Danny van den Meiracker (4-1 (pen.), '67)

R.H. Langeland, R. van Marrewijk
Vierde official:
J. Kuipers

Matig spel, volle buit: 4-1

IJsselmeervogels heeft op eigen veld met 4-1 gewonnen van ASWH. Na een wat moeizame eerste helft, waarin Ahmed el Azzouti met twee goals belangrijk was, pakte de ploeg van Gert Kruys na rust de regie in handen en liep het uit via Gwaeron Stout en Danny van den Meiracker.

Kruys leek op het eerste oog gekozen te hebben voor een 3-4-3-formatie, maar al snel bleek dat Mike van de Laar de vervanger bleek van de geblesseerde Jeffrey Buitenhuis op de rechtsbackpositie en dat Robbert Olijfveld wat meer hangend vanaf links speelde in plaats van in de voorhoede. Wel was het IJsselmeervogels dat vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief nam.

PS ijsasw3 justiana

Rood initiatief

Dat initiatief resulteerde al direct in kansen op de winderige Westmaat. Al na drie minuten was Kevin van Diermen dichtbij. De kopbal uit de corner van jubilaris Eef van Riel - hij speelde zijn 50ste officiële duel voor de Rooien - werd door de Spakenburgse centrumverdediger over gekopt. Gwaeron Stout was een kleine tien minuten later dichtbij, maar hij zag zijn fraaie uithaal eindigen op de lat.

Daarna leken de Rooien de touwtjes wat meer te laten vieren, waardoor de Ambachters wat meer in de wedstrijd konden komen. Het betekende dat Koen Wesdorp kon indribbelen de zestien in en zijn schot via een fraaie redding van Jaimy Schaap tegen de paal zag gaan. Gillian Justiana kon vervolgens ruimen.

Plotselinge openingstreffer

Toch waren het de Rooien die toch wel vrij plotseling op voorsprong kwamen. Een aanval over de linkerkant via de veelvuldig opkomende aanvoerder Gillian Justiana leek een prooi voor Danny van den Meiracker. De spits leek de bal bij de eerste paal binnen te tikken, maar raakte enkel lucht. De bal rolde echter door en al glijdend was Ahmed el Azzouti op de doellijn net iets handiger dan Fabian Korporaal, waardoor hij de openingstreffer op zijn naam kon schrijven.

PS ijsawh2 team

Na 39 minuten spelen zou de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht op gelijke hoogte komen. Gilmaro van der Werp werd volledig vrijgelaten bij een vrije trap van Koen Wesdorp. De linkerverdediger kon zodoende vrijuit inkoppen. De mate van vrijheid gaf te denken en het betekende dat de Rooien weer op zoek moesten naar de voorsprong tegen de laagvlieger in de Tweede divisie.

Toch met een voorsprong rusten

Waar iedereen al vrede had met een gelijke ruststand, was dat buiten Ahmed el Azzouti gerekend. Werkelijk op slag van rust gaf ASWH wat onnodig een corner weg en hoewel IJsselmeervogels niet de reputatie heeft om gevaarlijk te zijn bij corners, kon El Azzouti ineens binnenkoppen uit de corner van Eef van Riel.

PS ijsawh1 azzouti

Na rust kon IJsselmeervogels zich opmaken voor een helft met de wind flink tegen. De wind had zijn invloed op het spel en dat leek qua spelbeeld wat in het voordeel van de gasten te zijn, die opnieuw op zoek moesten naar de gelijkmaker. Dat was overigens al zonder Maikel de Harder, die in de rust werd vervangen door Achraf Nejmi.

Meer controle

IJsselmeervogels nam echter steeds meer de controle over en dat leidde na 64 minuten tot uitbreiding van de score. Gwaeron Stout mocht aantekenen voor de mooiste treffer van de middag. Een afvallende bal kwam via Danny van den Meiracker terecht bij Stout, die de bal op de volley in de linkerbovenhoek joeg.

PS ijsasw4 stout

Drie minuten later was het over en sluiten. Mike van de Laar, vanmiddag volop profiterend van de vrijheid die hij kreeg als rechtsback, kon opkomen en werd in de zestien gevloerd door Jesper van den Bosch. Scheidsrechter Blank kon niet anders besluiten dan de bal op de stip te leggen, waarna Danny van den Meiracker voor zijn zestiende competitietreffer van het seizoen mocht aanleggen. De penalty was overtuigend en hij gooide de wedstrijd daarmee in het slot. Ook de wisselingen in beide ploegen maakten daar nog weinig verandering in.

HHC verliest, ASWH de rode lantaarn

De uitslagen op de andere velden leidde tot de nodige euforie bij IJsselmeervogels, maar leidde tot zorg bij de gasten. Zo wist koploper HHC Hardenberg thuis niet te winnen van Kozakken Boys (0-1), speelde Katwijk gelijk bij TEC (2-2) en deed Jong FC Volendam onderin de ranglijst de rode lantaarn over aan ASWH. De Volendammers wonnen met 3-1 van T.E.C., de tegenstander van IJsselmeervogels van volgende week. Dat duel vangt aan om 18.00 uur in Tiel.

De samenvatting van de wedstrijd is te zien in onze Videowall (wanneer ge-upload)