Nieuws

Volgen op

Erelid Gerrit Vermeer overleden

Vandaag bereikte ons het trieste bericht dat voormalig speler en erelid Gerrit Vermeer op 82-jarige leeftijd is overleden. 

Als voetballer maakte Gerrit aan het begin van de jaren zestig zijn opwachting in het eerste elftal. Hij bezette toen de linksback positie. Zijn handelsmerk waren een flinke dosis inzet en karakter. In de vele seizoenen dat Gerrit in de hoofdmacht speelde mocht hij diverse prijzen winnen en oogstte veel waardering met zijn vechtersmentaliteit. Daarnaast was hij met zijn opgewekte karakter een echte teamspeler die elke trainer graag in zijn elftal had. 

Na zijn voetballoopbaan richtte Gerrit zich op het trainen van jonge talenten. Dat begon bij Amersfoortse Boys en eindigde uiteindelijk bij het tweede elftal van IJsselmeervogels. Samen met zijn goede vriend Arian van de Groep (Potje) wisten de reserves vele successen te behalen. 

Daarnaast was de vriendelijke Gerrit Vermeer in de rol van assistent en interim-trainer enkele jaren nauw betrokken bij het eerste elftal. Zijn vlammende en meestal emotionele wedstrijdbesprekingen waren legendarisch. Hij wist daarmee bij spelers de gevoelige snaar te raken waardoor ze vol zelfvertrouwen en overtuiging aan het duel begonnen. In die rol van motivator heeft Gerrit in menig belangrijke wedstrijd zijn inbreng gehad. 

Na zijn voetbal- en trainerscarri√®re sloot Gerrit zich aan bij de facilitaire commissie en verleende diverse werkzaamheden op het sportpark. Ook van deze taak kon Gerrit erg genieten. Samen met leeftijdsgenoten de club verder helpen en na een gedane klus gezellig wat te drinken en te praten over voetbal. In 2005 werd hij geheel terecht met de benoeming van erelid beloont voor zijn enorme verdiensten voor de club. 

Met het overlijden van Gerrit Vermeer nemen we als vereniging afscheid van een prominent erelid en warme persoonlijkheid. Iemand die veel voor onze club heeft betekend. 

Onze gedachten gaan uit naar zijn nabestaanden. Het bestuur wenst hen de troost en kracht van onze Hemelse Vader toe om dit verdriet te verwerken.

Namens het bestuur

Tijmen de Graaf
Archivaris IJsselmeervogels

Gerrit Vermeer

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

22
dec
Kerstborrel

Kerstborrel
Clubhuis

11
feb
Culinaire veilingavond!

Culinaire veilingavond!
Restaurant 'De Toekomst'

Alle evenementen