K. Puts
Vierde official:
J.G. Ordelmans

IJsselmeervogels verslikt zich in vv Noordwijk

Nog altijd is IJsselmeervogels niet officieel veilig voor lijfsbehoud in de Tweede Divisie. Zaterdag werd met 1-2 verloren van Noordwijk waardoor Kozakken Boys, wat 8 punten achterstand heeft, in theorie nog over De Vogels heen kunnen. Er is dus nog altijd werk aan de winkel voor de equipe van Gert Peter de Gunst.

Voor de wedstrijd werd afscheid genomen van twee echte rooien. Kevin van Diemen en Maikel de Harder stopten na vorig seizoen met voetbal. Doordat corona roet in het eten gooide werd het officiële afscheid uitgesteld naar zaterdagmiddag.

Kevin van Diermen en Maikel de Harder namen afscheid

Toen de wedstrijd eenmaal was begonnen leek IJsselmeervogels al snel tegen een achterstand aan te kijken, maar de bal werd op miraculeuze wijze voor de lijn gekeerd. Een schot van Raïes Roshanali werd knap gered door Jaimy Schaap. Hierna kwam de bal voor de voeten van Nick van Staveren. Met een ultieme krachtsinspanning tikte Jaimy Schaap de bal nog net tegen de paal, waarna de bal weggewerkt kon worden.

Vijf minuten later was IJsselmeervogels aan de beurt. Stan Beune draaide knap weg bij Hidde van de Ende, gaf voor op Steven Sánchez Angulo, maar de topscorer van De Vogels had zijn vizier niet op scherp.

Steven Sánchez Angulo scoorde nu nog niet

Nadat Kai Heerings Sem van Oosten net buiten het strafschopgebied vloerde mocht Raïes Roshanali aanleggen voor een vrije trap. De voorzet kwam op het hoofd van Emiel Wendt en verdween via de paal in het doel achter Jaimy Schaap. Zo kwamen de gasten uit Noordwijk op een 0-1 voorsprong.

Beide teams kregen nog een klein kansje (Noordwijk via een schotje voorlangs van Sem van Oosten en IJsselmeervogels via schotje uit de tweede lijn van Danny van den Meiracker) waarna laatstgenoemde de Vogels eigenlijk op gelijke hoogte moest zetten. Mike van de Laar zette hem met een hoge bal in het strafschopgebied, tussen twee verdedigers. Van den Meiracker nam de bal aan en met een volley probeerde hij keeper Lars Janssen te passeren, maar de doelman had een fraaie redding in huis en hield zijn doel vooralsnog schoon.

Danny van den Meiracker met een kans

Een kleine tien minuten later kreeg de aanvalsleider een grotere kans de gelijkmaker te produceren. Na een voorzet van Jerrel Hak kon Danny van den Meiracker redelijk vrij inkoppen, maar omdat hij de bal niet goed raakte ging deze poging ver naast het doel.

Na rust was de mee opgekomen Jeffrey Buitenhuis dicht bij een treffer. Op aangeven van invaller Ilias Boudouni kwam de verdediger oog-in-oog met de doelman, maar deze was toch te dichtbij gekomen waardoor Buitenhuis niet doeltreffend af kon drukken.

Een minuutje later was het dan toch raak voor De Vogels. Doelman Lars Janssen speelde Hidde van de Ende aan, maar deze bal was niet zuiver waardoor Van de Ende de bal niet goed aan kon nemen. Darren Rosheuvel was er als de kippen bij. Ontfutselde hem de bal, die voor de voeten van Steven Sánchez Angulo viel. De topscorer van IJsselmeervogels wist wel raad met dit buitenkansje en schoot met een hard schot zijn tiende seizoenstreffer binnen. 1-1.

Steven Sánchez Angulo schiet en scoort

Waar de supporters van IJsselmeervogels er maar eens goed voor gingen zitten was het Noordwijk wat de eerste grote kans kreeg. Marc de Kruijs vond vanaf links het hoofd van Emiel Wendt, maar deze keer ging de bal niet tussen, maar naast de palen waardoor de 1-1 op het bord bleef.

Na goed werk van Ilias Boudouni mocht Mike van de Laar ver komen aan de linkerkant. Hij kwam in ‘de 16’ en legde de bal klaar op Steven Sánchez Angulo. Invaller Christos Ibrahim dacht dat de pass voor hem was en schoot de bal net aan de verkeerde kant van de paal naast het doel.

Met nog vijf minuten op de klok moest IJsselmeervogels met 10 man door. Aan de zijkant van het veld maakte Mike van de Laar volgens scheidsrechter Puts een natrappende beweging en mocht de middenvelder gaan douchen.

Mike van de Laar haalde het eind van het duel niet

Een minuut later werd het allemaal nog zuurder voor De Vogels. Een vrije trap viel in het strafschopgebied voor de voeten van de lange spits Emiel Wendt. Met een rollertje onder Jaimy Schaap door zette hij Noordwijk op 1-2.

Waarna ook Bradley Martis met rood van het veld werd gestuurd (twee keer geel) werd het een bijna onmogelijke opdracht voor De Vogels. Hij zal afreizen naar Curaçao om wedstrijden in de Nations League te spelen, waardoor deze schorsing voor hem geen waarde heeft. Hij mist sowieso de wedstrijden van komende dinsdag en zaterdag.

Dinsdagavond speelt IJsselmeervogels uit tegen de kersvers kampioen v.v. Katwijk. Hierna volgt zaterdag een thuiswedstrijd tegen GVVV en een uitwedstrijd bij AFC in Amsterdam. Om op eigen kracht zeker te zijn van handhaving zijn nog minimaal twee punten nodig. Kozakken Boys is de enige club in de degradatiezone die IJsselmeervogels nog in kan halen. Zoals eerder gezegd staan de Werkendammers acht punten achter. Kozakken Boys moet nog tegen Quick Boys (donderdagmiddag, thuis), Scheveningen (zaterdag, uit) en ASWH (thuis). Wanneer de Werkendammers hier een punt laten liggen is IJsselmeervogels sowieso verzekerd van een plek in de Jack’s League in het seizoen 2022/23.