Het eerste

Volgen op

Wedstrijdgegevens


0 - 2

HHC Hardenberg - IJsselmeervogels
zaterdag 12 september 2020,

Maikel de Harder (0-1, '22)
Ahmed el Azzouti (0-2, '41)

Scheidsrechter:
S. de Brito Roque
Assistent-scheidrechter:
M. Meijers, T. Heuvelmans
Vierde official:
W.H. Bronsvoort

Bekijk opstellingen

Effectieve Vogels winnen bij HHC Hardenberg

Ook in de tweede speelronde van de Tweede divisie heeft IJsselmeervogels haar wedstrijd omgezet in een overwinning. Bij HHC Hardenberg, normaal gesproken een zware dobber voor de Rooien, werd het 0-2 door goals van De Harder en El Azzouti. Het betekent een foutloze start voor de ploeg van Berry Smit. 

IJsselmeervogels moest ten opzichte van vorige week twee wijzigingen doorvoeren. Waar Marciano van Leijenhorst in de gewonnen wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys (2-1) geblesseerd uitviel, kwam daar later in de week Mike van den Ban bij. Mitch Willems en Maikel de Harder waren de logische vervangers.

De beginfase van de wedstrijd was voor de gastheren. Wellicht dat het te maken had met de korte warming-up die IJsselmeervogels kon doen door een boerenprotest onderweg naar Hardenberg en een ver weggestopte kleedkamer. De ploeg van Bert van Hunenstein zette IJsselmeervogels in ieder geval goed vast en zag de gasten in het eerste kwartier vooral veel lange ballen produceren. Hardijk en Hemmink hadden namens de Hardenbergers de openingstreffer kunnen maken.

Vogels brutaal op voorsprong

Toch was het de ploeg van Berry Smit die, na de sterke start van HHC, brutaal de leiding nam. Een snelle combinatie startte bij Philippe van Arnhem. De middenvelder speelde collega El Azzouti in die met een slimme voetbeweging Maikel de Harder lanceerde. Tim Siekman, de dertiger die deze zomer na een Belgisch avontuur terugkeerde in Hardenberg, leek de bal te kunnen oppakken, maar verkeek zich en schampte de bal slechts. Daardoor kon Maikel de Harder op het doel af en vervolgens in de lange hoek binnen prikken. Het betekende dat net als vorige week een Spakenburger op het scorebord kwam. Het zal met genoegen ontvangen zijn bij de Rooie beleidsbepalers.

PS hhcijs1

Daarna kreeg IJsselmeervogels het spel wat meer onder controle en bij tijd en wijle kon men zien wat Berry Smit met IJsselmeervogels van plan is: Gevarieerd pressievoetbal, aangevuld met snel combinatiespel. Desalniettemin bleef HHC gevaarlijk en na 39 minuten spelen bracht Kevin van Diermen de Hardenbergers bijna in het zadel. Wat nonchalant uitverdedigen zorgde voor een overname door Rob van der Leij. Uiteindelijk kwam de bal bij Rutger Etten die de bal op de lat mikte.

Siekman in de fout: 0-2 El Azzouti

Vlak voor rust breidde IJsselmeervogels de marge uit en het mocht HHC-verdediger Tim Siekman andermaal dankbaar zijn. De centrumverdediger verdedigde de bal uit, maar schoof de bal recht in de voeten van Vogels-middenvelder Philippe van Arnhem. Van Arnhem, die andermaal een sterke middag had, legde de bal diep op Ahmed el Azzouti. Siekman stapte echter in om de bal over te nemen, maar zag het leer onder zijn voet door glippen, waardoor El Azzouti op doelman Nijland af kon. Ahmed el Azzouti wist wel raad met dit cadeautje en tekende daarmee voor zijn tweede competitietreffer dit seizoen.

PS hhcijs3

Vogels onder druk in de tweede helft

In de tweede helft schakelde HHC Hardenberg een tandje bij. Verdediger Serge Fatima ging al snel als stormram de voorwaartsen versterken en dat zorgde na een kleine 70 minuten voor een kopkans voor de in Angola geboren verdediger. Zijn vrije kopkans, in dit geval uit een corner, ging over de goal van Schaap.

Ook daarna bleef HHC via Ravelino Junte (schot op de paal), invaller Steff Kaptein (voorzet voorlangs), Serge Fatima (kopbal in de handen van Schaap en even later opnieuw een kopbal hard over) aandringen, maar bleef de eerste treffer voor de Oranjehemden dit seizoen uit. IJsselmeervogels bleef voetballen en liet zich niet verleiden tot tijdrekken. Iets waar HHC in de laatste editie op de Westmaat overigens geen enkele moeite mee had. Gerry Vlak (over) en Maikel de Harder (in de handen van doelman Nijland) zetten in de tweede helft nog wel wat aanvallen tegenover die van HHC, maar het scorebord zou niet meer aangepast hoeven worden.

PS hhcijs2

In de slotfase kwam Sergio Kozjak, nadat eerder Van de Laar en Haian in het veld kwamen, nog als versterking van de defensie binnen de lijnen. Het betekende dat hij opnieuw mocht invallen tegen HHC Hardenberg, net als bij zijn debuut in april 2018. En net als bij de vier invalbeurten van vorig seizoen betekende het voor Kozjak dat hij met een driepunter van het veld af ging. Mooi voor hem én voor IJsselmeervogels. Dat staat na twee speelronden namelijk bovenaan. In eerste instantie alleen, aangezien deze wedstrijd vroeg in de middag werd gespeeld, maar daar zal allicht nog gezelschap bij komen. Alles wat Rood is, beleeft in ieder geval een bijzonder fijne seizoensstart. En dat had lang niet iedereen van tevoren gedacht.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel
Fotografie: Pro Shots / Michael Bulder


Alle video's

Recente media

Alle video's