Sven van Ingen (5-4, '120)

Toeschouwers: 600
W.H. Bronsvoort

Sterke start in Harry Hamstra Cup

IJsselmeervogels heeft de eerste wedstrijd in de Harry Hamstra Cup met 4-1 gewonnen van Kozakken Boys. Nadat deze uitslag de boeken inging werd er nog een half uur doorgevoetbald. Het leverde uiteindelijk een 5-4 einduitslag op.

De Vogels begonnen sterk aan het duel en stonden na 6 minuten spelen al op een 2-0 voorsprong. Beide keren was Jarno Westerman de aangever. De doelpuntenmakers waren Kevin Sterling en Youssef Blel.

Net na het begin van de tweede periode (de wedstrijd werd gespeeld in 4 periodes van 30 minuten) was Youssef Blel dicht bij zijn tweede treffer. Kozakken Boys-doelman Bryan Jansen stond echter op de juiste plek om zijn inzet te keren.
Waar iedereen dacht dat de derde Vogelstreffer eraan zat te komen viel de treffer aan de andere kant. Ex-Vogel Gwearon Stout verschalkte Jaimy Schaap met een fraai gekruld schot in de bovenhoek en bracht de marge terug tot één treffer.

Voor het verstrijken van het eerste uur kwam de eindstand (voor de Harry Hamstra Cup) al op het scorebord. Tweemaal een corner van Bradley Martis en tweemaal was aanvoerder Wessel Boer het eindstation om de bal in het net te krijgen. Zo was het 4-1 voor De Vogels en kon het grote wisselen beginnen.

De eerste echte kans in de derde periode was voor Kian Visser. Zijn schot werd echter uit de linkerbenedenhoek gepakt door keeper Jansen.

In de vierde periode, die dus niet meer meetelde voor de Harry Hamstra Cup ging het gas er een beetje vanaf bij IJsselmeervogels. Hierdoor kreeg Kozakken Boys de mogelijkheid om terug te komen tot 4-3. Kevin Vermeulen en ex-Spakenburg aanvaller Lowie van Zundert waren verantwoordelijk voor de treffers.

Tot een gelijkmaker zou het echter niet komen. Khalid Tadmine gooide de wedstrijd twee minuten voor tijd namelijk in het slot. Kian Visser was dicht bij zijn eerste treffer in het IJsselmeervogelsshirt, maar zag doelman Janssen nog net redding brengen. De rebound was een makkie voor de vorig jaar van Koninklijke HFC overgekomen aanvaller.

Een klein minuutje later werd de 5-4 nog gemaakt door Sven van Ingen, maar dat bleek echt de laatste actie van deze lange wedstrijd te zijn.

Doordat DVS ’33 en DOVO eerder in de middag met 2-2 gelijkspeelden en Spakenburg de avond ervoor met 2-1 van Sparta Nijkerk won gaat IJsselmeervogels op doelsaldo aan de leiding in de Harry Hamstra Cup. Of de leiding wordt vastgehouden zien we komende dinsdagavond. Dan neemt IJsselmeervogels het in Ermelo op tegen DVS ’33. Tegenstander Kozakken Boys komt op eigen veld uit tegen Sparta Nijkerk en buurman Spakenburg ontvangt DOVO. De wedstrijden vangen aan om 20:00 uur.

Oefencampagne IJsselmeervogels ter voorbereiding op het seizoen 2022/23:
23/07: VV Eemdijk - IJsselmeervogels 4-3 (Na 76 minuten gestaakt)
26/07: SC Telstar - IJsselmeervogels 1-0
30/07: IJsselmeervogels - Kozakken Boys (Harry Hamstra Cup) 4-1 (5-4 na 120 minuten)
02/08: DVS '33 Ermelo - IJsselmeervogels (Harry Hamstra Cup, Sportpark DVS '33 Ermelo, Ermelo; 20:00 uur)
06/08: Sparta Nijkerk - IJsselmeervogels (Harry Hamstra Cup, Sportpark De Ebbenhorst, Nijkerk; 15:00 uur)
13/08: IJsselmeervogels - Jong NAC (Open dag, Sportpark De Westmaat, 15:00 uur)
Op 20 augustus start de Jack's League met een thuiswedstrijd (15:00 uur) tegen OFC Oostzaan.