M.J.H. Pelgröm, J. Pleijte
Vierde official:
M. Stuurman

Vogels winnen openingsduel van OFC (3-2)

De openingswedstrijd in de Jack’s League is door IJsselmeervogels omgezet in een 3-2 overwinning op het Oostzaanse OFC. Deze uitslag was bij rust al bereikt. Voor IJsselmeervogels scoorden Kai Heerings en Steven Sánchez Angulo (2x). Voor de bezoekers kwamen Niels Butter en Darryl Bäly op het scorebord.

De eerste helft was het voor de neutrale supporter genieten op De Westmaat. Alles, behalve misschien een opstootje, zat erin. Een fantastische goal, een snelle wissel, een discutabele strafschop én maar liefst vijf doelpunten.

De eerste was gelijk de mooiste van de middag. IJsselmeervogels kreeg een vrije trap net over de middenlijn en waar iedereen dacht aan een aanval over de flanken dacht aanvoerder Kai Heerings hier heel anders over. Hij zag dat de jonge keeper van OFC ver voor zijn doel stond en probeerde het direct. Hij zag zijn inzet over de doelman in het net ploffen en kon juichen. 1-0.

Kai Heerings scoorde van een kleine 50 meter

Wie dacht aan een makkie voor De Vogels kwam bedrogen uit. Tien minuten later stond het namelijk alweer gelijk. Een minuutje nadat linksbuiten Kevin Sterling met een oogblessure van het veld ging en Khalid Tadmine zag invallen lag de bal in het doel achter Jaimy Schaap. Na een vrije trap kwam de bal voor de voeten van Darryl Bäly. Hij hoefde niet lang na te denken en zette de gelijkmaker op het bord.

IJsselmeervogels was het even kwijt en moest zich herpakken. Hier kregen de Rooien de tijd echter niet voor, want twee minuten later wees scheidsrechter Wiersma naar de stip. De spelers van De Vogels waren woest want ze vonden dat keeper Jaimy Schaap geen overtreding maakte. Hij moest zijn doel uit om een hoge bal onschadelijk te maken en raakte hier ook een aanvaller. De arbiter vond het een overtreding en een gele kaart waard. De omstreden strafschop werd uiteindelijk binnengeschoten door Niels Butter.

Nog geen tien minuten na de achterstand leek IJsselmeervogels zich herpakt te hebben. Steven Sánchez Angulo, de topscorer van vorig seizoen, maakte op aangeven van rechtsbuiten Jarno Westerman gelijk en zette IJsselmeervogels tien minuten later op voorsprong. De treffer leek in eerste instantie naar Daniël van Son te gaan, maar de rechtsback zag zijn inzet tegen de binnenkant van de paal gaan. Khalid Tadmine was er als de kippen bij en bediende Steven Sánchez Angulo, die hierna simpel binnen kon tikken. 3-2.

Steven Sánchez Angulo maakte twee treffers

Na 35 minuten in de tweede helft was het klaar met het spektakel. OFC ging op zoek naar de gelijkmaker maar deze kwam er door met name Jaimy Schaap niet. Met enkele fantastische reddingen hield hij De Vogels op de been. Aan de andere kant had Khalid Tadmine dé kans de wedstrijd 20 minuten voor het eind in het slot te gooien. Na een vrije trap van Mike van de Laar vond hij het doel echter niet. Ook Bradley Martis, die nog net bij de bal kon raakte het zijnet.

Zo won IJsselmeervogels dus met 3-2 en kan het gelijk drie punten noteren. Volgende week gaan we op bezoek in Amsterdam, bij AFC. De Amsterdammers kende een valse start. Bij De Treffers in Groesbeek werd met 3-2 verloren. De wedstrijd in Amsterdam vangt volgende week aan om 15:00 uuur.