N. Kromme, T. Heuvelmans
Vierde official:
P.J. Helgering

Jong FC Volendam het spel, IJsselmeervogels de punten

Onder leiding van Ruud van de Geest en Ton Cornelissen pakte IJsselmeervogels wederom een driepunter. In Volendam werd het beloftenteam van de Keuken Kampioen divisieclub met 0-1 verslagen. Door de overwinning stijgen De Vogels een paar plekken, naar de twaaafde positie in de Jack’s League.

De eerste helft ging redelijk gelijk op. Kansjes waren er over en weer, maar er was maar één ploeg die echt toesloeg; IJsselmeervogels. Nadat eerder Daniël van Son de bal na een korte corner van Mike van de Laar de bal gevaarlijk voor het doel bracht en Kai Heerings na een kwartier spelen op avontuur ging en op doel kon schieten - beide kansen smoorden op een verdediger - was het na een krappe 20 minuten wel raak. De op links opstomende Miguel Ramdas leek voor te geven op Rydell Poepon, maar hij miste de bal. Omdat rechtsback Daniël van Son ook mee opgestoomd was viel de bal voor zijn voeten en kon hij doeltreffend uithalen: 0-1.

Daniël van Son opende de score en werd de matchwinner

Ook Jong Volendam kreeg kansen want eerder was het al Jim Beers die na een corner bijna het doel vond. Na een half uur was ex-Vogel Achraf Douiri dichtbij. Zoals we hem kennen van zijn paar wedstrijden in het eerste van IJsselmeervogels dribbelde hij over links met de bal dicht aan zijn voeten. Toen hij naar binnen kwam en uithaalde dachten velen dat de bal binnen zou vallen, maar gelukkig viel het leer aan de andere kant van de paal en dus naast het doel.

De pauze werd gehaald met een 0-1 voorsprong en een uur later - met wat blessuretijd - stond deze uitslag nog steeds op de Volendamse scoreborden. Dit had wat kunst-en-vliegwerk nodig, want de jonge Volendammers drongen meer en meer aan. Hoofdrollen waren hier voor de al lang bij De Vogels spelende Jaimy Schaap en Mike van de Laar. Eerstgenoemde maakte met nog twintig minuten op de klok een cruciale redding door de bal voor de voeten van de Nederlands-Italiaanse Joey Antonioli weg te schieten nadat hij door de verdediging slalomde. Mike van de Laar leek weer helemaal de oude door zijn longen uit zijn lijf te lopen en zo zeer belangrijk voor het team te zijn. Hij was overal deze middag.

Enige smet op de wedstrijd was het uitvallen van Steven Sánchez Angulo. Met veel pijn in de hamstring verliet de aanvallende middenvelder strompelend het veld. Het is te hopen dat zijn blessure meevalt en wij wensen hem van deze kant sterkte in het herstel.

Steven Sánchez Angulo viel geblesseerd uit

Volgende week krijgen we weer een beloftenteam als tegenstander. Jong Sparta Rotterdam komt naar De Westmaat. Maar voordat het zover is gaan we dinsdagavond om 20:00 uur eerst oefenen tegen Purmersteijn.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Ewout Zwaan