Vierde official:
O. Khalifa
N.B. Smit

IJsselmeervogels knokt zich naar driepunter

Door een 2-1 overwinning op Kozakken Boys schrijft IJsselmeervogels drie belangrijke punten bij. De veilige veertiende plek komt langzaamaan in beeld. Excelsior Maassluis bezet deze positie. De achterstand is verkleind tot zes punten.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Beide teams kregen een klein kansje en daar is alles mee gezegd.

De tweede helft was logischerwijs een stuk aangenamer, al kwam ook deze helft langzaam op gang.
Het eerste gevaar kwam van de Werkendammers. Een corner kon vrij worden ingekopt door verdediger Niek Hoogland, maar zijn inzet ging over de goal van Jaimy Schaap.

IJsselmeervogels’ eerste grote kans kwam 20 minuten na rust. Een voorzet van Bradley Martis waarna de 17-jarige Sem Scholten een schietkans kreeg. Keeper Bryan Janssen stond echter op de juiste plek en keerde zijn inzet.

Hoewel IJsselmeervogels het initiatief had kwam Kozakken Boys acht minuten later op voorsprong. Invaller Kevin Vermeulen stond aan het eind van een Werkendamse aanval en zette de 0-1 op het scorebord.

De Vogels rechtte de rug en ging op zoek naar de gelijkmaker. Ondanks een paar counters van Kozakken Boys bleef IJsselmeervogels in de wedstrijd en dit leidde naar de gelijkmaker van invaller Santiago Ramírez Montoya. Hij kopte een voorzet van Daniël van Son via de paal binnen en bracht zo IJsselmeervogels weer naast Kozakken Boys.

Omdat een punt niet veel helpt in de strijd tegen degradatie ging IJsselmeervogels door waar het mee bezig was en het knokken werd beloond. Met Kai Heerings in de voorhoede ging IJsselmeervogels all-in. De verdediger kreeg ook vrijwel direct een goede kans. Helaas zat er nog net een voet van een verdediger aan waardoor zijn inzet naast ging, maar even later was het wel raak.

Wederom stond de Colombiaanse invaller aan de basis van de treffer. Hij bediende Morad el Haddouti op de rand van het strafschopgebied. Zijn schot werd gekeerd door keeper Janssen waarna de bal voor de voeten van mede-invaller Dugary Monkou viel. Hij haalde uit, maar weer redde de doelman. Nu viel de bal voor de voeten van Kai Heerings, die met een hard schot de matchwinner werd. 2-1.

Kozakken Boys ging op zoek naar de gelijkmaker, maar deze kwam er niet. Zo gingen De Vogels er met de punten vandoor en is de hoop op directe overleving weer wat gegroeid. Nog zes wedstrijden te gaan. Allereerst wacht volgende week een uitwedstrijd bij FC Lisse. Hierbij ook gelijk de oproep om onze hoofdmacht te steunen en mee te gaan naar de Bollenstreek.

Meer foto’s zijn te vinden in ons fotoalbum. De foto’s zijn gemaakt door Stanley Gontha (ProShots) en Erik de Weerd (IJsselmeervogels Media)