S. de Brito Roque
Assistent-scheidrechter:
J.M. de Smalen, D. van Velzen

Gelijkspel bij DVS in Harry Hamstra Cup (3-3)

De tweede wedstrijd in de Harry Hamstra Cup, een uitwedstrijd bij DVS ’33 Ermelo werd met 3-3 gelijkgespeeld. IJsselmeervogels verspeelde een 0-2 en een 2-3 voorsprong en laat dus twee punten liggen.

Dit zal vooral de gedachte zijn als je terugkijkt op de eerste helft. IJsselmeervogels kreeg de kansen maar de score werd pas na 33 minuten geopend. De mee opgekomen linksback Bradley Martis schoof de bal diagonaal langs doelman Daan Huiskamp.

Nog geen minuut later was het al 0-2. Kevin Sterling ging er vandoor op links. Gaf laag voor en vond daar rechtsbuiten Jarno Westerman. Hij schoot de bal hard in de touwen en zo ging IJsselmeervogels riant en dikverdiend met 0-2 aan de leiding. Steven Sánchez Angulo (2x) en Youssef Blel hadden beiden al twee keer de mogelijkheid gehad om De Vogels op voorsprong te zetten, maar dit lukte niet. Ook een scherp ingedraaide corner van Mike van de Laar vond geen Vogelsspeler die de bal in kon tikken.

De thuisploeg gaf zich niet gewonnen en deed er alles aan om met een goed gevoel de rust in te gaan. Dit lukte naar behoren want er werd tweemaal gescoord door de geel-zwarten. Allereerst maakte Stef Nijland na goed stoorwerk van Ali Akla de 1-2. Vijf minuten later stond het gelijk. Na een knappe actie van Stef Nijland na een lange bal van Sem de Wit kwam de bal bij Benjamin Roemeon. Een actie op de achterlijn bracht hem een schietkans. Hij dacht niet na en werkte de bal achter Jaimy Schaap. 2-2. Dit was ook de ruststand.

Na rust begon net als afgelopen zaterdag het grote wisselen, maar niet voordat De Vogels op voorsprong waren gekomen. Een fout van ex-Spakenburg speler Frank Olijve bracht Youssef Blel balbezit. Van een meter of 20 knalde hij de bal in de rechter bovenhoek. Een beauty. 2-3.

DVS werd sterker en sterker en dit leidde een kwartiertje voor tijd tot de gelijkmaker. Omar el Ghazouani zette voor vanaf links en met een hakbal verschalkte Lars Miedema de ingevallen doelman Maarten List.

In de slotfase kregen beide teams nog een goede kans. Allereerst Kian Visser voor IJsselmeervogels. Hij kreeg de bal voor zijn voeten aan de rechterkant van het strafschopgebied en besloot te schieten. Helaas voor hem belandde de bal een meter naast de goal.
Aan de andere kant was het Lars Huber die dicht bij een treffer was. Na een rush over de linkerkant van het veld kon hij uithalen, maar hij zag zijn inzet voorlangs gaan.

Zo kwam er dus geen winnaar in dit duel en kunnen beide teams een punt bijschrijven.
Sparta Nijkerk 2 – 0 (2-7)

Zaterdag wordt bij Sparta Nijkerk de laatste speelronde afgewerkt.
De wedstrijden:
12:30 uur: DOVO – Kozakken Boys
15:00 uur: Sparta Nijkerk - IJsselmeervogels
17:30 uur: Spakenburg – DVS ‘33

Oefencampagne IJsselmeervogels ter voorbereiding op het seizoen 2022/23:
23/07: VV Eemdijk - IJsselmeervogels 4-3 (Na 76 minuten gestaakt)
26/07: SC Telstar - IJsselmeervogels 1-0
30/07: IJsselmeervogels - Kozakken Boys (Harry Hamstra Cup) 4-1 (5-4 na 120 minuten)
02/08: DVS '33 Ermelo - IJsselmeervogels (Harry Hamstra Cup, 3-3)
06/08: Sparta Nijkerk - IJsselmeervogels (Harry Hamstra Cup, Sportpark De Ebbenhorst, Nijkerk; 15:00 uur)
13/08: IJsselmeervogels - Jong NAC (Open dag, Sportpark De Westmaat, 15:00 uur)
Op 20 augustus start de Jack's League met een thuiswedstrijd (15:00 uur) tegen OFC Oostzaan.