelijkmaker volgde een sterke fase van IJsselmeervogels. Helaas konden Danny van den Meiracker en Shanon Carmelia de tweede Vogelstreffer niet maken. Deze kwam er wel, maar niet voor rust. Na dik een kwartier spelen was het Robbert Olijfveld die de keeper passeerde na een passje van Maikel de Harder. Hij werd knap weggestuurd door Shanon Carmelia. 2-1.

ijsjvi2Jeffrey Buitenhuis kan binnenlopen nadat keeper Byazit mis zit

Lang konden De Vogels niet genieten van de voorsprong. Binnen een minuut maakte Jesse Schuurman alweer gelijk.

Een krap kwartier later stonden de gasten zomaar op voorsprong. Wederom matig verdedigen deed IJsselmeervogels de das om. Hicham Acheffay profiteerde uiteindelijk en zette de 2-3 op het scorebord.

Dik vijf minuten voor tijd kreeg Danny van den Meiracker de kans om zijn twintigste treffer van de competitie te maken. Een absurde overtreding van Younes Zakir, hij plantte zijn elleboog in het gezicht van Ali Akla en kreeg slechts een strafschop tegen en geen (rode) kaart.
De aanvalsleider van IJsselmeervogels schoot de bal hard over het doel en hield de stand zo op 2-3.

ijsjvi3
Dit was geen strafschop

Volgende week treft IJsselmeervogels FC Lienden, wat zich op gaat maken voor de nacompetitie. Het duel in de Betuwe vangt, net als alle wedstrijden in de Tweede divisie volgende week, aan om 18:00 uur. Tot dan!

De samenvatting en nabeschouwing van de wedstrijd zijn te vinden in onze videowall.

Voor een meer uitgebreid verslag van de wedstrijd IJsselmeervogels - Jong Vitesse verwijzen we u door naar onze Twitterpagina.

De foto's werden deze speelronde gemaakt door Niels Boersema. In ons album vind u meer foto's.