Vierde official:
M. Wever

Bekijk opstellingen

Katwijk maatje te groot

IJsselmeervogels is er niet in geslaagd om na de overwinning op HHC Hardenberg van vorige week een nieuwe zege te boeken. In Katwijk werd van de gelijknamige ploeg met maar liefst 4-0 verloren. Een weliswaar terechte nederlaag, al geven de vier doelpunten verschil een wat vertekend beeld van de wedstrijd.

Gert Jan Karsten had tegen de regerend kampioen van de tweede divisie geen beschikking over de geschorste Wessel Boer en Mike van de Laar. De middenvelders kregen tegen HHC beiden een gele kaart met gevolgen, waardoor ze vandaag moesten toekijken. Jordy Ruizendaal keerde terug van een blessure en Mitch Willems startte ten opzichte van vorige week in de basis, waarmee Daniël van Son als middenvelder speelde in een opstelling die zich vandaag het beste liet beschrijven als 4-2-3-1.

katijs3

In de eerste helft liet IJsselmeervogels zien week per week beter te worden in de stabiliteit van de verdediging. Toch moest de Rooie formatie na ruim een half uur capituleren. Waar Robin Schulte in de 33e minuut al van dichtbij een waarschuwing afgaf met een bal die rakelings naast ging, was het twee minuten later door diezelfde Schulte wel raak. Uit een spelervaring, iets dat vorige week tegen HHC ook continu voor dreiging zorgde, eindigde de bal uiteindelijk in de scrimmage terecht en de 22-jarige Katwijkse middenvelder voor de openingstreffer.

In de rust moest Karsten noodgedwongen wisselen. Heerings werd in de eerste helft al langdurig behandeld en werd in de rust vervangen door Adil Haian. De Kattukkers brachten Kylian van Mil voor Robbert Susan en eerstgenoemde drukte na rust gelijk zijn stempel. Met een briljante actie, samen met Bart Sinteur bediende Van Mill linksbuiten Mukhtar Suleiman. Voor de aanvaller was het vervolgens een koud kunstje de score uit te breiden.

katijs2

IJsselmeervogels zakte vervolgens volledig door het ijs. De spelers lieten elkaar te vaak in de steek en brachten Katwijk in een zetel. Doordat het veld te lang werd, de organisatie bij tijd en wijle zoek was en Katwijk simpelweg fitter was, liep de score in de het laatste half uur nog flink uit. Het inbrengen van Blel, Bosz en Montoya veranderde daar weinig aan. Waar het na 79 minuten eerst Van Mil was die op aangeven van een fraaie steekpass van Schulte 1-op-1 de 3-0 mocht aantekenen was het in de 84e minuut invaller El Azzouti die op aangeven van Van Mil mocht binnenschieten: 4-0. Het zorgde dat de Katwijkers - zij het kort - de ranglijst mochten aanvoeren, al moet het gezegd dat de gedachte dat dit de aanstaande kampioen is, geenszins een gekke gedachte genoemd mag worden.

Zo eindigde de voetbalklassieker in een sof voor IJsselmeervogels. Waar in de huidige sportieve malaise weinigen zullen hebben gerekend op punten in de eerste drie wedstrijden van Karsten, beginnen nu de echte finales. Tegen sterke ploegen als Katwijk, HHC en Rijnsburgse Boys moeten de Rooien zich in dit stadium niet te veel illusies maken. Op de 25e wordt Koninklijke HFC ontvangen en wil IJsselmeervogels de P/D-plekken nog willen ontlopen dan is een zege cruciaal. Dat begint met keihard voor elkaar werken en de steun van de hondstrouwe Rooie supporters. Alleen op die manier kunnen we uit dit sportieve moeras komen!