T. Balta, R. Bruining
Vierde official:
M.P. van Dijk

Nederlaag tegen De Treffers

IJsselmeervogels verloor zaterdag van De Treffers met 1-3 op De Westmaat. Na een 0-2 ruststand kwamen De Vogels nog wel terug tot 1-2, maar in de slotfase besliste de bezoekers de wedstrijd.

De club uit Groesbeek had vanaf minuut 1 het middenveld in handen en daardoor ook de wedstrijd. Een snelle tegengoal was dan ook het logische gevolg. Dat het na 17 minuten al 0-2 stond was een bittere pil voor de Vogelssupporters.

Jordy Thomassen passeert Jaimy Schaap (0-1)

Nadat Jaimy Schaap een slippertje van Daniël van Son repareerde leek het dat IJsselmeervogels wakker was geworden. Het resulteerde in aanvallen en ook kansen.
Allereerst was Jarno Westerman dichtbij. Een voorzet van links, van Miguel Ramdas, ging aan spits Youssef Blel voorbij. De rechtsbuiten ontving de bal een paar meter voorbij de tweede paal en kon inschieten. Helaas raakte hij die paal en zag deze kans verloren gaan.

Doordat er meer naar voren gelopen werd kwam er ook ruimte voor De Treffers. Willem den Dekker had het duel al vroeg in het slot kunnen gooien nadat hij na een ingooi op Jaimy Schaap af kon, maar vanuit een lastige hoek vond hij de vuisten van de doelman.

Net voor rust kreeg IJsselmeervogels dé kans op de aansluitingstreffer. Daniël van Son vond Steven Sánchez Angulo op de penaltystip. Geheel vrij kon hij uithalen, maar Niels Kornelis hield zijn doel vooralsnog schoon. De bal kwam terug in het veld en viel voor de voeten van Jarno Westerman. Hij had de bal voor het inschieten maar deed dit veel te wild waarna de bal hoog over de goal ging.

Ondanks de kansen aan het eind van de eerste helft konden de fans van IJsselmeervogels niet tevreden zijn. Het spel was traag, er was veel onnodig balverlies en als de kansen dan ook niet afgemaakt worden wordt het een lastig verhaal. Werk aan de winkel voor trainer Gert-Peter de Gunst in de rust dus.

Morad el Haddouti viel goed in

Er werd ingegrepen door rechtsbuiten Morad el Haddouti in te brengen. Het bleek een goede wissel van de Vogelstrainer. De buitenspeler zat er direct lekker in en bracht gevaar en was een paar keer heel dichtbij een doelpunt uit vrije trappen.

IJsselmeervogels ging op zoek naar de aansluitingstreffer en deze kwam er ook. Na 18 minuten in de tweede helft was het raak. Mike van de Laar stuurde Youssef Blel weg. Hij werd gestuit door de defensie van De Treffers, maar kreeg de bal toch nog bij Steven Sánchez Angulo. De aanvallende middenvelder stond oog-in-oog met keeper Kornelis en schoof de bal laag in de hoek. Het was voor de Colombiaan al zijn derde treffer dit seizoen.

Kevin Sterling (met masker) kreeg geen strafschop

Het publiek ging er maar eens goed voor zitten, maar de gehoopte gelijkmaker kwam er helaas niet. Zoals gezegd was Morad el Haddouti er twee keer dichtbij met een vrije trap maar verder werd er eigenlijk niet veel meer gecreëerd.
Kevin Sterling dacht er een kleine 20 minuten voor tijd nog een penalty uit te slepen, maar zag tot zijn verbazing dat scheidsrechter Bronsvoort hier niet aan wilde.

Doordat De Vogels vol voor de gelijkmaker ging werd ruimte weggegeven en dit resulteerde in de beslissing. Waar Coen Maertzdorf eerst nog de paal raakte was het in de 90e minuut wel raak. Daan van Hees deed het voor De Treffers waardoor de club uit Groesbeek na drie duels nog altijd zonder puntenverlies is.

Veel tijd om hier over na te denken heeft IJsselmeervogels niet. Dinsdagavond staat namelijk de volgende competitiewedstrijd op het programma. Rijnsburgse Boys is om 20:00 uur de volgende tegenstander op De Westmaat.