Het eerste

Volgen op

Wedstrijdgegevens


2 - 1

SVL - IJsselmeervogels
dinsdag 12 september 2023,

Gennaro Ooft (1-0, '1)
Dugary Monkou (1-1, '59)
Willem Baaij (2-1, '80)

Toeschouwers: 50
Scheidsrechter:
T. Hardeman

Bekijk opstellingen

Jeugdige kansenmachine verliest desondanks van SVL

IJsselmeervogels heeft in Langbroek een nuttige oefenwedstrijd gespeeld tegen SVL. Dit soort duels zijn voor de staf met name bedoeld om jeugdspelers in beeld te hebben en daarnaast om A-selectiespelers wedstrijdritme op te laten doen en beide is dinsdagavond gelukt. Het enige wat IJsselmeervogels zichzelf mag verwijten is dat het de score niet in het eigen voordeel heeft laten vallen, want de 2-1 nederlaag geeft geen correcte weergave van het spelbeeld.

Vrijwel direct kwamen de Rooien op achterstand. Door een persoonlijke fout van doelman Jahmadi Eijsden kwamen de gastheren al direct in de eerste minuut op voorsprong en wat volgde was een beschieting van het doel van SVL. Waar het overwicht in de eerste helft nog niet leidde tot een goal, lukte dat in de tweede helft beter. Intussen had Pascal Koelewijn, die deze zomer terugkeerde van zijn avontuur bij Vitesse, door zijn invalbeurt na rust, zijn officieuze debuut gemaakt. Het duurde echter nog een kwartier vanaf de rust totdat IJsselmeervogels eindelijk tot scoren kwam. Via een schitterende aanval werd Gino Bosz aan de linkerkant vrijgespeeld door Emmanuel Elias. De trapvaste middenvelder zag dat voorwaartsen Sem Scholten en Dugary Monkou elkaar slim kruisten en laatstgenoemde kopte de hoge voorzet vervolgens fraai tegendraads in. Ook daarna kreeg IJsselmeervogels de kansen op 1-2, maar was het in de slotfase SVL dat er met het resultaat vandoor ging. Een fout van invaller-doelman Tygo Steenvoorden was de aanleiding om een vrije trap weg te geven net buiten de zestien, die vervolgens knap werd binnengeschoten.

Trainer Gert Jan Karsten was erg tevreden met het oefenduel: "In tegenstelling tot de andere oefenwedstrijden heb ik me vanavond heel goed vermaakt. In twee keer drie kwartier spelen hebben we eigenlijk geen kans weggegeven. Dat we door keepersfouten wel twee goals tegen krijgen is in dat opzicht jammer voor het uiteindelijke resultaat. Aan de andere kant hebben we wel veel kansen gecreeerd en hebben we veel energie in gestoken. Het enige dat we onszelf dus kunnen verwijten is dat we niet gewonnen hebben. Deze wedstrijden zijn met name bedoeld om jonge spelers tegenover een grotere weerstand te zetten en dat is gelukt. Dit soort duels lenen zich daarvoor en om te experimenteren. Zaterdag telt weer het resultaat."

Binnenkort oefent de equipe van Gert Jan Karsten opnieuw. VVOG (26 september, 20.15 uur), GVVV (17 oktober, 20.00 uur) en Katwijk (14 november, 20.00 uur) worden de komende maanden bezocht om voorgenoemde reden. IJsselmeervogels Media zal ook hierbij zorgen voor adequate verslaggeving.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel