Het eerste

Volgen op

Wedstrijdgegevens


1 - 2

IJsselmeervogels - Scheveningen
zaterdag 7 mei 2022,

Danny van den Meiracker (1-0, '9)
Michael de Niet (1-1, '44)
Rowdy van der Putten (1-2, '82)

Toeschouwers: 1.000
Assistent-scheidrechter:
T. Heuvelmans, J.N.M. Bakker
Vierde official:
M. Paarhuis
Scheidsrechter:
S.P.M. Teuben

Bekijk opstellingen

Slechte generale

IJsselmeervogels heeft de goede reeks op eigen veld geen gevolg kunnen geven. Tegen Scheveningen, waar Lex Immers de grote uitblinker was, werd net als in de uitwedstrijd niet gewonnen. Het duel op De Westmaat eindigde ondanks de voorsprong in een 1-2-nederlaag. Danny van den Meiracker maakte op aangeven van Jerrel Hak de enige Rooie treffer.

ijssch3 beune

Snelle voorsprong

De ploeg van Gert Peter de Gunst, waar Jaimy Schaap en Kai Heerings - beiden terugkerend van een blessure - op de bank begonnen, begon als bovenliggende partij aan het duel. Al na negen minuten was het raak. Jerrel Hak liet zich van zijn beste kant zien en werd over de rechterkant weggestuurd. De voorzet was perfect op maat en vond het hoofd van Danny van den Meiracker. De na dit seizoen van IJsselmeervogels scheidende spits knikte richting de linkerbenedenhoek en passeerde doelman Van der Maaten. Het betekende een vroege voorsprong. Scheveningen, waar de vandaag jarige oud-Vogel Tim Peters (37) op de linkshalfpositie speelde, kon daar op dat moment enkel wat speldenprikjes tegenover zetten.

ijssch2 danny

Waar IJsselmeervogels verder door had kunnen - en misschien wel moeten - drukken, bleef uitbreiding van de score in de eerste helft uit. Mike van de Laar was daar nog het dichtste bij, maar zijn inzet na ruim een half uur spelen schoof hij langs doelman Van der Maaten, maar verdediger Gautam Kalpoe redde vanaf de doellijn. 

Dreun voor rust

Na de grote kans van Van de Laar zakte het niveau van de thuisploeg een beetje in. En hoewel het er helemaal niet naar uit zag dat Scheveningen op gelijke hoogte zou komen, gebeurde dat vlak voor rust toch. IJsselmeervogels leed balverlies en de daaropvolgende omschakeling verliep vanuit Vogels-perspectief wat aan de trage kant. De Scheveningse vleugelaanvaller Mehmed Aldogan had daar maling aan en in de combinatie kon hij invaller back Miguel Ramdas uitspelen. Ramdas keerde terug in de wedstrijdselectie na een blessure en verving de vandaag geschorste Bradley Martis. Aldogan zette vervolgens voor, niet eens met een hele sterke voorzet en Michael de Niet troefde Mitch Willems eenvoudig af frommelde de bal achter Julian Prinsen, die blijkbaar niet had verwacht dat De Niet zo gemakkelijk binnen zou tikken. Een mentale tik voor de Vogels.

Na rust zakte IJsselmeervogels tot een bedenkelijk niveau. De linies werden te groot, er was sprake van veel onnodig balverlies en daar profiteerde de ervaren ploeg van trainer John Blok optimaal van. De onvermoeibare Lex Immers, oud-speler van ADO en Feyenoord met ruim driehonderd wedstrijden Eredivisie-ervaring, strooide met passes en zijn spel was voor de neutrale supporter een lust voor het oog.

ijssch1 immers

Toch een winnaar 

De Gunst probeerde met enkele wisselbeurten het tij nog te keren, schakelde om naar een 3-1-4-2 formatie, maar zag de gasten toch aan het langste eind trekken. Acht minuten voor het einde werd Lex Immers uit de rug van Jeffrey Buitenhuis weggestuurd, maar zijn inzet kon in eerste instantie nog geblokkeerd worden door Mitch Willems. De inkomende Rowdy van der Putten zag de bal plotsklaps voor zijn voeten belanden, verschalkte Julian Prinsen in de korte hoek en bracht de meegereisde 'Schollekoppen' in extase. Na zwak verdedigend optreden van de Vogels-defensie kon de ingevallen aanvaller profiteren en stond het net als in de wedstrijd op Houtrust met een doelpunt verschil voor. Het zou ook de eindstand zijn.

Lang bij de pakken neerzitten hoeft IJsselmeervogels niet, want voor de wedstrijd van volgende week zal weinig motivatie nodig zijn. De moeder aller amateurderbies staat dan op het programma en daar kan de ploeg sportief wraak nemen op deze slechte generale. Gebeurt dat niet, dan kan dit seizoen wel eens als een nachtkaars uitgaan.

ijssch4 hak

Interview De Gunst: "Tweede helft eigenlijk alles verkeerd gedaan" - bekijk op onze Instagram.

Interview Van de Laar: "Linies waren te groot" - bekijk op onze Instagram.

Bekijk hier de samenvatting van Eyecons.

Bekijk het fotoalbum, met foto's van onze huisfotograaf Erik de Weerd.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel
Fotografie: IJsselmeervogels Media / Erik de Weerd