Het eerste

Volgen op

Wedstrijdgegevens


2 - 1

IJsselmeervogels - Rijnsburgse Boys
zaterdag 5 september 2020,

Ahmed el Azzouti (1-0, '41)
Jeroen Spruijt (1-1, '44)
Kevin van Diermen (2-1, '85)

Toeschouwers: 800
Scheidsrechter:
F.M.L. van den Elzen
Assistent-scheidrechter:
N. Kromme, R. Janssen
Vierde official:
F.R. de Winter

Bekijk opstellingen

Van Diermen matchwinner tegen Uien

IJsselmeervogels heeft in de seizoensopening van de Tweede divisie tegen Rijnsburgse Boys een zeer welkome 2-1-overwinning geboekt. Ahmed el Azzouti en Kevin van Diermen waren de rode doelpuntenmakers. Vermeldenswaardig was ook het vroege uitvallen van Marciano van Leijenhorst met een hamstringblessure en het officiële debuut van Adil Haian.

Philippe van Arnhem traint pas een week mee bij Berry's Boys en kon desondanks direct rekenen op een basisplaats in de 4-3-1-2-formatie. De blonde balafpakker vormde een middenveld met Eef van Tiel en de twee andere nieuwelingen Gerry Vlak en Mike van den Ban. Op de linksbackpositie posteerde de staf Sanny Monteiro, die daarmee het opengevallen gat door het vertrek van Gillian Justiana naar Curaçao, succesvol invulde.

Domper: blessure Van Leijenhorst

Al na een kleine twintig minuten kreeg IJsselmeervogels een domper te verwerken. Marciano van Leijenhorst ging na een verdedigende actie naar de grond en greep naar de hamstring. Al snel volgde het wisselsignaal van de Soester verdediger en ook verzorger Jan Loenen gaf hetzelfde signaal richting de bank. Het betekende dat ook Mitch Willems zijn officiële debuut zou maken en hij deed dit naar behoren. Tot die tijd waren de enige speldenprikken gekomen van de gasten.

PS ijsrbb2 

Na 28 minuten leken de Rooien op voorsprong te kunnen komen. Een corner van Eef van Riel werd door Danny van den Meiracker tot serieuze kans gepromoveerd door de bal met een fraaie voetbeweging door te spelen richting Mike van den Ban. De van Katwijk overgekomen spits mikte het doel echter te hoog. Zeven minuten later was spits Dani van der Moot nog dichterbij. Een voorzet vanaf links zette de voormalige speler van Jong PSV alleen voor keeper Schaap, maar vervolgens kreeg hij de bal slechts naast de goal. Dit was overigens onder hevig protest, omdat voorafgaand aan deze kans een zuivere handsbal plaatsvond. Scheidsrechter Van den Elzen miste het echter en gelukkig bleef het zonder consequenties.

Twee keer raak, vlak voor rust

Na 41 minuten was het wel raak. Een diepe steekpass vanaf rechts van het middenveld kwam te liggen voor El Azzouti. De spits had geen enkele moeite met zijn directe tegenstander en schoot de bal vervolgens koel achter doelman Zonneveld. Lang konden de Rooien niet genieten van deze voorsprong want nog binnen vijf minuten stond het weer gelijk. Een voorzet vanaf kwam terecht op het hoofd van Jeroen Spruijt en die kopte onberispelijk binnen.

In de tweede helft nam Rijnsburgse Boys wat meer het initiatief. Dat leidde na tien minuten tot de eerste kans in de tweede helft. Bram de Bruin, de 23-jarige middenvelder die deze zomer over kwam van Barendrecht, mocht oprukken vanaf het middenveld en zijn daaropvolgende schot vanaf zo'n 20 meter vloog hoog over de goal van Jaimy Schaap. Het noopte de Rooie trainer tot ingrijpen en hij riep Maikel de Harder, die net als de andere potentiële invallers achter het doel van de eigen keeper moesten warmlopen, bij zich om vervolgens Mike van den Ban te vervangen. Hoewel De Harder goed inviel bleven de Uien in eerste instantie het initiatief houden. Dat leidde opnieuw tot een gevaarlijke schietkans na 68 minuten spelen, maar invaller Ian van Otterlo zal zijn harde schot fraai geblokkeerd worden door een sliding van Eef van Riel.

Debuut Haian, treffer Van Diermen

Nadat ook de leeggestreden Philippe van Arnhem vervangen was door de eveneens officieel in het eerste debuterende Adil Haian knokte IJsselmeervogels naar wat meer evenwicht. En hoewel een gelijkspel over de hele wedstrijd bezien mogelijkerwijs een terechte uitslag zou zijn geweest, dacht Kevin van Diermen daar anders over.

PS ijsrbb1

Een vrije trap na een overtreding op Danny van den Meiracker betekende dat Eef van Riel vanaf de linkerkant mocht gaan voorzetten. In eerste instantie leek Ahmed El Azzouti die bal te pakken, maar in de carambole kon Kevin van Diermen de bal in een langzaam boogje - een kuzelballetje, op z'n Spakenburgs gezegd - achter doelman Wesley Zonneveld werken. Dat het zijn eerste officiële goal in Rooie dienst was, bleek wel het meest uit het wat onwennige vieren van de eigen treffer. Waar men bekend is met de karakteristieke manier van juichen van spelers als El Azzouti, Van den Meiracker en De Harder, wachtte Van Diermen vooral totdat hij bedolven werd onder zijn teamgenoten. 

Slotoffensief Uien mag niet baten

Het slotoffensief van de Wisman warriors, met een viermansaanval en beperkte aandacht voor het defensieve, bracht IJsselmeervogels niet meer in gevaar. Sterker, het had via Maikel de Harder, Gerry Vlak en Danny van den Meiracker het duel misschien wel eerder in het slot moeten gooien. De eerste driepunter was echter een feit en er was naar aanleiding van de voorbereiding voldoende scepsis of dat zou lukken.

PS ijsrbb3

De komende weken gaat de loodzware competitiestart verder: eerst wacht HHC Hardenberg, dat zaterdagavond startte met een gelijkspel tegen De Treffers (0-0). De week erop gaat de ploeg van Smit op bezoek bij Kozakken Boys. Pas op 26 september spelen De Vogels weer thuis, als Jong FC Volendam op bezoek komt. Zorgen zijn er dan wel over de linksbenige verdedigers, want met het vertrek van Justiana en de blessure van Van Leijenhorst is die spoeling nu wel erg dun.

Media

Na afloop sprak IJsselmeervogels Media met hoofdrolspelers Kevin van Diermen, Philippe van Arnhem en IJsselmeervogels-trainer Berry Smit. Bekijk deze interviews: hier.

De samenvatting van het duel, verzorgd door Fox Sports, is hier te vinden.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel
Fotografie: ProShots / Remko Kool


Alle video's

Recente media

Alle video's