Het eerste

Volgen op

Wedstrijdgegevens


3 - 1

IJsselmeervogels - Sportlust '46
dinsdag 21 september 2021,

Khalid Tadmine (1-0, '44)
Nick Verhagen (1-1, '69)
Rydell Poepon (2-1, '93)
Yassine Tekfaoui (3-1, '107)

Toeschouwers: 1.250
Scheidsrechter:
R.J.A. Gansner
Assistent-scheidrechter:
D. Frijn, M.H. Osman

Bekijk opstellingen

Hoofdrol Tekfaoui en Poepon: door in de beker

Een uiteindelijk jeugdig IJsselmeervogels heeft op eigen veld na verlenging op een vanouds kolkende Westmaat met 3-1 gewonnen van Sportlust ‘46, de Woerdense koploper van de Derde divisie zaterdag. Khalid Tadmine, Rydell Poepon en Yassine Tekfaoui waren verantwoordelijk voor de doelpuntenproductie. Laatstgenoemde was als invaller het goudhaantje met een fraaie assist en dito doelpunt.  

Sterk begin

De ploeg van Berry Smit begon sterk aan de wedstrijd. De Vogels-trainer startte in een 4-4-2-formatie met Miguel Ramdas als vervanger. Mike van de Laar startte in de basiself ten koste van Pieter Langedijk. De eerste kansen waren gelijk voor de thuisploeg. Eerst was het Ramdas die al na vier minuten door Rydell Poepon werd bediend. Sportlust-doelman Rondeltrap kon pareren. Diezelfde Poepon, die zeker in de eerste helft de bal aan een touwtje leek te hebben, bediende Khalid Tadmine maar opnieuw bracht Rondeltrap redding.

Khalid Tadmine kreeg na een klein half de kans om de score te openen. Een lange bal van Mike van de Laar werd verkeerd ingeschat door doelman Rondeltrap, schoot door, en was een prooi voor Tadmine. De voormalige HFC-spits miste echter vanaf de achterlijn. Waar IJsselmeervogels misschien al met twee goals voor had moeten staan, waren het de gasten uit Woerden die ineens gevaarlijk. Een vrije trap van Daniel van Warven vergde dat doelman Jaimy Schaap gestrekt naar de benedenhoek moest. Het betekende slechts een corner. 

Terecht op voorsprong en weer gelijk

Toch waren het de Rooien die op voorsprong kwamen en net als afgelopen zaterdag was het Khalid Tadmine met de openingstreffer. Een fraaie, afgemeten voorzet van Daniel van Son kon met binnenkant voet worden binnengetikt. Het zou ook de ruststand betekenen.

In de tweede helft moest IJsselmeervogels al snel noodgedwongen wisselen. Middenvelder Philippe van Arnhem greep naar de hamstring en haakte geblesseerd af. Adil Haian was zijn vervanger. Ook Christos Ibrahim werd gebracht voor Khalid Tadmine. Het leidde - niet per se door de wissels - een wat slordigere fase van IJsselmeervogels in en al snel ook de gelijkmaker. 

Sportlust ‘46 ging wat opportunistischer voetballen en dat leverde wat organisatorische, defensieve chaos op én de treffer van aanvoerder Nick Verhagen. Een verzuchting klonk op De Westmaat: ‘Het zal toch niet...?’. Zeker omdat IJsselmeervogels in de eerste helft verzuimde de score verder uit te bouwen en nu ver terug moest en alsmaar onzekerder ging acteren. Uitschakeling scheelde uiteindelijk weinig want in de slotfase was Martijn Jansen dichtbij met een volley. Jaimy Schaap hief de bal met de vingertoppen over de goal. 

Gouden wissel

Het betekende verlenging en ook dat IJsselmeervogels een extra zesde wissel kreeg. Die werd toegepast door Yassine Tekfaoui in te brengen voor de moegestreden Darren Rosheuvel. Het bleek een gouden wissel!

Met drie minuten op het scorebord werd Tekfaoui over de rechterkant diepgestuurd. De pijlspelle vleugelaanvaller omspeelde zijn vast en zeker meer vermoeide tegenspeler en bracht met een schitterende voorzet Rydell Poepon in stelling. De voormalige profvoetballer roeide de bal met een noodgang via de onderkant van de lat het doel in. Een kanonslag! In de tweede helft van de verlenging werd het feest nog groter toen de rollen omgedraaid waren: nu was Poepon de aangever voor Yassine Tekfaoui in een aanval door het midden. Met 3-1 zat IJsselmeervogels met nog een klein kwartier op de klok op rozen. Toch werd het nog enigszins spannend toen de ijzersterke, maar moegestreden Miguel Ramdas in de slotfase zijn tweede geel kreeg. 

In de koker

Het slotoffensief van de Woerdenaren haalde echter niets uit en IJsselmeervogels kan zich gaan opmaken voor de volgende ronde van de beker, waarin ook de profclubs instromen. Het verdient een groot compliment aan de strijdende Rooien, waar vijf spelers die ook nog geregeld hun opwachting maakten in Onder 23 meespeelden, en met name kilometervreter Mike van de Laar die ondanks kramp tot het einde vol bleef gaan. Diezelfde complimenten gelden voor de supportersschare die met luid gezang zorgden voor misschien wel juist dát steuntje in de rug dat IJsselmeervogels in deze fase zo goed kan gebruiken.

In die loting voor het hoofdtoornooi zal IJsselmeervogels competitiegenoten Quick Boys (uitgeschakeld door Rijnsburgse Boys), Katwijk (uitgeschakeld door Harkemase Boys), HHC Hardenberg (uitgeschakeld door Capelle), Noordwijk (uitgeschakeld door DVS '33) en Scheveningen (uitgeschakeld door Barendrecht) in ieder geval niet treffen. Wie het wel wordt, horen we waarschijnlijk zaterdagavond. Nu weer de focus op de wedstrijd van zaterdag. Dan wacht AFC en dat zal een andere orde van tegenstand zijn dan op deze dinsdagavond. 

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel