Het eerste

Volgen op

Wedstrijdgegevens


7 - 0

IJsselmeervogels - Purmersteijn
dinsdag 12 oktober 2021,

Justin Ruizendaal (1-0, '6)
Pieter Langedijk (2-0, '12)
Darren Rosheuvel (3-0, '18)
Pieter Langedijk (4-0, '38)
Pieter Langedijk (5-0, '52)
Pieter Langedijk (6-0, '57)
Pieter Langedijk (7-0, '61)

Scheidsrechter:
G. Keijl
Assistent-scheidrechter:
E. de Gier, D. Vloedgraven

Bekijk opstellingen

Eenvoudige oefenzege in Langedijk-show

IJsselmeervogels heeft tegen VPV Purmersteijn een eenvoudige oefenzege geboekt. Op eigen veld werd VSV Purmesteijn, uitkomend in de zondag Hoofdklasse A, met 7-0 verslagen. Pieter Langedijk was met maar liefst vijf treffers de gevierde man, bij de ploeg die uit een mix van reserves van het eerste elftal en spelers uit opleidingsteams bestond.  Arquinio Bel (Onder 23) en Emmanuel Elias (Onder 18) maakten vanavond hun officieuze debuut.

Trainer Michael Weggemans en zijn assistent Henk van Zoeren had beschikking over de ervaren Jeffrey Buitenhuis, Pieter Langedijk en Darren Rosheuvel en vulde dat team aan met talentvolle spelers uit de A-selectie, Onder 23 en Onder 18. Onder toeziend oog van nieuwbakken trainer Gert Peter de Gunst, die de wedstrijd samen met stafleden Cornelissen en Mulder vanaf de tribune bekeek, was het IJsselmeervogels dat de regie nam en de gehele wedstrijd niet meer los liet. Binnen achttien minuten stond de ploeg al met 3-0 voor, via Justin Ruizendaal (schot), Pieter Langedijk en Darren Rosheuvel (schot in de kruising). Pieter Langedijk bepaalde ook de ruststand: 4-0. Na rust wist de oud-speler van onder meer Go Ahead Eagles, RKC Waalwijk en Sparta Rotterdam nog driemaal doel te treffen.

ijspur

Heuglijk was ook de invalbeurt van de jonge Emmanuel Elias. De middenvelder van Onder 18 mocht in de slotfase invallen. De voormalig jeugdspeler van Hooglanderveen viel samen in met de 20-jarige Arquinio Bel, die deze zomer over kwam van De Volewijckers en zijn wedstrijden normaal gesproken speelt in Onder 23. Bij hun invalbeurt bleek de uiteindelijke eindstand al te zijn bereikt: 7-0.

Zaterdag krijgen we bezoek van de beloften van Sparta Rotterdam. Dan gaat het weer voor 'het echie' in de Jack's League. Tot dan! 

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel
Foto: IJsselmeervogels Media / Ewout Zwaan