R. Westenberg, C.R. Veen
Vierde official:
D. Schaper

Pech nekt Vogels

IJsselmeervogels is er niet in geslaagd om op eigen veld van Quick Boys te winnen. In de tweede competitieronde van de Jack’s League werd met 0-1 verloren na een treffer in de vierde minuut van de blessuretijd.

Berry Smit koos ervoor om meer defensieve zekerheid in te bouwen door Kai Heerings in het veld te zetten in plaats van talent Christos Ibrahim. Dit leidde er wel toe dat de bezoekers uit Katwijk in de eerste helft het initiatief hadden en De Vogels veelvuldig met een 5-3-2 formatie speelde. Wanneer balbezit veroverd was schakelden backs Jesse Wielinga en Daniël van Son razendsnel door, schoof de creatieve Steven Sánchez Angulo door naar de voorste linie en veranderde dit naar 3-4-3.
De omzetting van Smit leek goed uit te pakken. Quick Boys had dan wel meer balbezit, kansen kreeg het nauwelijks. Sterker nog, IJsselmeervogels was in de omschakeling levensgevaarlijk en werd daarin niet geholpen door de assistent-scheidsrechter, die in de ogen van de (in alle gevallen, zo goed als) op lijn zittende mensen op de (pers)tribune driemaal een doorgebroken aanvaller van de Vogels op zijn zachts gezegd discutabel terug vlagde wegens buitenspel.

Kai Heerings mocht voor het eerst in de basis starten

Quick Boys kreeg in de eerste helft één echte kans, buiten wat kleine mogelijkheidjes met schoten die Jaimy Schaap niet warm of koud maakte. Tommy Bekooij kwam na een mooie actie over de rechterkant bij de achterlijn, zette voor op Fernando Lewis, maar de aanvaller wist de bal niet achter Jaimy Schaap te krijgen, maar schoot de bal naast het doel.

Zo werd de thee opgezocht met de brilstand op het bord, hopende dat de tweede helft een hogere amusementswaarde zou kennen dan de eerste helft. Wat in de ogen van vele supporters niet heel moeilijk moest zijn.

In het tweede bedrijf was het IJsselmeervogels wat sterk uit de kleedkamer kwam. Achtereenvolgens Pieter Langedijk en Mike van de Laar, die voor de wedstrijd werd gehuldigd voor het feit dat hij 250 officiële wedstrijden in de hoofdmacht van IJsselmeervogels speelde, kregen de kans de score te openen. Helaas schoof eerstgenoemde de bal in het zijnet en vond Mike van de Laar de deze middag uitblinkende doelman Paul van der Helm.

Mike van de Laar werd voor het duel gehuldigd voor het spelen van 250 officiële wedstrijden voor De Vogels

Quick Boys deed nog wel iets terug in de persoon van invaller Sylvano Comvalius, maar het was IJsselmeervogels wat de klok sloeg en het was wachten op de eerste thuistreffer. Eef van Riel (2x) en Danny van den Meiracker waren hier dichtbij, maar de middenvelder, die was ingevallen voor de moegestreden Kai Heerings kwam wat snelheid te kort om een verdedigende fout af te straffen en vond later keeper Van der Helm op zijn pad met een hard schot. Danny van den Meiracker was misschien nog wel het dichts bij een treffer. Aangespeeld door Pieter Langedijk op de strafschopstip plaatste hij de bal met zijn linkervoet richting rechterhoek. Met een uiterste krachtsinspanning tikte de doelman de bal nog net uit het doel.

Vijf minuten voor tijd had de aanvalsleider opnieuw de kans om de score voor De Vogels te openen. Een vrije trap van een meter of 25 van Pieter Langedijk ging niet rechtstreeks richting doel, maar naar Danny van den Meiracker, die rechts voor het doel kwam en de bal vanuit de lucht op doel schoot. Helaas verdween de bal hard in het zijnet en ging ook deze kans om zeep.

Pieter Langedijk was dicht bij een treffer

Wie al gerekend had op een puntendeling kwam toch bedrogen uit. In de 94e minuut, de laatste in de blessuretijd, sloegen de bezoekers toe. Invaller en debutant Levi van Duijn zal deze middag niet snel vergeten. Geheel vrijgelaten kreeg hij de bal voor zijn voeten van ploeggenoot Comvalius en kon hij doeltreffend binnenschuiven.

Een zware domper voor De Vogels en zo is het dus nog altijd wachten op de eerste driepunter. Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen. In de derde speelronde van de Jack’s League wacht vv Noordwijk. Op sportpark Duinwetering wordt om 14:30 uur afgetrapt.