Vierde official:
S.C. Kraak

Bekijk opstellingen

Wel kansen, geen punten

Net als vorige week ging IJsselmeervogels zonder zelf te scoren onderuit. In Noordwijk werd het 2-0 voor de plaatselijke Voebal Vereniging. De eindstand was bij rust al bereikt.

IJsselmeervogels begon de wedstrijd in een ijskoud Noordwijk waar het vorige week mee eindigde. Inspiratieloos. Een logisch gevolg was een vroege tegentreffer. Emiel Wendt profiteerde van een foutje van de combinatie Boer-Haian en schoof de bal onder Jaimy Schaap door in het doel.

Dekens op de bank. Het was koud in Noordwijk

Het duurde een minuut of 20. Toen leken De Vogels zich te herpakken en kwam er meer dreiging richting het doel van Noordwijk. Waar scheidsrechter Schaper niet aan een penalty wilde na een voorzet van Bradley Martis (hands) lukte het ook niet via een hand vol corners. De bal bleef wel enkele keren gevaarlijk in de doelmond hangen, maar tot een treffer kwam het niet.

Extra zuur was het dat Noordijk in deze fase op 2-0 kwam. Teun Zethof kwam na een vrije trap van rechts hoger dan Bradley Martis en kopte het leer in de touwen.

Teun Zethof torent boven Bradley Martis uit en scoort

Na rust zocht IJsselmeervogels direct de aanval. Vanaf de aftrap kwam Morad el Haddouti in kansrijke positie, maar hij vond de vuisten van keeper Jansen.

Met bijna een uur in de benen kreeg IJsselmeervogels twee kansen. Eerst schoot Khalid Tadmine diagonaal voorlangs. Hierna kopte Youssef Blel de bal tegen de kruising. Het zat ook niet mee.

Geen goals voor De Vogels vanmiddag

Aan de andere kant kreeg Noordwijk ook kansen om het duel definitief in het slot te gooien, maar gescoord werd er niet meer op sportpark Duinwetering in Noordwijk.

Zo verloor IJsselmeervogels dus opnieuw en komt de gevarenzone weer erg dichtbij. Er zullen punten gepakt moeten worden in de komende drie wedstrijden voor de winterstop, te beginnen op de eigen Westmaat tegen Scheveningen. De aftrap staat aankomende zaterdag gepland om 15:00 uur.