L. van Leeuwen
Assistent-scheidrechter:
R. Broekman, L. Vos

Vogels winnen ruim op Urk

IJsselmeervogels heeft in de titelstrijd geen fout gemaakt op Urk. Tegen de lokale SV werd er met maar liefst met 1-6 gewonnen. Doordat ook RKAV Volendam geen fout maakte tegen SC Genemuiden (3-0) stijgt de ploeg van Karsten weliswaar een plekje, maar blijft het verschil met de Wijdbroeken met nog drie wedstrijden te gaan drie punten. Sparta Nijkerk (3-2 winst tegen Hoogeveen) volgt met 56 punten op 1 punt achterstand en Genemuiden zakt met 55 punten naar plek 4. De Vogels doen dus wat het moet doen het blijft dus ongemeen spannend!

In een gelijk opgaande openingsfase (beide teams kregen twee kansen) werd niet gescoord. Dit leek Jim Hulleman na een kwart wedstrijd wel te doen, maar zijn kopgoal werd wegens buitenspel afgekeurd.

Jordy Ruizendaal kopt de 0-1 in de touwen

Nadat Aleksandar Bjelica zo’n tien minuten later na deze ongeldige goal mee opgekomen was besloot hij uit te halen. Enkel de vingertoppen van doelman Richard Strijker voorkwamen een treffer.
Vijf minuten later konden de meegekomen Vogelssupporters wel echt juichen. Een corner van Marouane Afaker werd binnengekopt door Jordy Ruizendaal waarna het scorebord nu wel op 0-1 gezet kon worden. In de resterende zes minuten werd het doel niet meer gevonden.

Na rust had iedereen zijn plekje weer gevonden toen de 0-2 ook op het bord kon. In een aanval waar al doeltreffend uit kon worden gehaald was het uiteindelijk Marouane Afaker die de treffer wel kon overhalen. Het was dit seizoen alweer de 14de treffer van de behendige aanvaller.

Marouane Afaker met de 0-2

Ondertussen was duidelijk dat Volendam ging winnen van Genemuiden en De Vogels leken te beseffen dat er veel doelpunten nodig zijn omdat er een mogelijkheid bestaat dat deze competitie op doelsaldo beslist moet gaan worden. Deze goals kwamen er ook.

Voor goed aan het doelsaldo gewerkt werd deed ook Julian Prinsen zijn duit in het zakje. Hij schatte een steekpass van Lucas Tol van Urk op waarde, kwam attent zijn doel uit en met een sliding zorgde hij ervoor dat Lucas Schraal niet tot scoren kon komen.

Inmiddels was Thomas Beekman tussen de lijnen gekomen voor Dennis Knuiman. De aanvaller stond na zijn blessure die hem 8 wedstijden aan de kant hield weer in de basis.
Het inbrengen van Beekman bleek een gouden greep. Hij zou in de 34 minuten die hij kreeg namelijk de wedstrijdbal opeisen door drie keer het net te vinden.
Allereerst was hij er snel bij nadat Marouane Afaker van links naar binnentrok en de vuisten van doelman Richard Strijker vond. De aanvallende middenvelder door deze goede actie simpel binnen schieten en zo de 0-3 op het bord schieten.
Acht minuten later, in de 69e minuut besloot de invaller het te proberen van een meter of 22. Hij verraste Richard Strijker compleet en maakte zo schitterend de 0-4.
De derde van het goudhaantje van de middag kwam net voor tijd. Dit bleek ook de laatste treffer van de middag te zijn.

Thomas Beekman viert zijn treffers met een deel van de meegereisde supporters

Tussendoor had Urker Lucas Nagel met nog een kleine tien minuten te spelen het gat van 0-4 teruggebracht naar 1-4.

Spakenburger Pascal Koelewijn mocht elf minuten voor sluitingstijd tussen de lijnen komen en zorgde koppend voor de 1-5.

Ondanks dat IJsselmeervogels met 1-6 won had deze uitslag misschien nog hoger uit kunnen vallen. Desondanks is het doelsaldo met twee treffers richting RKAV Volendam gekropen. De Wijdbroeken hebben momenteel een doelsaldo van +35. IJsselmeervogels staat op +28. Omdat Volendam drie punten boven De Vogels staat zal Het andere oranje in de resterende drie duels 3 punten moeten laten liggen om het eventueel op doelsaldo aan te laten komen. Feit is dan wel dat IJsselmeervogels haar laatste wedstrijden tegen DOVO (thuis), RKVV DEM (uit) en ODIN ’59 (thuis) winnend dient af te sluiten. RKAV Volendam gaat volgende week op bezoek bij USV Hercules, wat nog volop strijdt voor de derde periode (de periodestand kunt u hier zien), ontvangt daarna het gedegradeerde SV Kampong en sluit af bij VV Hoogeveen wat zich hoogstwaarschijnlijk kan gaan klaarmaken voor de nacompetitie om in de derde divisie te blijven.
Het beloven erg spannende weken te worden te beginnen op een hopelijk kolkend sportpark De Westmaat tegen DOVO.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Ewout Zwaan
Foto’s: IJsselmeervogels Media / Martin Mol (meer foto’s zijn te zien in ons fotoalbum)