Het eerste

Volgen op

Wedstrijdgegevens


2 - 0

AFC (zo.) - IJsselmeervogels
zaterdag 4 juni 2022,

Thomas Verhaar (1-0, '28)
Raily Ignacio (2-0, '88)

Toeschouwers: 750
Scheidsrechter:
T.R. Winkel
Assistent-scheidrechter:
W.J.M. Linders, G. van Mun
Vierde official:
O. Khalifa

Bekijk opstellingen

Seizoen 2021/22 afgesloten

IJsselmeervogels heeft een teleurstellend seizoen afgesloten op de plek 13in de Jack’s League. In de laatste wedstrijd van het seizoen werd met 2-0 verloren bij het Amsterdamse AFC.

Met Pieter Langedijk als aanvallende linksback leek IJsselmeervogels er een leuke wedstrijd van te willen maken. Uiteraard staat daar tegenover dat er ook ruimte weggegeven wordt. Dit leidde al snel tot de eerste kans voor de thuisclub. De zaterdag 35 jaar geworden spits Raily Ignacio kreeg een schietkans, maar zag zijn inzet gekeerd door Vogelskeeper Jaimy Schaap.

Diezelfde doelman moest na dik tien minuten wederom handelend optreden. Ditmaal was het wederom een ex-speler van Spakenburg, Joël Tillema, die op hem afkwam nadat de buitenspelval omzeild was. Wederom was het de keeper die als winnaar uit de strijd kwam en zijn doel schoon hield.

Jaimy Schaap hield er knap een paar ballen uit

Het eerste wapenfeit van De Vogels kwam na iets meer dan 20 minuten. Mike van de Laar was hiervoor verantwoordelijk. Zijn inzet was echter niet hard genoeg waardoor Jordi van Stappershoef, de invaller van ex-Vogel Patrick Zonneveld, vrij simpel kon redden.

Een minuut of 7 later verspeelde Mike van de Laar de bal aan Splinter de Mooij op de helft van IJsselmeervogels. Hij gaf de bal aan Thomas Verhaar die oog in oog met Jaimy Schaap kwam en punterde de bal onder de doelman heen het net in. Zo kwam AFC, wel verdiend, op voorsprong.

Iets meer dan 10 minuten voor rust kreeg Darren Rosheuvel de kans de gelijkmaker op het bord te zetten op aangeven van Mike van de Laar, maar zijn inzet was te makkelijk voor Jordi van Stappershoef. Even later haalde Mike van de Laar wel zelf uit, maar was het weer de doelman van AFC die een doelpunt voorkwam.

Na rust ging IJsselmeervogels op zoek naar de gelijkmaker. Na 5 minuten kwam deze er bijna. Een schot van Pieter Langedijk ging via de vingertoppen van keeper Van Stappershoef op de lat.
Een kleine tien minuten later ging een inzet van Daniël van Son via een hoofd van een AFC-verdediger maar net naast de goal.
Uit de corner ging de bal erin. Mike van de Laar was de doelpuntenmaker, maar er werd gevlagd en gefloten voor buitenspel. Khalid Tadmine stond in buitenspelpositie wanneer Van de Laar uithaalde. Omdat dit in het gezichtsveld van keeper Van Stappershoef was ging het feest niet door. Bovendien werd de doelman door de aanvaller gehinderd. Een terechte beslissing van het arbitrale duo dus.

Daniël van Son was dicht bij de gelijkmaker

AFC overleefde de storm van IJsselmeervogels die een kwartier duurde, gaf hierna geen kans meer weg en ging op zoek naar de tweede treffer.
Ondanks grote kansen van Raily Ignacio, Segun Owobowale en nogmaals Ignacio (2x) was het tegen sluitingstijd dan toch raak voor AFC. De jarige Raily Ignacio hing zelf de slingers op door zijn 20e seizoenstreffer binnen te schieten.

Zo eindigt het seizoen 2021/22 voor IJsselmeervogels dus met een 2-0 nederlaag in Amsterdam en kunnen de mannen van Gert Peter de Gunst op vakantie. Lang zal dit niet kunnen, want op zaterdag 9 juli staat de eerste training ter voorbereiding op het seizoen 2022/23 alweer op de planning. Op dit moment staat op 23 juli de eerste oefenwedstrijd op het programma, uit bij plaatsgenoot Eemdijk. De Hoofdklasser is nog in de race voor een plek in de Derde divisie. Wij wensen Eemdijk heel veel succes in de komende nacompetitie.

De samenvatting van de wedstrijd AFC – IJsselmeervogels is te vinden op de website van Eyecons.
Meer foto’s van de wedstrijd AFC – IJsselmeervogels zijn te vinden in ons fotoalbum.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Ewout Zwaan
Foto’s Pro Shots / Sonny Lensen