Nieuws

Volgen op

Belangrijke informatie over IJsselmeervogels - DOVO

Afgelopen week was de eerste wedstrijd met de aangepaste regels. Veel ging er goed, waarvoor onze hartelijke dank aan iedereen die begrip toonde. Er waren ook wel wat kanttekeningen te maken. Voor deze wedstrijd tegen DOVO gelden daarom weer verder aangescherpte regels. Lees de volgende informatie daarom ook goed door!

Om het gebruik van de hele ruimte rond het veld te stimuleren en om de stroom van mensen zo veel mogelijk te beperken, zullen we ook de ingang bij de sporthal gebruiken. Deze ingang kan gebruikt worden door iedereen die online een ticket heeft besteld. Toegang is mogelijk vanaf 14:00 uur.

Toegang

De toegang tot deze oefenwedstrijd is gratis, maar wel beperkt. Alle bezoekers (dus ook de jeugd) moeten zich registreren; dat betekent dat iedere bezoeker naam, contactgegevens en een gezondheidsverklaring moet invullen. Dat kan vanaf later vandaag online alleen voor sponsoren en leden van IJsselmeervogels. Je krijgt dan een (gratis) ticket per e-mail thuisgestuurd. De online registratie zal rond 17:00 uur starten.

Iedereen met een online ticket dient de ingang van het sportpark aan de sporthalzijde te gebruiken. Deze bezoekers kunnen plaatsnemen op de staantribune aan de sporthalzijde, achter het doel aan de sporthalzijde en op de staantribune aan de lange zijde.

Op de wedstrijddag zijn bij de hoofdingang (vanaf 14:00 uur) nog beperkt kaarten verkrijgbaar, na invullen van het registratieformulier. Deze bezoekers kunnen plaatsnemen op de staantribune naast de hoofdtribune aan de kantinekant.

Het sportpark is geopend voor toeschouwers vanaf 14:00 uur.

Uitsupporters

Aan DOVO is een beperkt aantal kaarten ter beschikking gesteld. Deze worden door het bestuur van DOVO verdeeld. Ook deze supporters dienen het sportpark te betreden aan de sporthalkant.

Vol=vol

De toegang is beperkt tot maximaal 600 bezoekers en vol=vol. We realiseren ons terdege dat dit een forse beperking is en dat we naar verwachting veel mensen zullen moeten teleurstellen. Wij vragen nadrukkelijk om uw begrip in dezen. Op het moment dat de capaciteit bereikt is, zullen de hekken gesloten worden en blijven tot na de wedstrijd.

Staanplaatsen

Voor staanplaatsen zullen we de plaatsen waar mensen mogen staan markeren met stippen. Op deze stippen mogen dan mensen staan, mits ze onderling voldoende afstand houden (= 1,5 m!). 

Zitplaatsen

Op de hoofdtribune kunnen we maximaal 150 op de hoofdtribune toelaten. Op de hoofdtribune is de helft van de rijen afgeschermd. Op deze rijen mag absoluut niet plaats genomen worden. Op de vrije rijen geldt dat er voldoende afstand gehouden moet worden: dat betekent minstens 2 stoelen vrij houden tussen mensen die niet uit een huishouden komen. Er is slechts één toegang, alleen beneden bij de pantry aan de zijde van de sporthal. Tribuneplaatsen zijn voorbehouden aan mensen die tribunejaarkaarthouder zijn of sponsor op vertoon van hun pas. Ook hier geldt dat we veel minder plekken hebben dan normaal en dat we veel mensen moeten teleurstellen.

Het sponsorhome blijft gesloten tijdens de oefenwedstrijden.

Pantry's

Voor de wedstrijd en in de rust zal het mogelijk zijn om bij de pantry’s aan weerszijden van de hoofdtribune én de pantry bij de ingang van de sporthal (achter het scorebord) koffie, frisdrank of bier te halen. Deze verkooppunten gelden als afhaalloket, dat betekent dat de gekochte consumpties meegenomen moeten worden naar de aangewezen plaats. De pantry's zullen geopend zijn van 14:00 - 16:00 uur.

Kantine & Terras

Anders dan vorige week zal de ruimte voor de kantine enkel dienen als terras. Het is dus niet mogelijk om langs de kantine naar de staantribune te lopen! De kantine & terras zullen pas om 16:30 open gaan. Ook voor kantine en terras geldt: vol=vol. Als er na afloop van de wedstrijd geen plaats meer is, dan rest ons niets dan u vriendelijke te verzoeken om huiswaarts te keren.

Looproutes

Met deze aanpassingen beogen we de looproutes zo simpel mogelijk te houden en kruisen van verkeersstromen te voorkomen. Na afloop geldt dat iedereen wordt verzocht volgens de volgende regels het park te verlaten:

  • Staantribune kantinezijde via de hoofduitgang
  • staantribune sporthalzijde via de uitgang aan de sporthalzijde
  • hoofdtribune: via de dichtsbijzijnde uitgang
  • staantribune lange zijde: aub beide uitgangen gebruiken
  • het deel dat het dichtst bij de kantine staat en dat naar de uitgang wil mag (bij uitzondering) over het veld naar de hoofduitgang lopen
  • het deel dat naar de kantine/terras wil kan daar de ingang van het terras gebruiken, totdat de capaciteit benut is

Zie bijgevoegde plattegrond om een ander te verduidelijken. Klik op de plattegrond om een grotere versie te downloaden. Houd de looppaden te allen tijde vrij!

Algemeen

We doen een dringend beroep op iedereen om de aanwijzigingen van de toezichthouders en de stewards op te volgen. 

Pers

Pers moet zich aanmelden bij onze persvoorlichter via [email protected]. We hebben 4 zitplaatsen gereserveerd. Bij meer belangstelling zal voorrang gegeven worden aan de vaste verslaggevers.

Ten slotte

We doen een dringend beroep op iedereen om de aanwijzigingen van de toezichthouders en de stewards op te volgen. In overleg met de lokale overheid willen we deze oefenperiode gebruiken om de procedures rond toegang te testen om zo goed voorbereid het nieuwe seizoen in te gaan. Een van de zaken die we willen testen is het toewijzen van staanplaatsen. Dit gaat alleen mogelijk zijn als iedereen zich goed aan de regels houdt. Met name het bewaken van 1,5 m afstand is zeer belangrijk. 

Na iedere oefenwedstrijd zullen we evalueren en de procedures waar nodig aanpassen. We realiseren ons dat deze procedure verre van perfect is en dat we veel mensen zullen moeten teleurstellen. We vragen hiervoor uw begrip.

Terug

Deel via
Alle video's

Recente media

Alle video's