G. van Mun, R. Westenberg
Vierde official:
W.H. Kuijntjes

Zege op ASWH geeft Vogels wat lucht

Op tweede Paasdag won IJsselmeervogels bij ASWH met 0-2. Jeffrey Buitenhuis en Danny van den Meiracker kwamen met de treffers op het scorebord.

De openingsfase was nog voor ASWH. Daniël Wissel, de topscorer van de thuisclub sinds Luuk Admiraal in de winterstop naar Excelsior Rotterdam vertrok, liet al gelijk zien dat de club uit Hendrik-Ido-Ambacht zich niet vrijwillig naar de slachtbank zou gaan leiden. Zijn schot ging over de goal van Julian Prinsen, maar een waarschuwing was afgegeven.

Een dik kwartier later leek Skender Loshi te scoren, maar werd de bal door Vogelsspits Danny van den Meiracker van de doellijn gehaald. Het leek een wake-up call voor De Vogels, want de volgende kans was voor IJsselmeervogels. De dertigste minuut liep en Jerrel Hak brak door op rechts, gaf voor op Steven Sánchez Angulo, maar hij werd gehinderd door doelman Bryan Jansen, volgens scheidsrechter De Winter reglementair, waarna hij de bal uit zijn doel hield.

In het vervolg van de eerste helft kwam IJsselmeervogels via Danny van den Meiracker bij het doel. Zijn kopbal ging een meter naast. Aan de andere kant was er een hoofdrol voor de goed keepende Julian Prinsen. Een vrije trap van Sam van de Kreeke ging richting kruising, maar deze werd door de jonge doelman gekeerd.

De eerste kans in de tweede helft was gelijk raak. Een corner voor De Vogels werd ingekopt door Adil Haian, maar de bal belandde in de doelmond. Jeffrey Buitenhuis was er als de kippen bij om de bal in het doel te schieten. Het was het eerste doelpunt van de aanvoerder van dit seizoen.

Na drie minuten was het alweer bijna gelijk. Net als in de eerste helft werd het duel Skender Loshi – Julian Prinsen door laatstgenoemde gewonnen en daardoor bleef de voorsprong op het scorebord staan.

Een minuutje na deze grote kans voor ASWH wees de Blaricumse scheidsrechter voor een strafschop voor IJsselmeervogels. Steven Sánchez Angulo leek te gaan scoren, maar werd door ASWH-verdediger Jay Brand naar de grond gewerkt. Frank de Winter kon niets anders dan de bal op de stip leggen. Aanvalsleider Danny van den Meiracker wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de 0-2 simpel op het bord.
Het bleek het laatste kunstje van Danny van den Meiracker dit paasweekend. Een paar minuten na zijn treffer werd hij naar de kant gehaald en vervangen door Rydell Poepon.

Met nog een kleine 20 minuten te spelen kwam ASWH bijna terug in de wedstrijd. Een schot van Samuel van der Velden trof net geen doel, maar ging via de buitenkant van de paal naast.
Een paar minuten later raakte ook Daniël van Son, zo’n 100 meter verderop ook de paal. Met een bekeken stift verschalkte hij Bryan Janssen, maar de doelman zag de bal via de binnenkant van de paal niet in het doel vallen .

Hierna bloedde het duel een beetje dood. IJsselmeervogels leek de buit binnen te hebben en probeerde de bal niet meer bij de aanvallers van ASWH te laten komen. Met succes. IJsselmeervogels had in de slotfase, via Rydell Poepon, zelfs nog de beste kans. De spits zag zijn inzet echter via een ASWH-been over de goal heen gaan.

Zo kwam de overwinning niet meer in gevaar en steeg IJsselmeervogels naar de 13e positie op de ranglijst in de Jack’s League. Kozakken Boys, tegenstander van a.s. zaterdag 15:00 uur op De Westmaat bezet de hoogste plaats die leidt tot het spelen van promotie/degradatiewedstrijden staat momenteel op een achterstand van zes punten. Ondanks dat de Werkendammers zaterdag op bezoek komen zal dit De Vogels in ieder geval wat lucht geven in de komende weken. Wat ook wel prettig is is dat de wekelijks dubbele wedstrijden voorlopig weg zijn. Er wordt de komende weken enkel op zaterdag gevoetbald.

Een fijne week en tot zaterdag op De Westmaat.