S.C. Kraak
Assistent-scheidrechter:
K. El Hajjaji, Q. Oudendijk

Kraker eindigt gelijk, Volendam de lachende derde

IJsselmeervogels is er niet in geslaagd om weer over Genemuiden heen te klimmen. In een rechtstreeks duel met de koploper kwamen beide teams niet tot scoren en bleef het bij een bloedeloos gelijkspel. SC Genemuiden was geen schim van het Genemuiden dat de afgelopen weken indruk wist te maken tegen Harkemase Boys (uit, 0-4) en Eemdijk (uit, 1-4) en liet IJsselmeervogels het spel bepalen. Uitblinker aan de kant van Genemuiden was keeper Hidde Streutker, die meerdere keren liet zien een uitstekende keeper te zijn. Beide teams schieten niks op met deze uitslag en zien RKAV Volendam als lachende derde de koppositie pakken na een 3-1 overwinning op Rijnvogels.

Vol Sportpark de Wetering ziet de Vogels domineren in de eerste helft

Op een vol en gezellig Sportpark de Wetering stond alles er feestelijk bij voor de kraker in deze 3e Divisie en zo begon ook de wedstrijd. Speler Sijmon Eenkhoorn werd bedankt voor 250 duels in het eerste elftal van Sportclub Genemuiden. De elf basisspelers van Genemuiden waren te zien met shirts om teamgenoot Hadde Pleijsier een hart onder de riem te steken, die tegen Harkemase Boys op niet mis te verstane wijze geblesseerd raakte. Aan de kant van IJsselmeervogels was keeper Jaimy Schaap verhinderd door ziekte, waardoor Julian Prinsen vandaag onder de lat stond.

Dat het een topduel was, was te merken zowel buiten als binnen het veld. De eerste schermutseling binnen de lijnen ontstond al na 3 minuten en dat bleek een voorbode voor de rest van de wedstrijd, waar veel opstootjes plaats zouden vinden. SC Genemuiden liet IJsselmeervogels het spel maken en bleef achteruit leunen op hun zeer solide verdediging. Met 25 tegendoelpunten doet alleen USV Hercules (24 tegendoelpunten, waarvan 3 vandaag tegen Eemdijk) het nog net iets beter.

IJsselmeervogels was voortdurend aan de bal en dit resulteerde na 10 minuten in wat kleine kansjes. Jesse Schuurman kopte over uit een corner en Aleksandar Bjelica schoot een vrije bal net naast het doel van keeper Streutker. De eerste grote kans voor IJsselmeervogels kwam er in de 22e minuut. Bradley Martis brak knap door en bereikte uiteindelijk Marouane Afaker, die helaas Streutker zijn schot zag keren. Luttele minuten later was het weer Afaker die mocht schieten, weer stond de keeper goed opgesteld.

De grootste kans voor IJsselmeervogels kwam op naam van Dennis Knuiman. Daniel van Son kwam langszij via de rechterflank, had een puike voorzet in huis en Knuiman mocht inkoppen, maar met een prachtige redding was weer keeper Streutker de uiteindelijke winnaar. Kreeg Genemuiden dan helemaal geen kansen? Jawel, op slag van rust was het binnen een minuut tijd drie keer Genemuiden dat gevaarlijk werd. Een voorzet werd ternauwernood weggewerkt, uit de corner die hierna genomen werd vloog de bal naast het doel van keeper Prinsen en enkele seconden later werd een afstandsschot van Brouwer uit de lucht geplukt door Prinsen, waarna de scheidsrechters affloot voor de rust.

De verdediging van IJsselmeervogels stond vandaag als een huis

Genemuiden feller uit de kleedkamers, grootste kansen nog steeds voor IJsselmeervogels

Dat Genemuiden buiten een solide verdediging ook over een goede aanval beschikt, kwam in de tweede helft dan toch eindelijk wat meer naar voren. Genemuiden drong wat meer aan en vond de weg richting het rode doel iets vaker, maar keeper Prinsen keepte een probleemloze pot. IJsselmeervogels bleef soeverein overeind en ging door met kansen creëren. Ook Niels Butter vond keeper Streutker op zijn weg, waarna hij werd gewisseld voor Thomas Beekman, Danny van den Meiracker verving op hetzelfde moment Dennis Knuiman.

Het was invaller Thomas Beekman met de volgende grote kans namens de vogels, na een mooie steekbal draaide hij zich vrij en schoot, maar de uitgekomen keeper wist wederom redding te brengen. Hierna gingen beide teams wisselen. Bij Genemuiden kwamen de, normaal gesproken, basisspelers Rens van Benthem en Marc Magan binnen de lijnen en trainer Gert Jan Karsten bracht Basil Camara en Jim Hulleman voor Marouane Afaker en Aleksandar Bjelica, die een puike pot speelde, maar moest oppassen met geel op zak. Tussen deze wissels door was het Berwout Beimers dat namens Genemuiden twee keer gevaarlijk was met een paar kopballen, maar het doel niet wist te vinden.

Een discutabel moment deed zich voor tien minuten voor het einde van de wedstrijd. De bal kwam in de pot van Genemuiden terecht, waar weer keeper Streutker uiteindelijk de winnaar was, maar vlak hiervoor werd er hands gemaakt door een medespeler. Scheidsrechter van dienst, de heer Kraak, zag hier echter niks in en zonder VAR moest IJsselmeervogels zich hierbij neerleggen.

Ook de slotfase was overduidelijk voor IJsselmeervogels, maar de drie punten konden niet worden meegenomen uit Genemuiden. Genemuiden was gevaarlijk via een vrije bal (over) en een afstandsschot vloog net naast, hier zette IJsselmeervogels diverse kansen tegenover. Jim Hulleman (2x) en Junior van der Velden vonden keeper Streutker op hun weg en diverse scrimmages voor het doel uit corners en uit de verre inworpen van Jim Hulleman ternauwernood weggewerkt, waarna de scheidsrechter het mooi vond geweest en af floot voor de wedstrijd. Zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel en kon RKAV Volendam profiteren en de koppositie overnemen.

Danny van den Meiracker verving Dennis Knuiman, maar ook hij wist niet te scoren

Titelconcurrent Harkemase Boys speelde gelijk tegen Hoogeveen en raakt meer achterop op Volendam, zij ontvangen volgende week HSC’21. Genemuiden gaat op bezoek bij Rijnvogels en RKAV Volendam gaat het opnemen in en tegen Urk. IJsselmeervogels neemt het volgende week in eigen huis op tegen USV Hercules, de wedstrijd zal aanvangen om 15:00 uur. Graag tot dan!

Tekst: IJsselmeervogels Media / Enrique Blokhuis
Fotografie: Helmich Lubberts / Orange Pictures / SC Genemuiden