Segun Owobowale (1-2, '50)
Gévero Markiet (2-2, '84)
Dylan de Braal (2-3, '87)

Oefenoverwinning op AFC

In een oefenduel op sportpark Goed Genoeg heeft IJsselmeervogels met 2-3 weten te winnen van AFC Amsterdam. De ploeg van Gert Peter de Gunst kwam binnen een kwartier op voorsprong via Pieter Langedijk en Steven Sanchez Angulo en zag AFC na rust op gelijke hoogte komen via Segun Owobowale en oud-Vogel Gevero Markiet. Toch was het invaller Dylan de Braal die kort voor tijd de 2-3 tegen de touwen kopte en IJsselmeervogels de zege bezorgde. Smetje was het uitvallen van Jaimy Schaap met een heupblessure.

Snelle voorsprong

IJsselmeervogels begon voortvarend aan het duel en al binnen zeven minuten was het raak. Stan Beune werd binnen de beruchte lijnen gevloerd door Guus van Weerdenburg. Pieter Langedijk ontfermde zich over de strafschop en schoot de bal achter voormalig Vogels-doelman Patrick Zonneveld. Nog geen vijf minuten later was het opnieuw raak. Jerrel Hak zette aan en bediende Steven Sanchez Angulo. Waar het vorige week in competitieverband tegen De Treffers nog lastig bleek het net te vinden, was het vanmiddag in korte tijd twee keer raak voor de Vogels, dat opnieuw in het volledig witte tenue ten strijde verscheen.

Voor en na de tweede treffer van de Westmaatbewoners waren de Amsterdammers dichtbij hun eerste treffer van de middag. Joel Tillema (naast) en Guus van Weerdenburg (gered door Schaap) hadden het geluk echter niet aan de zijde. Het zou de ruststand zijn.

afcijs oefen2

AFC komt na rust gelijk

Vijf minuten na rust was het raak voor de gastheren. Invaller Segun Owobowale, hij verving de al na 26 minuten vervangen Raily Ignacio, scoorde de aansluitingstreffer.

Het leed werd nog groter toen vervolgens Jaimy Schaap geblesseerd uitviel en AFC met nog zeven officiele minuten op de klok op gelijke hoogte kwam. Gevero Markiet, die in de zomer van 2019 de overstap maakte van IJsselmeervogels naar AFC Amsterdam, scoorde de gelijkmaker.

Volle buit

Toch zou IJsselmeervogels er met de volle buit vandoor gaan. Dylan de Braal, van wie vandaag bekend werd dat hij de club na dit seizoen zal gaan verlaten, kopte op aangeven van Miguel Ramdas raak.

Volgende week resumeert IJsselmeervogels de competitie in Jack’s League. Het altijd geslepen HHC Hardenberg komt dan op bezoek op De Westmaat. De Hardenbergers zullen gebrand zijn, want zij verloren hun generale repetitie vandaag met 1-2 van ACV Assen. Wij rekenen op uw steun!

Bij AFC Amsterdam ontbrak informatie over de toegepaste wissels gedurende de wedstrijd. Mochten wij deze informatie alsnog ontvangen, dan voegen we deze toe aan het verslag.