Pieter Langedijk (3-2, '83)
Danny van den Meiracker (4-2, '85)
Danny van den Meiracker (5-2, '87)

Jaar 2021 afgesloten met oefenzege

IJsselmeervogels heeft in de laatste oefenwedstrijd van 2021 een zege geboekt op Prestige Sports. In de rust hielden de twee ploegen elkaar nog op gelijke hoogte, door beiden twee keer te scoren. Waar Mitch Willems en Christos Ibramhim voor rust scoorden namens de Rooien deed Danny van den Meiracker dat na rust twee keer en pakte Pieter Langedijk ook nog een doelpunt mee.

Al snel werd duidelijk dat het gelegenheidsteam van Prestige Sports een fitte en technisch vaardige ploeg is. Met name middenvelder Jamiro Monteiro, basisklant bij de Amerikaanse Major League Soccer-ploeg Philadelphia Union, toonde meermaals zijn klasse. Ook de jonge doelman Alejandro Platero Bustos liet zijn uitstekende reflexen een aantal keer zien. Joyce Nsingi, uitkomend in de jeugdopleiding van IJsselmeervogels, speelde bij de gasten als aanvoerder.

Vier proefspelers

Ook bij IJsselmeervogels bevat de selectie enkele exotische namen. Linkeraanvaller Youness Mokhtar, in het verleden uitkomend voor onder meer PEC Zwolle (100+) en FC Twente (60+), een oude bekende van trainer De Gunst, is misschien wel de bekendste naam.

De Australisch Sebastiaan Senstius (19) is vandaag waarschijnlijk de speler met de grootste reisafstand, met het Australische Macarthur Bulls FC Onder 20-team als zijn laatste team, waar hij tot september voor uit kwam. De linksback is op proef om de vacature voor de linksbackpositie in te vullen. Hetzelfde geldt voor linkerverdediger Fahd Aktaou (o.a. ex-Heerenveen). Ook aanvallende middenvelder Akif Hancer, momenteel spelend voor Alphense Boys, kreeg vanmiddag speeltijd.

Langzaam op gang

Het duurde uiteindelijk even tot de wedstrijd op gang kwam. De twee ploegen hielden elkaar in de eerste helft goed in balans en hetzelfde gold voor de doelpuntenverhouding. Na een sterke fase van IJsselmeervogels kwam het via Mitch Willems op voorsprong. De verdediger kopte binnen uit een corner van Christos Ibrahim. Lang konden de Rooien niet van de voorsprong genieten, aangezien de gasten uit zo ongeveer de eerste tegenaanval een strafschop verdienden. Meghon Valpoort stuurde Schaap de verkeerde kant op en scoorde de gelijkmaker.

Daarna kwamen de gasten zelfs op voorsprong. Een splijtende steekpass vanaf het middenveld zorgde ervoor dat Gianni dos Santos over de rechterkant kon opduiken voor Vogels-doelman Jaimy Schaap. De aanvaller van het Canadese Pacific FC verzilverde zijn kans met een fraaie stiftbal.

Ook de gasten konden niet lang genieten van de voorsprong, want ook nu duurde het maar twee minuten voordat de score weer gelijk werd. Christos Ibrahim dribbelde vanaf de rechterkant de zestien binnen en had een fraaie dribbel in petto. De droge schuiver die volgde, betekende de 2-2 gelijkmaker. Kort daarna brak de rust aan.

Overhand in de tweede helft

De tweede helft kwam IJsselmeervogels met een vrijwel ander team binnen de lijnen en hadden vrijwel de gehele tweede helft de overhand. Toch duurde het nog tot de 83e minuut totdat die overhand werd vertaald in doelpunten. Eerst was het Pieter Langedijk die, bijna traditiegetrouw, zijn doelpunt in een oefenwedstrijd meepikte. De vleugelaanvaller kwam door over links en schoof koel de bal achter de doelman van Prestige Sports.

Het slotakkoord was voor Danny van den Meiracker, die met twee treffers zorgde voor een eclatante uitslag. Zijn eerste goal was de mooiste van de middag. Met een fraaie lob over doelman Platero Bustos scoorde hij voor een eigenlijk veel te klein publiek. Zijn tweede treffer was een fraaie teamgoal. De spits werd aan de rechterkant diep gestuurd en verstuurde een lage pass ‘over de hele’ richting Khalid Tadmine. De spits die recentelijk zijn contract verlengde hield eveneens het overzicht en retourneerde de bal richting Van den Meiracker. De voormalige prof pakte dit vroege kerstcadeau uit en was via een vooractie verantwoordelijk voor de laatste treffer van 2021.