Het eerste

Volgen op

Wedstrijdgegevens


0 - 3

TEC (zo.) - IJsselmeervogels
zaterdag 8 februari 2020,

Gillian Justiana (0-1, '41)
Danny van den Meiracker (0-2, '84)
Ahmed el Azzouti (0-3, '85)

Toeschouwers: 623
Scheidsrechter:
S. Dröge
Assistent-scheidrechter:
M.C. Janssen, Mevr. C.J. Overtoom
Vierde official:
R.H.C.M. de Loos

Bekijk opstellingen

Werklust en individuele kwaliteit brengen ruime overwinning

Op een erg moeilijk bespeelbaar veld heeft IJsselmeervogels in Tiel een ruime 0-3 zege geboekt op sv T.E.C. De zege kwam moeilijk tot stand en de 0-1 van Gillian Justiana stond lang op het scorebord, maar in de slotfase wisten Danny van den Meiracker en Ahmed el Azzouti de marge te vergroten. Bovendien steeg IJsselmeervogels door de overwinning naar de tweede plek op de ranglijst.

Trainer Gert Kruys borduurde voort op de tweede helft van vorige week tegen ASWH (4-1) en koos voor Achraf Nejmi ten koste van Maikel de Harder. Het zorgde voor wat meer soliditeit op het zware grasveld in Tiel, waarmee alvast werd geanticipeerd op de te leveren arbeid. 

Met de wetenschap dat Katwijk eerder op de dag op eigen veld verloren had van Excelsior Maassluis (1-2), wist IJsselmeervogels dat de tweede plaats binnen handbereik lag. Toch waren het de Tielenaren die in de beginfase het initiatief pakten. Zo was eerst Wimilio Vink (bal net gemist bij het inglijden op een voorzet) en oud-Spakenburg-aanvaller Robby Holder na een ruim kwartier dichtbij (schot rakelings voorlangs). 

Ook Joël Beukhof zag na een halfuur spelen zijn vrije trap gepareerd door Jaimy Schaap en geboren Tielenaar Matthijs van Gessel zag de bal datzelfde lot hebben. Tiel had hier misschien wel op voorsprong moeten komen, maar zag Schaap uitblinken. Het tekent het probleem van de Tielenaren dit seizoen: doelpunten maken. Slechts 15 keer wist de ploeg te scoren en dat is ruim het minst van de hele Tweede divisie. 

De eerste grote kans voor de Rooien kwam pas na 38 minuten spelen. Gwaeron Stout kon na een afgeslagen corner afdrukken, maar zijn schot werd door de Tielse bewaking bij de doelpaal tot corner verwerkt. 

Het bleek een waarschuwing voor wat nog kwam. Een lange crosspass van Mike van de Laar, vandaag andermaal als rechtsback opererend, kwam aan bij Danny van den Meiracker. Die legde terug op Gillian Justiana. De Vogels-aanvoerder wilde Robbert Olijfveld aanspelen, maar zag de bal via een Tielse verdediger en Achraf Nejmi bij hem terugkeren. Een mooie dribbel bracht de bal uiteindelijk voor zijn zwakkere rechterbeen, maar de linkspoot besloot toch uit te halen en met succes. De bal viel via de onderkant van de lat binnen in het net, achter de met stomheid geslagen Jan Schimmel. 

De Tielse defensie zag er bij de tegentreffer niet goed uit, maar IJsselmeervogels had daar maling aan. Het ging met een 0-1-voorsprong rusten. Het scheelde zelfs weinig of die marge was zelfs groter geweest, maar het schot van Robbert Olijfveld vlak voor rust werd goed geblokt. Na rust werden de ruimtes groter en ging individuele kwaliteit nog meer een rol spelen. Dat was vanzelfsprekend in het voordeel van de Spakenburgse formatie. 

Ahmed el Azzouti loste het eerste waarschuwingsschot van de tweede helft. Op aangeven van Achraf Nejmi, die op zijn beurt weer was aangespeeld door targetman Danny van den Meiracker, wilde de spits de bal op de volley binnenschieten. Het zou een schitterende goal zijn geweest, maar zijn inzet vloog ver naast. De afstandsschoten van T.EC.’ers Baggerman (recht op Schaap af) en Westerlaken (net over) brachten geen verschil in het scorebord en zo leek de wedstrijd af te stevenen op een 0-1.

Dat was echter buiten de Rooie topschutters van de Tweede divisie gerekend. Eerst was het Ahmed el Azzouti na 84 minuten spelen die de bal veroverde en Danny van den Meiracker in stelling bracht. De topscorer van de Tweede divisie haalde van zo’n dertig meter verwoestend uit in de linkerbenedenhoek en zag zijn voormalige collega Schimmel - beiden speelden nog samen bij FC Lienden - kansloos. 

Nog geen minuut later was het op aangeven van Eef van Riel, die deze week zijn contract met twee jaar verlengd zag worden, opnieuw diezelfde Van den Meiracker. Een afstandsschot vanaf randje zestien, maar ditmaal met zijn linker, werd ditmaal wel geblokt door doelman Schimmel. Ahmed el Azzouti reageerde echter attent en bracht zijn doelpuntentotaal op veertien treffers in de Tweede divisie. 

Zo betekende dat trainer Gert Kruys ook in de derde competitiewedstrijd na zijn terugkeer op de Westmaat zonder puntverlies bleef. De komende weken zal er echter wel uit een ander vaatje getapt moeten worden, wil dat zo blijven. Dan staan namelijk de loodzware duels met Kozakken Boys, GVVV, AFC en Katwijk op het programma. 

Met alleen AFC als - overigens relatief dichtbij - uitduel en de overige duels op De Westmaat ook voor de supporters een kans om de Rooien naar de overwinning te schreeuwen. Daar werd zaterdagavond bij terugkeer op de Westmaat overigens al een voorschot op genomen, door de spelersbus met een rooie vloed aan fakkels te ontvangen. Als die steun hetzelfde vuur kan opleveren als in het bekerduel tegen Go Ahead Eagles, kunnen het wel eens mooie weken worden. 

Voor een verslag van de wedstrijd sv T.E.C. - IJsselmeervogels verwijzen we u door naar onze Twitterpagina.

De samenvatting van de wedstrijd en interviews met trainer Gert Kruys, doelpuntenmakers Gillian Justiana en Danny van den Meiracker en middenvelder Eef van Riel (die afgelopen week zijn contract verlengd zag worden met twee jaar) zijn te zien in onze Videowall.

De foto's werden gemaakt door Erich Snijder van ProShots.
Meer foto's zijn te vinden in ons fotoalbum.


Alle video's

Recente media

Alle video's