Nieuws

G-team-FC van Hanegem eindigt in maar liefst 6-6

Afgelopen donderdagavond speelde het G-team van IJsselmeervogels, in het kader van het 90 jarig jubileum van de club, tegen een team van Willem van Hanegem. Het werd een waar doelpuntenfestijn met een einduitslag van 6-6. Een prima resultaat van FC van Hanegem, want er zijn maar weinig teams die tegen het rooie G-team een punt halen op de Westmaat.

Al vroeg in de avond was het een drukte van belang in de Salentein lounge, waar de spelers van het G-team al behoorlijk zenuwachtig rondliepen.

G Team veel publiek

Veel publiek op de tribune

Het team van Willem van Hanegem druppelde ook langzaamaan binnen en kreeg van de gastheren Peter Bronkhorst en Geurt Roos een keurig ontvangst in de vorm van diverse broodjes, koffie en koek.

G team foto

De volledige line-up voorafgaand aan de wedstrijd

De wedstrijd begon op de vastgestelde tijd van 19.30 uur en onder de aankondiging van speaker Dirk Jan de Graaf betraden de voetbal-matadors de heilige grond van de Westmaat. De pers, waaronder ESPN, was massaal op deze wedstrijd afgekomen. ESPN-sterverslaggever Milan van Dongen had voorafgaand aan de wedstrijd al de nodige interviews met spelers van het G-team afgenomen en hij was onder de indruk van de welbespraaktheid en het
cameratalent van de spelers. Bekijk hier de beelden van ESPN.

G team Willem van Hanegem

Het G-team was deze avond een mix van jeugd en senioren en dat bleek een prima combinatie. Gedurende de wedstrijd namen ze het initiatief en FC Willem van Hanegem werd regelmatig van het kastje naar de muur gestuurd.
Scheidsrechter deze avond was overigens Willem van Hanegem zelf en het moet gezegd hij floot een prima wedstrijd. Met de rust stond het G-team met 4-3 voor en zag het er naar uit dat het een vrij makkelijke avond zou worden.
Een goal die niet onvermeld mag blijven was het schot in de kruising van G-spits Joop van Dijk. Er zijn geruchten dat deze goal bij ESPN gaat meedingen voor de titel doelpunt van de maand.
Helaas was de tegenstand van de van Hanegem boys in de 2e helft wat groter en dat resulteerd na 2 x 20 minuten in een spectaculaire einduitslag van 6-6.