Nieuws

Volgen op

Coronacheck: hoe werkt dat?

Bij thuiswedstrijden van IJsselmeervogels 1 gaan we, zolang dat qua regelgeving nodig is, werken met de coronacheck app. Hoe gaat dat in zijn werk?

Waarom eigenlijk?

Na een periode met zeer beperkte toegangsmogelijkheden aan het begin van vorig seizoen en in de voorbereiding op dit seizoen, is er nu de mogelijkheid om beduidend meer leden en sponsoren de gelegenheid te bieden wedstrijden van het eerste te bezoeken. Iets waar zij al meer dan een jaar wel voor betalen maar nog nauwelijks wedstrijden voor heeft teruggekregen. Waar vele andere activiteiten (ook wedstrijden in de Jack's League) alleen toegankelijk zijn voor bezitters van een QR-code heeft IJsselmeervogels er bewust voor gekozen om alle leden en sponsoren de mogelijkheid te bieden de wedstrijden van het eerste te bezoeken.

Het bestuur respecteert voor 100% ieders overtuiging en mening en doet slechts waarvoor zij is aangesteld: een situatie creëren waarbij alle leden en sponsoren welkom zijn. Het bestuur moet daarbij de huidige regels naleven, maar heeft geen invloed op de totstandkoming van die regels.

Uitsupporters zijn in zijn algemeenheid welkom. Nu we eindelijk weer met meer publiek mogen voetballen, willen we zoveel mogelijk supporters die gelegenheid bieden. Bij gebruik van een 'uitvak' is de capaciteit beperkt. Voor deze specifieke wedstrijd heeft Quick Boys aangegeven van de geboden gelegenheid geen gebruik te maken.

Hoe werkt het?

Als IJsselmeervogels 1 thuis speelt, gaan we vanaf anderhalf uur voor de wedstrijd werken met de coronacheck app. Het sportpark is dan verdeeld in twee zones: zone ‘coronacheck’ en zone ‘1,5 m’. Gedurende deze tijd (vanaf anderhalf uur voor de wedstrijd, tot ongeveer anderhalf uur na de wedstrijd) hoeft in de zone ‘coronacheck’ geen anderhalve meter afstand gehouden worden voor iedereen die de QR code heeft laten checken. Ook mogen de ruimtes en gebieden dan voor 67% van de normale capaciteit benut worden.

De rest van het sportpark is dan gewoon bereikbaar. Er is geen coronacheck en er moet anderhalve meter afstand gehouden worden. Voor de inwendige mens kunt u in deze zone terecht bij de sporthalbar en evt. (afhankelijk van de behoefte) ook de pantry aan de sporthalkant. Zie ook de plattegrond.

Hoe kom ik aan een coronatoegangsbewijs

Zorg ervoor dat je een coronatoegangbewijs (QR-code) hebt via de app van CoronaCheck en je identiteitsbewijs kunt tonen. Dit coronatoegangbewijs (QR-code) krijg je door of:

  • Gevaccineerd te zijn (dus volledige coronavaccinatie te hebben ontvangen)
  • Herstelbewijs te hebben (bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden bent hersteld van Corona
  • Getest te zijn (negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de activititeit, testen moet via testenvoortoegang.nl)

Klik hier om te lezen hoe je zo'n QR-code (hij moet geldig zijn in Nederland) kunt krijgen.

Geen dataverbinding op je telefoon

De CoronaCheck app haalt de QR-code op, op het moment dat je de code wilt tonen. Je hebt dus een dataverbinding nodig. Heb je geen data-abonnement? Bij de ingang kun je gebruik maken van het IJsselmeervogels WiFi-netwerk: VVIJV. Dit is open en gratis toegankelijk. Als alternatief kun je ook kiezen voor:

Coronatoegangsbewijs op papier

Heb je liever een papieren bewijs? Dat kan ook via coronacheck.nl.

Neem een ID mee

Het coronatoegangsbewijs is alleen geldig als je ook een ID meeneemt. We controleren zo of de QR-code hoort bij de persoon die het toont.

Andere bewijzen

Andere bewijzen (testresultaten, vaccinatiebewijzen, gele boekje, etc) kunnen we helaas niet accepteren. Dit is voor ons te lastig om te controleren. Maak aub gebruik van de coronacheck app of neem een geprinte QR-code op papier mee. Vraag desnoods hulp in uw omgeving om dit te regelen.

Plattegrond

PlattegrondQB

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

2
nov
Algemene Ledenvergadering

Algemene Ledenvergadering
Kantine

5
nov
Gooische Vrouwen Bingo 2021

Gooische Vrouwen Bingo 2021
De Westmaat

12
nov
Bingo

Bingo
Kantine IJsselmeervogels

11
feb
Culinaire veilingavond!

Culinaire veilingavond!
Restaurant 'De Toekomst'

Alle evenementen