R. Kunst, J. Pleijte
Vierde official:
W.H. Kuijntjes

Vogels en Tricolores spelen gelijk in boeiend duel

De eerste speelronde van de Jack’s League leverde voor IJsselmeervogels en Excelsior Maassluis één punt op. Na een boeiende wedstrijd werd het 2-2. Een uitslag waar beide teams mee konden leven.

De Vogels, startend met vier debutanten en vier nieuwelingen op de bank hadden een veldoverwicht in Maassluis. Ondanks dat waren de grootste kansen voor de gastheren.
De betrouwbare goalie Jaimy Schaap moest al snel handelend optreden nadat Excelsior Maassluis-aanvaller Vincent van den Berg, op randje buitenspel, weggestuurd werd. Dit deed de doelman, die vastligt bij IJsselmeervogels tot medio 2025, met verve.
Halverwege de tweede helft moest de 27-jarige keeper wederom redding brengen. Het schot van middenvelder Redouan Omar Ouali was makkelijker dan de vorige poging, maar De Vogels zouden nu toch wakker moeten zijn.

Dit bleek toch niet het geval, want een kleine drie minuten later, in de 29e minuut, lag de bal achter Jaimy Schaap in het net. De veelvuldig opkomende rechtsback Calvin Tureaij passeerde een aantal spelers van De Vogels en schoot feilloos binnen. 1-0 voor Excelsior Maassluis.

Calvin Tureaij maakte er twee tegen De Vogels

Zo’n twee minuten voor de rust kreeg IJsselmeervogels de kans om gelijk te maken. Pieter Langedijk, die in de jeugd nog uitkwam voor de Maassluizers, mocht aanleggen van een meter of 20 met een vrije trap. Hij richtte echter net te veel naar rechts en zag zijn inzet naast de paal verdwijnen. Dit zag keeper Jean-Paul van Leeuwen ook. Hij had deze inzet niet gehad als de bal aan de andere kant van de paal binnen viel. Helaas voor De Vogels was dit dus niet het geval en ging de thuisclub met een 1-0 voorsprong de rust in.

Al binnen tien minuten na rust verdubbelde Excelsior Maassluis de score. Wederom rechtsback Calvin Tureaij was het die de trekker overhaalde. Een mooie aanval ging hieraan vooaf, met een hoofdrol voor Redouan Omar Ouali. Hij ontving de bal in doelpuntrijke positie van Daan Blij, die de bal weer van Vincent van den Berg kreeg, maar Ouali was niet zelfzuchtig, zag Tureaij in een betere positie staan en bleef koel, gaf de bal af en dus niet zonder succes. 2-0 voor de thuisclub en werk aan de winkel voor de mannen van Berry Smit, die voetballend niets minder waren dan Excelsior Maassluis.

Voor rust was Pieter Langedijk dichtbij de gelijkmaker

Na vier wissels was het dan eindelijk raak voor De Vogels, en hoe! Danny van den Meiracker maakte een hele fraaie treffer. Een voorzet van Daniël van Son promoveerde hij tot treffer en wel met een omhaal. De aansluitingstreffer was daar en comeback was ingezet. Zo leek het.

Vijf minuten later leek het gebeurd voor IJsselmeervogels. Een kiezelharde vrije trap van Gabri Urbanus ging niet door, maar tegen de paal. De bal kwam terug voor de voeten van invaller Brandon Robinson en hij kon de bal simpel binnenwerken. Helaas voor hem ging de vlag van de assistent-scheidsrechter omhoog en werd hij teruggefloten voor buitenspel. Het was dus nog altijd 2-1.

Tien minuten voor tijd werd ook aan de andere kant van het veld een doelpunt afgekeurd. Jesse Wielinga bleek de bal met de arm te beroeren, waardoor zijn treffer niet doorging. Een domper en dus geen gelijkmaker.

Die kwam er uiteindelijk wel. De ingevallen gelegenheidsspits Jeffrey Buitenhuis had een paar minuten eerder al bijna een corner binnengekopt, in de 88e minuut deed hij dit bijna weer. I dit geval was Steven Sánchez Angulo er als de kippen bij om de 2-2 op het bord te schieten.

2-2! Steven Sánchez Angulo

In blessuretijd voorkwam Jaimy Schaap een derde tegentreffer. Hij verwerkte een listig balletje nog net tot corner. Deze leverde niets op voor Excelsior Maassluis en zo werd het 2-2 in de openingswedstrijd van de Jack’s League.

Volgende week krijgt de competitie in Bunschoten-Spakenburg een vervolg. Het Katwijkse Quick Boys, die dit weekend met 1-0 verloren bij Kozakken Boys, is dan de tegenstander vanaf 15:00 uur.