Jesper van Dalen (4-3, '54)

Toeschouwers: 400

Bekijk opstellingen

Eemdijk - IJsselmeervogels (4-3) gestaakt na ongelukkige botsing

De eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het seizoen 2022/23 zit erop. Hoewel, de wedstrijd bij VV Eemdijk werd niet volledig uitgespeeld. Met een 4-3 tussenstand kwamen de rechtsback van IJsselmeervogels (Pim ten Have) en de linksback van Eemdijk (Klaas Bout) hard met de hoofden tegen elkaar. Beiden bleven roerloos liggen en de back van Eemdijk leek er het ergst aan toe. Gevreesd werd voor een ingeslikte tong en een ambulance werd gebeld. Pim ten Have werd ondersteund van het veld gehaald, maar ook voor hem werd later een ambulance gebeld omdat hij in de kleedkamer zijn bewustzijn verloor. Uiteindelijk gingen beide spelers bij kennis richting ziekenhuis waar uit een scan bleek dat er geen verdere schade te zien was. Wel moest bij Klaas Bout een oor gehecht worden. Wij wensen beide spelers een spoedig herstel toe.

Eemdijk schoot uit de startblokken en kwam al snel verdiend op een 2-0 voorsprong. Argjend Selimi was beide keren de afmaker. IJsselmeervogels zette er buiten een kansje van Steven Sánchez Angulo, niet veel tegenover.

Na een minuut of 25 leek de groene storm te gaan liggen en kwam IJsselmeervogels beter in het spel. Het resulteerde in minuut 28 in de aansluitingstreffer van Khalid Tadmine. Hij schoof een voorzet van proefspeler Morad el Haddouti binnen. 2-1.

Waar iedereen dacht dat IJsselmeervogels er nu op en over ging kwam bedrogen uit. Met een fraai schot in de kruising maakte Argjend Selimi zijn hattrick compleet. 3-1.
Voor rust kwam IJsselmeervogels nog wel terug tot 3-2. Een vrije trap van Morad el Haddouti werd door Eemdijk-speler Michel Goossensen tot doelpunt verlengd.

Met een geheel nieuw team begon IJsselmeervogels frisser aan de tweede helft. Eemdijk had in de eerste helft (in het warme weer) veel gegeven en moest zich even herpakken. De aanvalsdrang van De Vogels leidde in de 53e minuut tot een strafschop die werd benut door nieuwkomer Youssef Blel.

Lang kon IJsselmeervogels hier echter niet van genieten, want (in deze fase van de wedstrijd tegen de verhouding in) kwam Eemdijk wederom op voorsprong. Jesper van Dalen strafte een fout van IJsselmeervogels af. Kon op Maarten List af en doeltreffend binnenschuiven. 4-3.

IJsselmeervogels kwam niet tot de gelijkmaker, maar had hier wel degelijk de kansen voor. Youssef Blel (2x) en Jarno Westerman (2x) hadden het vizier niet op scherp en zo bleef de 4-3 op het bord.

In overleg met beide teams en scheidsrechter Wim Bronsvoort werd besloten het duel dat na de 77e minuut werd stilgelegd niet werd hervat.

Dinsdagavond is de volgende oefenwedstrijd voor De Vogels. Uit in het BUKO Stadion in Velsen-Zuid gaan we op bezoek bij Keuken Divisionist SC Telstar. De wedstrijd vangt aan om 20:00 uur.