Het eerste

Volgen op

Wedstrijdgegevens


2 - 2

IJsselmeervogels - rkav Volendam
donderdag 16 maart 2023,

Daan Steur (0-1, '23)
Stefan Plat (0-2, '62)
Dugary Monkou (1-2 (pen.), '67)
Sem Scholten (2-2, '83)

Bekijk opstellingen

Talenten spelen zich in de kijker tegen Volendam

In een wedstrijd waarin met name A-selectiespelers die de afgelopen periode weinig een kans kregen én jeugdspelers de mogelijkheid kregen zich in de kijker te spelen heeft IJsselmeervogels donderdagavond op eigen veld met 2-2 gelijk gespeeld tegen rkav Volendam. De Rooie goals werden gemaakt door jeugdspelers Dugary Monkou (O21) en Sem Scholten (O18). 

Voor Volendam-trainer Berry Smit was het een weerzien met de club waar hij van de zomer van 2020 tot september 2021 diende. De trainer leverde destijds zelf zijn contract in en sinds afgelopen zomer weer actief langs de lijn bij het voor hem vertrouwde rkav Volendam. Hij zag zijn ploeg in de eerste helft op voorsprong komen. Na 23 minuten spelen scoorden de Wijdbroeken via een afstandsschot van Daan Steur. 

Jeugdige inbreng na rust

Na rust bracht Gert Jan Karsten een zestal jeugdspelers binnen de lijnen waardoor, behoudens doelman Maarten List, de volledige as uit (zes) spelers uit de eigen opleiding bestonden. Milan Suvaal en Burak Bakir vormden het hart van de defensie, Bastian van Diermen en Emmanuel Elias waren de twee centrale middenvelders en de voorhoede werd gevormd door Dugary Monkou en Sem Scholten. Nagenoeg allemaal spelers die hun officieuze debuut maakten voor de Vogels, met uitzondering van Elias die al in 2021 debuteerde tegen Purmersteijn.

Ondanks de inzet nieuw elan breidde rkav Volendam de score uit. Een diepe bal van achteruit kwam op (of over?) het randje van buitenspel terecht achter de Rooie defensie en maakte dat de ervaren Stefan Plat de score verdubbelde. Toch was het IJsselmeervogels dat de score nog gelijk wist te trekken.

Eerst was het Dugary Monkou die via een individuele actie vanaf de zijkant werd neergelegd binnen de zestien. Er was geen enkele twijfel over de toekenning van de strafschop en de jonge aanvaller benutte die vervolgens zelf. In de 83 minuut maakte IJsselmeervogels de gelijkmaker. Middenvelder Bastian van Diermen mocht vanaf de zijkant een vrije trap nemen en draaide die richting de eerste paal. Een lichte schamp van aanvaller Sem Scholten, zoon van voormalig eerste elftalspeler Johan Scholten, zorgde dat de gelijk in de touwen vloog. 

Reactie trainer

Trainer Gert Jan Karsten was na afloop blij met de oefenwedstrijd: "Noodgedwongen heb ik sinds mijn start maar weinig spelers in wedstrijdverband gezien. Ik kan er maar elf zien en vijf wisselen, maar we hebben niet de sportieve luxe dat ik kan wisselen als het niet nodig is. Normaal gesproken heb je een voorbereiding om toe te werken naar een elftal, maar dat is mij nu niet gegeven. Dit soort wedstrijden zijn uitermate geschikt om spelers in wedstrijdverband te zien die de afgelopen tijd minder gespeeld hebben én spelers die door jeugdtrainers en TC naar voren zijn geschoven. Met deze TC en trainer zullen we dat de komende tijd vaker gaan zien. 

"Wat ze in de tweede helft lieten zien toonde veel potentie voor de toekomst van IJsselmeervogels. Ik doe niemand te kort als er snel wordt gekeken naar aankopen, maar wij hebben wel degelijk jeugdspelers waarvan je je moet afvragen of je daarvoor in de plaats spelers van buitenaf wil ophalen. Natuurlijk, op het hoogste niveau moet je altijd versterken, maar we kunnen dan eerst kijken wat je hebt en dat sterker maken en daarna pas gaan scouten. Dat gaat ons verder brengen."

Om die reden speelt IJsselmeervogels na de competitiewedstrijd tegen Koninklijke HFC aanstaande dinsdag opnieuw een oefenduel. Dan komt Sparta Nijkerk op bezoek.