Het eerste

Volgen op

Wedstrijdgegevens


2 - 2

IJsselmeervogels - SC Genemuiden
zaterdag 16 september 2023,

Berwout Beimers (0-1, '1)
Basil Camara (1-1, '9)
Dennis Knuiman (2-1, '14)
Rens van Benthem (2-2, '46)

Bekijk opstellingen

IJsselmeervogels en Genemuiden sluiten af met terecht gelijkspel


IJsselmeervogels blijft voorlopig ongeslagen op eigen veld. De Vogels kwamen na het eerste fluitsignaal weliswaar bijzonder snel, en bovendien voor de vijfde keer dit seizoen, op achterstand, maar dit werd al binnen het kwartier recht getrokken door doelpunten van Basil Camara en Dennis Knuiman. Wederom een snelle treffer van Genemuiden na de start van de tweede helft zorgde ervoor dat beide teams weer terug bij af waren en hier kwamen vervolgens geen doelpunten meer bij. Gezien het wedstrijdbeeld een meer dan terechte uitslag, waar beide teams niks mee opschieten in de titelstrijd.

Wederom de achterstand

Het is een kop die dit seizoen al vaker is gebruikt en dat is niet voor niets. Alleen in de bekerwedstrijd tegen TOGB kwamen de Vogels op voorsprong, waarna er alleen maar tegen een achterstand werd aangekeken. Ook deze wedstrijd kwam IJsselmeervogels weer op achterstand, al was het dit keer wel iets sneller dan voorgaande keren. Een vrije bal vanaf links belandde via een rood been pardoes voor de voeten van Berwout Beimers, die met links meteen uithaalde en keeper Jaimy Schaap al in de eerste minuut wist te verschalken. Zo wist IJsselmeervogels meteen weer wat de bedoeling was: een achterstand ongedaan maken.

En dat lukte. Een corner van Bradley Martis werd weg gestompt door keeper Streutker, waarna de bal bij de in de basis startende Marouane Afaker voor de voeten kwam. Afaker wist de bal weer in de doelmond te krijgen, waar Basil Camara uiteindelijk het laatste tikje wist te geven en zo zijn tweede treffer van dit seizoen wist te maken. Ook dit keer betekende dit de gelijkmaker voor de Rooien, na zijn doelpunt vorig week donderdag tegen RKAV Volendam. Niet alleen werd de achterstand snel teniet gedaan, 5 minuten later werd dit zelfs een voorsprong. Wessel Boer schiet de bal naar voren en bereikt Dennis Knuiman, die vanaf de middellijn op fraaie wijze de bal mee wist te nemen tussen twee Genemuidenaren in en vervolgens alleen voor de keeper niet faalde. Zo wist IJsselmeervogels al binnen het kwartier de achterstand volledig om te buigen in een voorsprong.

Basil Camara maakte voor de tweede keer dit seizoen de gelijkmaker

Aluminium staat de gelijkmaker in de weg, na rust toch raak

Genemuiden gaf de strijd niet op en trok ten aanval. Eerst was het doelpuntenmaker Berwout Beimers die uit kon halen en het aluminium boven keeper Jaimy Schaap wist te raken, waarna Marc Magan dit na de ingelaste drinkpauze nog eens dunnetjes over deed. Tussendoor was het dezelfde Magan die met een paar afstandsschoten naast het doel Jaimy niet op de proef wist te stellen. IJsselmeervogels probeerde via Marouane Afaker nog wat terug te doen, maar hij mistte de bal volledig na een lage voorzet vanaf de linkerkant.

Alsnog was het Genemuiden dat vlak na rust de gelijkmaker wist te maken en ook hierbij werd het aluminium geraakt. De aftrap was nog voor IJsselmeervogels, maar de bal werd al snel overgenomen door Genemuiden. Een schot vanuit de tweede lijn belandde via de paal voor de voeten van Rens van Benthem, die vanuit een moeilijke hoek op doel wist te schieten. Jaimy Schaap leek de bal nog tegen te kunnen houden, maar helaas belandde deze via zijn benen in het doel en was de stand weer gelijk.


Scheidsrechter laat veel doorgaan

Na de snelle gelijkmaker golfde het spel op en neer, maar echte kansen kwam er niet meer. Aan de kant van IJsselmeervogels raakten Marouane Afaker en Robin Eindhoven de bal niet zuiver genoeg om voor dreiging te zorgen en aan de kant van Genemuiden kwam de meeste dreiging van Marc Magan, maar ook hij wist hier geen doelpunt meer uit te halen.

De solide leidsman Pieter van Veelen leek met een missie naar de Westmaat te zijn gekomen: de kaarten op zak houden. Magan wist aan een kaart te ontsnappen na een overtreding op de goed spelende Dennis Knuiman en ook overtredingen op de uitstekend verdedigende André Morgan en wederom Knuiman werden niet bestraft. Valpartijen van Marouane Afaker in het strafschop gebied werden simpel weg gewuifd en aan de andere kant gebeurde dit ook bij een duikeling van Marc Magan. Toch lukte het uiteindelijk niet om de wedstrijd zonder kaarten af te sluiten en kreeg Matthias Breman de eerste kaart van de wedstrijd na een noodzakelijke overtreding op de ontsnapte Jim Hulleman, waarna ook Martijn Eenkhoorn nog werd geboekt.

Marouane Afaker en Robin Eindhoven wisten niet meer voor dreiging te zorgen

Terechte uitslag

De grootste kans van de tweede helft was nog voor IJsselmeervogels. Basil Camara stoomde op vanaf de middellijn en gaf de bal aan Marouane Afaker. Afaker probeerde al vallend de bal af te geven, de bal blijft hangen en uit liggende positie weet hij Dennis Knuiman te bereiken, die alleen in hoeft te tikken. Hier werd echter wel ingegrepen door de scheidsrechter, in wiens ogen Marouane Afaker een overtreding maakte tijdens dit proces. Verder dan een diepe bal die werd weggekopt door keeper Schaap wist Genemuiden vervolgens niet meer te komen, waarna de wedstrijd uiteindelijk af werd gesloten met een terechte puntendeling.

Komende dinsdag wacht voor IJsselmeervogels de volgende krachtmeting, dan gaat het om 20:00 uur op bezoek bij DVS’33 in Ermelo met een plek in de volgende ronde van het KNVB-bekertoernooi op het spel.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Enrique Blokhuis
Fotografie: IJsselmeervogels Media / Erik de Weerd (meer foto's zijn te vinden in het fotoalbum)