Het eerste

Volgen op

Wedstrijdgegevens


0 - 1

Scheveningen - IJsselmeervogels
zaterdag 30 november 2019,

Ahmed el Azzouti (0-1, '34)

Toeschouwers: 498
Scheidsrechter:
D. Schaper
Assistent-scheidrechter:
G. van Mun, R.S.H. Beijer
Vierde official:
S.C. Kraak

Bekijk opstellingen

Met de hakken over de sloot langs Scheveningen

IJsselmeervogels heeft in ieder geval een dag de koppositie weer terug in handen. Op Sportpark Houtrust werd met een minimaal verschil gewonnen: 0-1. In de slotfase van het duel kregen Marciano van Leijenhorst en ex-Vogel Tim Peters beiden nog de rode kaart.

Ter Verdonkschot had in zijn basiself een tactische aanpassing gedaan na de wanvertoning tegen Koninklijke HFC. Zo begon topscorer Danny van den Meiracker op de bank en keerde de na dit seizoen vertrekkende Gwaeron Stout in de startformatie. Het betekende een versterkt viermansmiddenveld. 

Uit de startblokken

De Rooien leken op revanche uit te zijn en schoten tegen de Schollenkoppen uit de startblokken. Kansen voor Van Leijenhorst (kopbal in de handen van doelman Wesley Zonneveld), El Azzouti (zijnet) en Nejmi (net naast) leidden aanvankelijk niet tot doelpunten, maar na 34 minuten spelen was het wel raak. Ahmed El Azzouti kreeg de bal in de zestien en frommelde de bal op techniek, maar ook wel met enig geluk, langs de Scheveninger-defensie en kon vervolgens in de rechterbenedenhoek binnenschuiven. Een koelbloedige goal zoals je van een spits van dit niveau  mag verwachten. 

Na de goal bleef IJsselmeervogels de vorm vasthouden en dat resulteerde wel in wat kleine kansen, maar niet in verdere uitbreiding van de score. De voorsprong was echter dikverdiend en met die 0-1 op het scorebord gingen de Vogels prettig de rust in.

Veranderd spelbeeld

Na rust veranderde het spelbeeld echter volledig. Beide trainers wisselden niet, maar de ploeg van Scheveningen-trainer John Blok kwam, net als Koninklijke HFC vorige week, scherper uit de rust. Die scherpte betaalde zich uit in een aantal dotten van kansen. Het nodige kunst- en vliegwerk en een uitblinkende Jaimy Schaap zorgde echter voor een 'clean sheet. Nigel Ogidi Nwankwo (gered), Rowdy van der Putten (rakelings naast), Mehmed Aldogan (via Schaap over) en Peters (te wild, over) zullen na afloop nog wel achter de oren gekrabd hebben.

Na een minuut of twintig in de tweede helft leek de Scheveninger storm weer wat te gaan liggen. De ploeg heeft dit seizoen pas 13 keer gescoord en aangezien daar de vijfklapper tegen Spakenburg bij zat, heeft het dit seizoen al acht wedstrijden gespeeld zonder ook maar een goal te maken. Dat deze wedstrijd daar nog eens bij zou komen, mag een klein wonder worden genoemd.

Onbehouwen actie: rood

Met nog een kleine tien minuten officiële speeltijd kwam er echter weer hoop in de harten van de badplaatsbewoners. Marciano van Leijenhorst dacht een pass te onderbreken met een sliding. Doordat hij echter de bal miste en de tegenstander raakte, reageerde arbiter Schaper met een directe rode kaart. Een actie die met het etiket onbehouwen misschien ook wel (donker)geel had kunnen zijn, maar zeker niet gemeen was. Linksback Ruben Koorndijk, in het verleden nog in beeld geweest bij de Rooien, had na de rode kaart nog een vlammend schot in petto, maar ook hierop bracht Jaimy Schaap redding. Het zou de enige grote kans zijn toen ook Scheveningen in de fout ging.

Tim Peters ging het duel met Yannick Corrie aan en gebruikte daarbij de elleboog. Of het intentioneel was, of een poging zich breed te maken was door de snelheid van de actie moeilijk waar te nemen. De hoofdpijn bij Cortie zal er niet minder om geweest zijn en ook hier trok de scheidsrechter een directe rode kaart. 

Opnieuw cruciale redding

In de dying seconde van het duel onderstreepte Jaimy Schaap zijn onomstreden status en bekroning tot man of the match. Jari de Jong mocht tussen Gillian Justiana en Yannick Cortie in van dichtbij inkoppen, maar Schaap produceerde een redding van een katachtig en cruciaal kaliber. Het betekende dat de driepunter in de tas mee mochten naar Bunschoten-Spakenburg.

Doordat Koninklijke HFC zondag pas in actie komt - waarbij het op bezoek gaat bij TEC - zag het maar liefst vier ploegen passeren op de ranglijst. Naast IJsselmeervogels wonnen ook Katwijk, AFC en HHC, waardoor het bovenin ongemeen spannend blijft. 

De komende weken komen er twee cruciale duels aan in die titelstrijd. Volgende week komt angstgegner Noordwijk op bezoek en de week daarna mag IJsselmeervogels naar De Krom, naar Katwijk. Aan de ploeg van Verdonkschot om te laten zien hoe gretig men is om voor de titel te gaan. Na die twee duels zit de competitie er voor 2019 op en wacht nog een midweeks treffen met SteDoCo. Belangrijk, maar eerst zal de focus op de andere duels moeten.

De samenvatting van de wedstrijd is te zien in onze Videowall 

De foto's werden gemaakt door Pro-Shots.
Meer foto's zijn te vinden in ons fotoalbum.


Alle video's

Recente media

Alle video's