C. Mulder
Assistent-scheidrechter:
R. Miedema, R. Kunst

Late goal brengt Vogels winst

Voor het eerst dit seizoen winst voor De Vogels. ASWH werd met 3-2 aan de kant gezet en IJsselmeervogels klimt door deze overwinning naar de elfde positie in de Jack’s League.

De eerste helft was er eentje om snel te vergeten. De twee Vogelsaanvallers Rydell Poepon en Pieter Langedijk waren aan de kant van IJsselmeervogels het dichts bij een treffer. Poepon was na 14 minuten dichtbij, maar werd goed verdedigd waardoor hij niet doeltreffend kon zijn.
Pieter Langedijk was 5 minuten voor rust erg dichtbij, maar schoot van dichtbij in het zijnet.

ASWH stond op dat moment al met 0-1 voor. Luuk Admiraal was na een half uur spelen verdediger Mitch Willems te slim af, kon op Jaimy Schaap af en rondde beheerst af.
Diezelfde Admiraal was eerder al erg dichtbij. Na een voorzet van Jay Brand kopte hij op de paal.

In de tweede helft nam IJsselmeervogels afscheid van het 5-3-2 systeem door Khalid Tadmine in te brengen voor Marciano van Leijenhorst. Dit leek al snel goed uit te pakken, want de ingevallen aanvaller maakte al na 4 minuten de gelijkmaker.

5 minuten later kwamen De Vogels zelfs op voorsprong. Een vrije trap werd het strafschopgebied van ASWH uitgewerkt. Daniël van Son ontving de bal en bracht ‘m er weer in. Nadat de bal opnieuw werd weggewerkt kwam de bal voor de voeten van Mitch Willems. Hij ham aan en schoot de bal onhoudbaar achter de ASWH-doelman.

Steven Sánchez Angulo in duel

Na een goed kwartier in de tweede helft kreeg IJsselmeervogels een grote mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien.
Rydell Poepon werd diepgestuurd, net geen buitenspel, en kon over links richting strafschopgebied. Khalid Tadmine was meegelopen en vroeg om de bal. Die kreeg hij ook, maar iets te veel achter hem, zodat een verdediger in kon grijpen.

Een paar minuten hierna was het ineens weer gelijk. Wederom Luuk Admiraal kon omgeroepen worden. Een schitterend schot vanaf de punt van het strafschopgebied ging de kruising in.

Een kwartier voor tijd redde de doelman van ASWH zijn team. Pieter Langedijk leek met een kopbal te gaan scoren, maar Bryan Janssen keerde de bal alsnog, net voor de lijn.

Iets later was het tijd voor het debuut van Miguel Ramdas. Hij liet zien dat hij geen plankenkoorts had. Met enkele rushes langs de lijn, een paar goede voorzetten en een hele belangrijke ingreep in het eigen strafschopgebied was zijn debuut bijzonder geslaagd.

Net voor tijd kopte Kai Heerings De Vogels naar de overwinning. Op aangeven van Mitch Willems zette hij De Westmaat in vuur en vlam. Na de vorige overwinning, op 26 september van het vorige jaar, was dit een zeer welkome overwinning die uitbundig gevierd werd.

Darren Rosheuvel en Kai Heerings vieren de 3-2

Voor de volgende wedstrijd hoeven we niet lang te wachten. Aanstaande dinsdag nemen De Vogels het namelijk vriendschappelijk op tegen SV Urk. Deze wedstrijd start om 20:00 uur op de eigen Westmaat.

Zaterdag reizen we af naar Haarlem, waar Koninklijke HFC de volgende tegenstander in de Jack’s League is.