Jordy Ruizendaal (4-1, '90)

Toeschouwers: 500
B. van den Boogaard

Voorbereiding winnend afgesloten

Op de eigen open dag heeft IJsselmeervogels de voorbereiding met een overwinning afgesloten. Op een snikhete Westmaat werden de beloften van NAC Breda met 4-1 verslagen. Het eerste elftal lijkt daarmee klaar voor de competitiestart tegen OFC Oostzaan, aanstaande zaterdag.

Jong NAC Breda kende een flinke kwaliteitsimpuls door de deelname van routiniers Ruben Ligeon (30), Danny Bakker (27) en Michael Maria (27). Laatstgenoemde hield in de laatste interlandronde landgenoot Bradley Martis nog op de reservebank. Ook Thomas Marijnissen (23), vorig seizoen nog uitkomend voor Kozakken Boys, keerde deze zomer terug bij 'De Parel van het Zuiden' waar hij in 2017 vertrok.

ijsnac1

Het duurde wel even voor de wedstrijd op gang kwam. Pas na 19 minuten viel de eerste kans te noteren. Een vrije trap van Mike van de Laar kwam via de onderkant van de lat het veld weer in. Wat hierna gebeurde maakte niet meer uit. Kai Heerings stond namelijk buitenspel en tikte binnen. Geen geldige treffer.

Drie minuten later was het wel raak voor de rood-witten, nog altijd in het wit gehuld. De verwachting is dat de thuistenues morgen op De Westmaat arriveren, net op tijd voor het treffen met OFC. Nota bene na een corner van de bezoekers uit Breda werd er door De Vogels gescoord. Een counter uit het boekje. Steven Sánchez Angulo werd diep gestuurd nadat de bal na de hoekschop werd veroverd en hij kon direct op keeper Pepijn van de Merbel af. Met een fraaie schijnbeweging stuurde hij de doelman het bos in waarna hij simpel binnen kon schieten. 1-0.

ijsnac4

Jong NAC gaf zich niet gewonnen en zette de tegenaanval in. Een schot van ex-Kozakken Boys middenvelder Thomas Marijnissen was onhoudbaar voor Jaimy Schaap, maar spatte uiteen op de lat. IJsselmeervogels was gewaarschuwd.

Waar gedacht werd dat de beloften uit Breda door gingen werd het zomaar 2-0 voor De Vogels. Bradley Martis was als zovaak mee opgekomen ging de combinatie aan met spits Youssef Blel waarna de aanvaller de tweede van de middag op het scorebord schoot.

ijsnac2

Lang genieten was er niet bij want Jong NAC kwam al snel weer terug in de wedstrijd. Mostapha Rached was verantwoordelijk voor de aansluitingstreffer. Daniël van Son was hier zichtbaar niet blij mee. Nog geen minuut later stoomde hij op, kreeg de bal op een meter of 20 van het doel en haalde verwoestend uit. Helaas trof hij de paal.

In de tweede helft was het grote wisselen weer begonnen en had de wedstrijd weer even tijd nodig om op gang te komen. De 69e minuut stond op de klok en de goaltune kon weer aan. Kian Visser ontving de bal van Mike van de Laar met de rug naar het doel. De Friese spits draaide om, haalde uit en kon juichen. 3-1.

ijsnac3

Het duel leek in 3-1 te eindigen maar dat gebeurde niet. Jordy Ruizendaal kwam met het slotstuk van de voorbereiding. De Spakenburger krulde de bal vanuit de punt van het strafschopgebied in de verre kruising en kreeg de handen voor het laatst op elkaar. Een fraaie treffer.

Zoals genoemd start de competitie aanstaande zaterdag weer. Tegenstander is nieuwkomer OFC uit Oostzaan. Wij hopen jullie in grote getallen op De Westmaat te ontmoeten. Aanvangstijd is 15:00 uur. Een fijn weekend en tot volgende week!