Vierde official:
O.T.H. van Hoof

Bekijk opstellingen

Eenvoudige, cruciale overwinning

IJsselmeervogels heeft op eigen veld met een overtuigende 4-0 overwinning op Kozakken Boys afstand genomen van de onderste regionen. Al vrij snel kwam de thuisploeg op voorsprong uit een corner via Jerrel Hak, om vlak voor rust in een zetel terecht te komen. Via een toegekende strafschop en een rode kaart voor Werkendammer Stephan Warmolts zaten De Vogels op rozen. Nog voor rust kwam de ploeg van De Gunst op 3-0 voorsprong op na rust de eindstand te bepalen op 4-0. Door de overwinning stijgt de ploeg naar de elfde plek in Jack's League.

De eerste kans van de rood-witten was gelijk raak. Een corner van Bradley Martis werd ingekopt door Mitch Willems maar gekeerd door keeper Mike van de Meulenhof, die een onfortuinlijke wedstrijd keepter voor de Werkendammers. De bal kwam voor de voeten van Jerrel Hak. Hij aarzelde geen tel en schoot de bal hoog in het net. Zo beleefde IJsselmeervogels een droomstart.

Helaas kon hier niet echt gevolg aan gegeven worden want het niveau van het duel daalde naar een laag niveau. Tegenstander Kozakken Boys was ook niet bij machte om de Rooien het erg moeilijk te maken. Enkel een schotje van Tarik Fagrach vanuit de tweede lijn was het wapenfeit van de club uit Werkendam, waar de nood inmiddels flink begint op te lopen. De achterstand op de eerstvolgende belager (Spakenburg) bedraagt namelijk al zes punten. Jong Volendam staat hier met vier punten voorspong nog tussen, maar de beloftenteams doen niet mee aan de promotie/degradatieregeling.

Het leek er sterk op dat de thee opgezocht ging worden met een 1-0 ruststand, maar hier was vooral Stan Beune het niet mee eens. Hij leek vier minuten voor het rustsignaal op de tweede treffer van de middag af te kunnen gaan, maar werd binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald door Stephen Warmolts. Scheidsrechter Blank twijfelde geen seconde en stuurde de verdediger met rood naar de kant en wees naar de stip voor een strafschop voor De Vogels. Deze werd in de linkerbenedenhoek binnengeschoten door Danny van den Meiracker.

ijskoz1 danny

Een paar minuten later was het alsnog raak voor Stan Beune. Keeper Van de Meulenhof probeerde de jonge aanvaller uit te kappen, maar tikte de bal met zijn linkervoet tegen zijn rechtervoet waarna de bal voor de voeten van Stan Beune kwam te liggen. Met dit buitenkansje wist hij wel raad en zo zette hij IJsselmeervogels op een 3-0 voorsprong.

De tweede helft was hierdoor een formaliteit geworden. De vele wisselingen kwamen het spel ook niet ten goede en het was eigenlijk wachten op het laatste fluitsignaal. Tussendoor prikte invaller Rydell Poepon op aangeven van mede-invaller Ilias Boudouni zijn derde competitietreffer binnen waardoor het ook nog 4-0 werd. Groter werd de uitslag helaas voor Christos Ibrahim niet. Tegen het eind van de wedstrijd kreeg hij nog een schietkans, maar zag hij zijn inzet net naast de paal gaan.

Zoals gezegd maakt IJsselmeervogels door de overwinning een sprongetje op de ranglijst. Met negen punten voorsprong op Kozakken Boys bezet het team van Gert Peter de Gunst de elfde plek op de ranglijst. Wel moet hierbij gezegd worden dat Spakenburg en ASWH dinsdagavond tegen elkaar uitkomen en daardoor de wedstrijdaantallen gelijk zullen worden getrokken. Spakenburg heeft op De Vogels een achterstand van 3 punten en het doelsaldo is op dit moment gelijk, dus bij een thuiswinst bezet IJsselmeervogels plek 12.

Volgende week komt IJsselmeervogels uit tegen HHC Hardenberg. De wedstrijd op sportpark De Boshoek vangt aan om 14:30 uur. Een fijne week toegewenst, mogelijk tot ziens op De Westmaat op Koningsdag en anders tot volgende week in Hardenberg!

De samenvatting van de wedstrijd is te zien op de website van Eyecons via deze link.