S.C.A. van Zuilichem
Assistent-scheidrechter:
K. Bodde, R.L. Pieterse

Nederlaag tegen Noordwijk (0-2)

IJsselmeervogels verloor zaterdag met 0-2 van Noordwijk. Niet alleen de wedstrijd werd verloren. Ook de aansluiting met de concurrentie werd verloren. Met nog twee wedstrijden te gaan is directe handhaving ver weg.

Het begon allemaal nog vrij goed voor De Vogels. In het eerste half uur kregen de mannen van Gert Jan Karsten de beste kansen. Helaas stond het vizier niet op scherp en werd de wedstrijd niet al snel beslist.

Vooral Marouane Afaker had de kans dit te doen. Na een kleine 20 minuten mocht hij vanaf 11 meter aanleggen, maar zag hij zijn inzet gekeerd. Vijf minuten later lag de keeper hem wederom dwars. Eén op één kreeg hij de bal niet tussen de palen.

Marouane Afaker mist de strafschop

Door in het spel te blijven kregen de gasten uit Noordwijk vleugels en geloof. Dat er voor rust nog geen bal in het netje ging was een klein wonder. Kans na kans kon genoteerd worden.

Na rust duurde het ook niet lang voor de eerste treffer te noteren viel. Na zes minuten spelen was het Sem van Oosten die de eerste treffer voor zijn rekening nam.

Als een bokser in de touwen liepen De Vogels vervolgens over het veld. Het wachten was op de knock out. Dit kwam er ook. In de 85e minuut was het Barbosa Nhoca die het laatste tikje gaf waarna de handdoek gegooid werd.

Door de nederlaag is de achterstand op de veilige 14e plek zes punten. TEC staat hier, maar komt zondagmiddag nog in actie tegen Jong FC Volendam. Ook Excelsior Maassluis heeft een voorsprong van zes punten, waardoor handhaving dus zo goed als onmogelijk wordt.

De bal wilde er niet in

Mocht IJsselmeervogels op deze positie blijven staan, wat dus zeer waarschijnlijk is, spelen we in de nacompetitie eerst een uitwedstrijd (op woensdag 31 mei) tegen de tweede periodekampioen van de zondag derde divisie, gezien in de ranglijst. Dit is dus niet perse de winnaar van de tweede periode, maar de tweede periodekampioen in de ranglijst zoals te zien op teletekstpagina 835/2. Wie dit wordt zal binnenkort uitwijzen. Wanneer we uitgaan van een positief resultaat zullen we het daarna op moeten nemen tegen de winnaar van de hoogstgeplaatste periodekampioen uit de derde divisie zaterdag of de laagsgeplaatste periodekampioen van de derde divisie zondag. Wanneer dit de zaterdagclub wordt spelen we eerst thuis, wanneer het de zondagclub wordt spelen we eerst uit.

Voor dit zover is zullen we eerst nog tegen Scheveningen (uit) en Quick Boys (thuis) moeten spelen. Aanstaande dinsdag wordt de wedstrijd tegen Jong FC Volendam uitgespeeld. De Vogels hervatten de wedstrijd met een ingooi op de helft van Volendam. We houden u hierover op de hoogte.

Een fijn weekend en tot volgende week!

De samenvatting van de wedstrijd IJsselmeervogels – Noordwijk is te zien op de website van Eyecons (wanneer ge-upload).
De foto’s werden gemaakt door Stanley Ghonta van ProShots. Meer foto’s zijn te zien in ons fotoalbum.