Het eerste

Volgen op

Wedstrijdgegevens


3 - 1

IJsselmeervogels - DOVO
zaterdag 1 augustus 2020,

Mike van den Ban (1-0, '13)
Gerry Vlak (2-0, '32)
Jasper Waalkens (2-1, '45)
Mike van de Laar (3-1, '51)

Toeschouwers: 400
Scheidsrechter:
A. Bos

Bekijk opstellingen

IJsselmeervogels met 3-1 te sterk voor DOVO

IJsselmeervogels heeft ook de tweede oefenwedstrijd van het seizoen gewonnen. De Vogels bleken met 3-1 te sterk voor derdedivisionist DOVO. Doelpunten van de gastheren kwamen van Mike van den Ban, Mike van de Laar en Gerry Vlak. Namens de gasten deed Jasper Waalkens wat terug.

dovo thuis4

De ploeg van Berry Smit opende scherper dan vorige week. Hoewel er nog voldoende gewerkt moet worden aan automatismen oogde het spel al verzorgder dan vorige week. Dat leidde al snel tot de openingstreffer na een klein kwartier. Maikel de Harder bediende Mike van den Ban via een afgemeten pass. De van Katwijk overgekomen Van den Ban dook daarmee alleen op voor de keeper en schoof met een bekeken schot de bal achter doelman Vrolijk.

Met ruim een halfuur op de klok werd de marge verdubbeld. Mike van de Laar stond aan de basis met een vrije trap. De trapveste middenvelder legde de bal op het hoofd van Gerry Vlak. De Volendammer kopte de bal vervolgens met een fraaie boog in het net. Van de Laar ging daarmee door, waar hij vorig seizoen al in uitblonk: assists afleveren.

dovo thuis1

Kort voor rust vloog de vlam even kort in de pan. Een diepe bal van achteruit wilde door Ahmed el Azzouti hoog aangenomen worden. Met het hoofd kijkend naar de bal, miste hij echter de voor hem opgedoken verdediger die hij vervolgens in de borst raakte. Met al geel op zak voor El Azzouti zou dit in de competitie, hoewel er geen sprake was van een bewuste overtreding, mogelijkerwijs een tweede gele kaart opgeleverd hebben. Het leverde nu enkel een withete DOVO-aanvoerder Barry Beijer op. De voormalige Spakenburg-verdediger liet zich in woord en gebaar stevig uit over de situatie, wat gezien de situatie wel wat overdreven was.

dovo thuis2

Toch konden de Veenendalers nog voor rust iets terug doen. Onoplettendheid op de linkerflank van IJsselmeervogels zorgde dat voormalige Vogels-verdediger Shanon Carmelia Bo van Essen diep kon sturen. Laatstgenoemde bediende vervolgens Jasper Waalkens die eenvoudig, maar toch ook echt wel fraai, binnen schoot. Een aanval uit het boekje.

Na rust bepaalde IJsselmeervogels al snel de eindscore. Barry Beijer liet zich bij de cornervlag de bal ontfutselen door Joey Lieshout. De spits kwam vervolgens in een scrimmage terecht, waar ook Ahmed El Azzouti bij betrokken was. Uiteindelijk kwam het leer echter voor de voeten van Mike van de Laar, die op techniek binnen schoot in het van keeper ontbrekende doel. In de slotfase waren invallers Christos Ibrahim en Björn van Gorkom nog dichtbij uitbreiding van de score, maar dat mocht niet zo zijn.

dovo thuis3

Waar vorige week de selectiespelers nog elk 45 minuten te spelen kregen, kreeg zaterdagmiddag de basiself voor het grootste gedeelte 60 minuten speeltijd. Aanstaande zaterdag zullen twee teams van IJsselmeervogels in actie komen. Het eerste elftal speelt een uitwedstrijd tegen Willem II. Op hetzelfde moment speelt een combinatieteam van het eerste elftal en Onder 23 een thuiswedstrijd tegen het eerste elftal van Sliedrecht. Laatstgenoemde wordt getraind door voormalig IJsselmeervogels-speler Dennis van der Steen.

Tekst en fotografie: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel

Bekijk hier meer foto's van de wedstrijd 


Alle video's

Recente media

Alle video's