Het eerste

Volgen op

Wedstrijdgegevens


3 - 1

DOVO - IJsselmeervogels
zaterdag 7 augustus 2021,

Steven Sánchez Angulo (0-1, '25)
Lion Kalentjev (1-1, '27)
Lion Kalentjev (2-1, '71)
Matthijs van Nispen (3-1, '87)

Bekijk opstellingen

Vogels onderuit tegen DOVO

IJsselmeervogels heeft ook de tweede wedstrijd in de Harry Hamstra Cup niet weten te winnen. In Nijkerk was Veenendaalse derdeklasser DOVO met 3-1 te sterk. Door het eerdere gelijkspel tegen Kozakken Boys (3-3) won DOVO hierdoor het toernooi en mocht de bijbehorende cheque van 1.500 euro in ontvangst nemen.

De intenties van beide ploegen was van meet af aan helder. Men wilde er een mooie pot van maken. Het eerste wapenfeit kwam van aanvalsleider Danny van den Meiracker. De spits kreeg de bal aangespeeld van Mike van de Laar, nam knap aan, maar vond doelman Jeroen Vrolijk op zijn weg. DOVO stelde daar een kans van Lulinho Martins tegenover, maar hij trof de deklat.

Sánchez schiet Vogels op voorsprong

Steven Sánchez Angulo, deze zomer overgekomen van Katwijk, zorgde voor de openingstreffer. Na eerst nog een inzet gekeerd te zien was het na een klein halfuur spelen wel raak. Een dieptepass van Mike van de Laar werd door de geboren Colombiaan op waarde geschat en met een fraaie lob verschalkte hij doelman Jeroen Vrolijk.

DOVO volgde vrijwel direct met een antwoord. De Russisch-Nederlands in Groningen geboren Lion Kalentjev werd diep gestuurd over links en schoot onberispelijk de 1-1 binnen.

Rosheuvel voegt zich bij geblesseerden

Bij de 1-1 tussenstand had IJsselmeervogels een domper te verwerken. Darren Rosheuvel het veld verlaten met een hamstringblessure. Hij voegt zich bij onder meer de reeds geblesseerde Eef van Riel, Daniël van Son, Philippe van Arnhem en Dylan de Braal.

De tweede helft ging eigenlijk door waar de eerste helft gebleven was, ware het niet dat DOVO de kansen wel verzilverde en IJsselmeervogels dit verzuimde. Van den Meiracker (over) en Sánchez Angulo (gepareerd) vergaten de Vogels op voorsprong te zetten en aan de andere kant was het Kalentjev die wel wist te scoren. Vanuit een lange pass van achteruit faalt de Russisch jeugdinternational niet en schiet de Veenendaalers twintig minuten voor tijd op voorsprong.

DOVO langszij

Bij de Rooien leek het geloof na die treffer wat weg te ebben en de conclusie was dat het maar snel ‘om het echie’ moet gaan. Respectievelijk invallers Neslo (net tekort) en Van Dijk (voorlangs) waren nog dichtbij, maar het slotakkoord bleek voor DOVO-middenvelder Matthijs van Nispen.

De voormalig jeugdspeler van De Graafschap, die deze zomer overkwam van het Cypriotische PAEEK, scoorde in de slotfase de mooiste goal van de middag. Van zo’n 25 meter afstand roste hij de bal in de kruising achter Jaimy Schaap, wat de 3-1 betekende, wat ook de eindstand zou zijn.

Aanstaande zaterdag oefent IJsselmeervogels op het terrein van FC Kraggenburg tegen SC Genemuiden. De week erop start de Tweede divisie, tegenwoordig Jack's League geheten, met een uitwedstrijd tegen Excelsior Maassluis. Hopelijk is in twee weken tijd de blessurebank weer wat leger geraakt, zodat de Rooien op volle oorlogssterkte kunnen aantreden.