C.R. Veen, B.A.C. Smets
Vierde official:
J.I.R. Nelissen

Bekijk opstellingen

IJsselmeervogels heeft de koppositie weer overgenomen in de Tweede divisie. De ploeg van Ted Verdonkschot versloeg op eigen veld Noordwijk met 4-2 en zag concurrenten Koninklijke HFC en Katwijk tegen elkaar gelijkspelen (1-1) en AFC (0-1 tegen Scheveningen) verliezen. Hierdoor staan de Rooien nu met een punt op kop.

Verdonkschot was door de rode kaart van Marciano van Leijenhorst genoodzaakt zijn formatie aan te passen. Kevin van Diermen was de logische vervanger. Verder werd gekozen voor Eef van Riel ten faveure van Mike van de Laar. Ook topscorer Danny van den Meiracker begon net als vorige week op de reservebank. Bij de gasten werd Vogels-aanwinst Huib Oversloot net als de afgelopen weken - eigenlijk sinds de aankondiging van zijn transfer - uit de basiself gehouden.

PS ijsnoo4 kevinvandiermen

Jubileumtreffer El Azzouti

De vernieuwde formatie van IJsselmeervogels schoot uit de startblokken en al na een kleine drie minuten kon het scorebord in werking. Na goed voorbereidend werk van Gillian Justiana, die met een fraaie ‘chip’ Ahmed el Azzouti voor de goal zette, kon laatstgenoemde koel afronden. Het toonde de dadendrang van de Rooien, die duidelijk wraak wilden nemen voor de laatste thuiswedstrijd (1-5 tegen Koninklijke HFC). Bovendien was het de 2500e treffer van IJsselmeervogels in competitieverband sinds de invoering van de landelijke eerste klasse in 1970.

IJsselmeervogels bleef doorduwen, maar kansen voor Robbert Olijfveld en Maikel de Harder beleven onbenut. Dat gold even later niet. Maikel de Harder toonde zijn technische begaafdheid: hij nam de bal op het middenveld handig aan, combineerde met Eef van Riel en draaide vervolgens handig weg van zijn directe tegenstander waardoor hij op kon lopen. De 28-jarige middenvelder behield het overzicht en bediende aan de linkerkant van het veld de vrijstaande Gwaeron Stout, die net bij de zestien was aangekomen. Het schot met Stout’s linker was niet eens heel scherp in de hoek, maar was voldoende om het leer achter doelman Van Vliet te krijgen en de marge uit te breiden naar twee.

PS ijsnoo5 gwaeronstout

Derde kwartier, derde goal

Ook in het derde kwartier van de eerste helft vond IJsselmeervogels het net. Het afstandsschot van Achraf Nejmi in de 38e minuut bleek een waarschuwing voor wat nog kwam. Een minuut later werd een door Ahmed el Azzouti opgezette aanval vanaf de vijfmeterlijn teruggelegd door Robbert Olijfveld. De inlopende Maikel de Harder kon vervolgens aanleggen, maar zag Eef van Riel de ’tip-in’ verzorgen. Het betekende voor de Gendtse middenvelder zijn eerste competitietreffer van het seizoen in wat vandaag ook pas zijn tweede wedstrijd in de basiself was dit seizoen.

IJsselmeervogels kon terugkijken op een fantastische eerste helft. Het enige wat het zichzelf kwalijk kon nemen is dat het de score niet nog verder uitbreidde. In de tweede helft leek IJsselmeervogels door te gaan waar het gebleven was. Na 53 minuten liet Gwaeron Stout Maikel de Harder alleen voor de keeper opduiken. Hij zocht het doel echter net iets te veel naar rechts.

RVW ijsnoo1

Noordwijk terug in de wedstrijd

Na 65 minuten deed Noordwijk iets terug. Een corner vanaf de rechterkant leek een prooi voor Jaimy Schaap. De doelman, die na afloop van de wedstrijd bekendmaakte zijn contract te hebben verlengd tot 2025, werd echter aan zijn handen getrokken. Een vrije trap was op zijn plaats geweest, maar scheidsrechter De Winter besloot het doelpunt toe te kennen aan Fanuel Waandels.

Even later was het juist IJsselmeervogels dat weer geluk had. Na 70 minuten werd Denzel James in de beruchte zestien geschept door Gillian Justiana. Ook hier besloot scheidsrechter De Winter echter niet in te grijpen. In zekere zin zou je kunnen zeggen dat het hiermee weer quitte stond. Twee minuten later was het echter alsnog raak. Een verre ingooi werd doorgekopt door Fanuel Waandels. Halfslachtig ingrijpen van de Vogels-defensie zorgde dat de bal uiteindelijk bij Emiel Wendt terechtkwam, die van dichtbij kon binnenschieten.

RVW ijsnoo2 gillianjustiana

Déjà vu naar het bekertreffen

Het betekende een spannende slotfase voor de Rooien. En de gedachten zullen bij velen teruggegaan zijn naar de eerdere bekernederlagen tegen Noordwijk, waar ook twee keer een voorsprong teniet werd gedaan.

IJsselmeervogels bleef echter voetballen. Met invaller Danny van den Meiracker binnen de lijnen ging de ploeg van Verdonkschot meer met een targetman voetballen. Het was dan ook diezelfde Van den Meiracker die vijf minuten na zijn entree Ahmed el Azzouti bediende binnen de zestien. De spits zorgde echter niet voor zijn tweede van de middag, maar mikte de bal naast.

RVW ijsnoo3 ahmedelazzouti

Invallers zorgen voor beslissing

Vervolgens vielen ook Van de Laar en Ali Akla nog in. Voor Akla betekende het zijn eerste officiële minuten sinds de uitwedstrijd bij ASWH in september. Het waren de drie invallers die voor de beslissing zorgden. Van de Laar vond bij het starten van de blessuretijd Danny van den Meiracker. Via Ali Akla, opnieuw Mike van de Laar kwam de bal bij Van den Meiracker. De spits kapte zijn directe tegenstander uit en schoot vervolgens van dichtbij in de korte hoek binnen.

Verdonkschot, volgend seizoen de trainer van RKVV Velsen, analyseerde het na afloop als volgt: “Wat we in de eerste helft goed deden, namelijk alsmaar de vrije man zoeken, deden we niet goed in de tweede helft. Toen wilden we allemaal de beslissende pass geven. Dan weet je dat ze met cornerballen en verre inworpen gevaarlijk zijn, omdat ze de lengte meesturen.”