Nieuws

Volgen op

Tweede divisie 20/21 afgebroken, doorstart in regio's

De KNVB heeft donderdag bekend gemaakt een besluit te hebben genomen in de afwikkeling van onder meer de Tweede divisie in het seizoen 2020/21. De belangrijkste bevindingen zijn dat de huidige stand van de tweede divisie wordt geschrapt en dat er wordt ingezet op een aangepaste competitie in regioverband.

Indeling op regio

De tweede divisie wordt opgedeeld in twee regio's, bestaand uit twee poules van 9 teams. IJsselmeervogels neemt het in de op de KNVB-districten West-I en Oost georiënteerde regio op tegen AFC Amsterdam, De Treffers, Jong FC Volendam, GVVV, HHC Hardenberg, Koninklijke HFC, Spakenburg en TEC.

De andere poule, bestaand uit de clubs uit de districten West-II en Zuid, bestaat daarmee uit: ASWH, Excelsior Maassluis, Jong Sparta Rotterdam, Katwijk, Kozakken Boys, Noordwijk, Rijnsburgse Boys, Quick Boys en Scheveningen.

indelingTweededivisie2021

Volledige, nieuwe competitie

Binnen de poule zal IJsselmeervogels zestien speelrondes spelen, wat inhoudt dat elke tegenstander wordt getroffen in een thuis- en in een uitwedstrijd. Aangezien de competitie is afgebroken, zullen de overwinningen op HHC Hardenberg (0-2) en Jong Volendam (4-3) niet worden meegenomen in deze competitie. Alle clubs starten met een schone lei.

Start in februari

De KNVB mikt op de start van deze nieuwe competitie in februari 2021, maar beseft afhankelijk te zijn van de landelijke wet- en regelgeving naar aanleiding van de coronapandemie. Het wacht hierin op de persconferentie van 8 december en zal naar aanleiding daarvan meer duidelijkheid verstrekken over speelschema's en de  promotie/degradatieregeling na invoering van twee competities. Ook zal op dat moment allicht meer duidelijk worden over toegang tot de wedstrijden.

Terug

Deel via