Het eerste

Volgen op

Wedstrijdgegevens


1 - 1

IJsselmeervogels - FC Groningen
dinsdag 15 oktober 2019,

Ahmed el Azzouti (1-0, '39)
Romano Postema (1-1, '81)

Scheidsrechter:
W.H. Bronsvoort
Assistent-scheidrechter:
J.J. van der Leij, G. van Mun

Bekijk opstellingen

Nuttig oefenduel eindigt gelijk: 1-1

IJsselmeervogels heeft tegen een combinatieteam van het A-elftal van FC Groningen, Jong FC Groningen en FC Groningen Onder-19 dinsdagavond op 1-1 weten te houden. Voor IJsselmeervogels was Ahmed el Azzouti verantwoordelijk voor goal. Romano Postema scoorde namens de Groningers.

RvW ijsgro1

Voor de ploeg van Ted Verdonkschot was het vooral van belang om spelers speeltijd te geven die de afgelopen periode minder speelminuten maakten in de Tweede divisie. Zo kwamen onder meer Cortie, Van Diermen en Mink alsmede de twee reservekeepers Brummel en Heek in actie. Voor verdediger Timo Kozjak - het jongere broertje van Sergio Kozjak - en Adil Haian, die beiden uitkomen in Onder-19, was deze wedstrijd een kans om zich in wedstrijdverband in de kijker te spelen bij de A-selectie. Zij maakten beiden hun officieuze debuut. 

RvW ijsgro1

Via een vlijmscherpe counter kwam IJsselmeervogels via Ahmed el Azzouti na 39 minuten spelen op voorsprong. In de slotfase van de tweede helft deed FC Groningen wat terug. Romano Postema, op dit moment topscorer in de Eredivisie Onder-19 met zes goals, profiteerde van een verdedigende fout. 

Komend weekend heeft IJsselmeervogels een vrij weekend. Pas een week later, op zaterdag 26 oktober, neemt de ploeg van Ted Verdonkschot het op tegen De Treffers. Dit duel vangt aan om 18.00 uur in Groesbeek. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op dinsdagavond 29 oktober. Om 19.45 uur trapt IJsselmeervogels dan af in de KNVB Beker tegen FC Den Bosch. 

RvW ijsgro3