Het eerste

Volgen op

Wedstrijdgegevens


1 - 4

IJsselmeervogels - DVS '33 Ermelo
zaterdag 31 juli 2021,

Nicky van Hilten (0-1, '29)
Nicky van Hilten (0-2, '48)
Pieter Langedijk (1-2, '50)
Stef Nijland (1-3, '60)
Quincy Veenhof (1-4, '86)

Toeschouwers: 1.000

Bekijk opstellingen

Vogels verliest ruim van effectiever DVS '33

IJsselmeervogels is in de eerste wedstrijd van de Harry Hamstra-cup tegen een flinke nederlaag opgelopen tegen DVS '33. Op De Westmaat werd het maar liefst 1-4. Pieter Langedijk maakte namens de Rooien de enige treffer.

Na een aftastend eerste deel van de eerste helft, waarin beide ploegen gelijkwaardig waren maar niet direct tot kansen kwamen, waren het de gasten die na een klein halfuur op voorsprong kwamen. Rechtervleugelverdediger Nicky van Hilten mocht net buiten de zestien uithalen en zag zijn schot via het been van Mitch Willems binnenvallen. De 0-1 was gelijk het startschot voor DVS '33, waar oud-Vogels Tarik Evre, Quincy Veenhof en Ali Akla in de basiself stonden, om gemakkelijker te gaan voetballen.

Direct na rust was het diezelfde Van Hilten die voor de gasten de score uitbreidde. Op aangeven van Benjamin Roemeon, die profiteerde van een slordigheid in de Vogels-defensie, kon de 24-jarige jeugdspeler van Almere City binnenschieten. Doelman Jaimy Schaap poogde er nog een hand tegen te zetten, maar kwam net te kort.

Kort na de Ermelose treffer deed IJsselmeervogels wat terug en wie anders dan Pieter Langedijk, hij was tot nu toe de enige doelpuntenmaker in de voorbereiding met in totaal drie treffers, bracht het scorebord in werking. Invaller Khalid Tadmine, die vanmiddag veel dreiging bracht maar zo nu en dan vergat te scoren, stuurde Langedijk weg en laatstgenoemde schoot koel binnen in de lange hoek.

Wie verwacht had dat IJsselmeervogels aan zou zetten kwam bedrogen uit. Het duurde uiteindelijk tot na de 1-3 door oud-prof Stef Nijland na een uur spelen, overigens opnieuw ingeleid door slordig balverlies van de Vogels-defensie, totdat de ploeg van Berry Smit wat meer uit de schulp kroop. Daarvoor deed het bij tijd en wijle pijn aan de ogen wat de ploeg liet zien. Vier levensgrote kansen van respectievelijk Tadmine (schot in de zestien + voorzet van Beune), Van de Laar (indraaiende corner) en Langedijk (kopbal) kenden DVS-doelman Daan Huiskamp als eindstation of misten doel.

Dat Quincy Veenhof, die sinds zijn vertrek ogenschijnlijk flink heeft rondgelopen in de sportschool, uiteindelijk nog de 1-4 maakte was mooi voor hem en de statistieken. Een effectief DVS '33 won daarmee en gaat daarmee aan de leiding in de Harry Hamstra-cup. Ondertussen lijkt IJsselmeervogels vooralsnog onvoldoende klaar voor de start van de competitie en heeft vier trainingsweken en daarin de oefenwedstrijden tegen DOVO en Genemuiden om dat nog recht te trekken.