M. Wolfskamp, D, Reinshagen
Vierde official:
O. Khalifa

Vogels onderuit tegen koploper; 0-2

De eerste wedstrijd na de winterstop was er een op een ijskoude Westmaat. AFC ging er met de punten vandoor. Het werd 0-2.

Na 5 minuten had de wedstrijd er al heel mooi uit kunnen (moeten) zien voor De Vogels. Khalid Tadmine werd met een diepe bal van Gino Bosz diep gestuurd. Hij was sneller bij de bal dan Gévero Markiet en kon op keeper Gijs van Zetten af. Dit ging niet door omdat de ex-Vogel de hakken van de Vogelsaanvaller raakte (dit werd na afloop overigens bevestigd door ‘dader’ en ‘slachtoffer’). Rood en een vrije trap net buiten het strafschopgebied zou je zeggen, maar de arbiter en grensrechter leken echter niet naar de voeten te hebben gegeken want scheidsrechter Aafouallah deed het voorval af met de uitleg dat het een schouderduw betrof. Ongeloof alom.

Een kwartier later een zelfde situatie. Nu schermde Khalid Tadmine de bal goed af en ging langs zijn directe verdediger. Zijn schot was echter belabberd. Deze ging enkele meters naast de goal.

Het schot van Khalid Tadmine gaat naast

Met een kleine 20 minuten op de klok kwam AFC op voorsprong uit een vrije trap. Raily Ignacio en Mitch Willems hielden elkaar vast en vielen naar achter waarna AFC de vrije trap kreeg. De vrije tgrap werd op fraaie wijze door verdediger Dalian Maatsen in de kruising geschoten. 0-1

Even later mocht Gino Bosz aan de andere kant van het veld aanleggen voor een vrije trap. Van een kleine 30 meter schoot hij de bal richting korte hoek. Gijs van zetten moest zich strekken om het leer uit de benedenhoek te halen.

Na iets meer dan een half uur spelen had er weer een speler van AFC met rood van het veld gemoeten. Kevin Visser kwam in een opstootje met Bradley Martis en tikte laatstgenoemde in het gezicht. Conclusie: beide spelers geel. Nog altijd elf tegen elf.

Een opstootje levert 2x geel op (foto: Niels Boersema / ProShots)

Op slag van rust kreeg AFC de kans om de score te verdubbelen. Na hands van Daniël van Son ging de bal op de stip en kon Raily Ignacio zijn negende treffer van het seizoen binnenschieten. Hij deed dit niet. De bal ging een klein metertje naast de goal van Jaimy Schaap. Zo gingen beide teams rusten met 0-1.

Na rust ging de wedstrijd door op dezelfde voet. AFC had het balbezit en IJsselmeervogels hield de boel dicht en loerde op de tegenaanval. Dit werd een nog lastiger verhaal toen Bradley Martis na 11 minuten spelen een overtreding maakte en zijn tweede gele kaart en dus rood ontving. In plaats van 11 tegen 9 was het dus 10 tegen 11.

Ondanks het ondertal kreeg IJsselmeervogels nog wel een goede kans. Daniël van Son veroverde de bal halverwege de helft van AFC en ging langs een paar verdedigers. Vanaf de rand van het strafschopgebied was zijn schot helaas te zwak om keeper Gijs van Zetten te verrassen.

Daniël van Son was dicht bij de gelijkmaker

Toen AFC met een kwartier te spelen op een 0-2 voorsprong kwam was alle hoop voor De Vogels vervlogen. Melvin Platje stond bij een corner van AFC vogelvrij bij de tweede paal. Hij zag de bal aan alles en iedereen voorbij gaan en deze voor zijn voeten komen. Het was een koud kunstje binnen te schieten en de 0-2 op het scorebord te laten zetten.

Het laatste kwartier kon op papier afgedaan worden. IJsselmeervogels had, net als eigenlijk in de gehele wedstrijd op een paar kansjes na, niets in te brengen tegen de koploper van de Jack’s League en verloor dus met 0-2.

Volgende week opnieuw een zware wedstrijd voor de mannen van Michael Weggemans en Rob Hilbers. Nummer 3 van de competitie De Treffers moet worden bedwongen. Het duel in Groesbeek wordt gespeeld om 18:00 uur.