Nieuws

Onvervalste bekerkraker Vrouwen 1 eindigt in een klinkende 5-4 overwinning

De scoutingsrapporten lagen klaar en de vrouwen kwamen even over van trainingskamp. Droog, windkracht 2 en 11 graden zorgde voor heerlijke omstandigheden. Zondag tweedeklasse subtopper Hillegom de tegenstander, dus alle ingrediënten voor een mooie wedstrijd.

De Hillegommers waren niet gekomen om het mooie sportpark te bezichtigen, vanaf minuut één was iedereen wakker. De Vogels probeerden de opbouw te verstoren maar slaagden daar niet goed in. Hillegom speelde daar goed onderuit en zo ontstond er een gevecht op het middenveld. Er ontstond een soort evenwicht waar de dreiging voelbaar was maar de kansen de eerste twintig minuten uitbleven. IJsselmeervogels kreeg de eerste mogelijkheid via Alice van Diermen en Nadia Hartog, door getreuzel van beiden kwam daar verder niets uit.

IMG 0829

Op aangeven van Nadia Hartog scoort Alice van Diermen 1-0

Nu was het spel wel op de wagen want twee minuten later werkte Alice een bal vanaf links net naast in het zijnet. Hillegom schoot na een goede aanval net voorlangs en twee minuten later mocht Jonne Odding haar klasse weer laten zien. De Rooie verdediging werd verschalkt maar Jonne niet, in de één tegen één kwam de Amersfoortse als winnaar uit de strijd. In de omschakeling was het Sam Koelewijn die met een uitstekende pass Nadia wegstak. Nadia gaf voor en Alice kwam tijdig inlopen en scoorde de 1-0 in de 28e minuut.

IMG 0930

Nadia Hartog haalt verwoestend uit en laat de keeper van Hillegom kansloos: 2-1

In de 36e minuut was het 1-1 toen na een krankzinnige scrimmage de bal voor een Hillegomse voet viel. In de 42e minuut was het Lotte Meester die door goed druk zetten de bal zonder het te weten bij Nadia kreeg. Die schoot vanaf de rechterkant fantastisch binnen, 2-1. Op slag van rust was het Sam die een mooie voorzet van Romy van Halteren net voorlangs kopte. Daardoor konden beide ploegen de kleedkamer opzoeken met de 2-1 op het bord.

IMG 1005Met een perfect afstandsschot brengt Sam Koelewijn IJsselmeervogels terug in de wedstrijd: 3-3

De tweede helft begon net als de eerste met een vreemd soort evenwicht totdat de Blauwwitten in twee minuten tijd de wedstrijd volledig kantelden. In de 56e minuut werd de verdediging verrast door een diepe bal en daar wist de Hillegomse aanvaller deze keer wél raad mee en schoot de 2-2 binnen. In de 57e minuut was de ommekeer compleet toen een Hillegomse corner werd binnengekopt en de 2-3 een feit was.

Er werd aan de rooie kant gewisseld om wat meer grip te krijgen. Tirza Koelewijn verhuisde naar het centrum van de verdediging en Sam kwam op de linksachter/linksrijdende positie. Toen even later Lisa Zwaan uitviel namen de zorgen toe, maar Janneke Jakma viel goed in. De druk op het Hillegomse doel nam toe toen Sam een afgeslagen bal uit de zestien op haar slof nam. De keeper liet zich verrassen en de 3-3 was in de 71e minuut bereikt.

IMG 1070

Vanuit een corner zet Alice van Diermen (19) IJsselmeervogels opnieuw op voorsprong: 4-3

De wedstrijd was weer in balans, alleen dachten Sam en Alice daar anders over. Sam schoot een strakke corner richting tweede paal waar Alice in de 76e minuut de 4-3 binnen schoot. De Vogels hielden goed stand en gaven niet veel meer weg, al nam de druk toe. Vijf minuten voor tijd zette Emma van Eeken na een goede actie Manù Schuit alleen voor de keeper. Manù kwam echter niet goed uit en schoot over. De spanning was om te snijden toen de ingevallen Cherelle Blokhuis een bal hoog over de breedte gaf richting de vrijstaande Manù. De keeper kwam uit, maar Manù schoot vanaf de linkerkant de bal over de keeper heen in de verre hoek en de bevrijdende 5-3 was in de 90e minuut een feit.

In de 96e minuut werd de 5-4 nog gescoord maar deze was voor de statistieken, want even later floot de scheidsrechter af en kon de overwinning gevierd worden. De kwartfinales zijn bereikt.

IMG 1160

Vanaf de punt van het strafschopgebied scoort Manù Schuit haar eerste doelpunt in Vrouwen 1 en zet haar ploeg daarmee op een beslissende voorsprong: 5-3

Over twee weken wordt de competitie hervat in Utrecht als Vrouwen 1 op bezoek gaat bij Rivierwijkers.

Karakteristieken
IJsselmeervogels VR1 - Hillegom VR1 5-4 (2-1)
Doelpunten: 28. Alice van Diermen (Nadia Hartog) 1-0, 36. Rona Mosterd 1-1, 42. Nadia Hartog (Lotte Meester) 2-1, 56. Rona Mosterd 2-2, 57. Lisa Hartman 2-3, 71. Sam Koelewijn 3-3, 76. Alice van Diermen (Sam Koelewijn) 4-3, 90. Manù Schuit (Cherelle Blokhuis) 5-3, 90+6. Kimberley Renting-Hoekman 5-4
Gele kaarten: Emma van Eeken
Scheidsrechter: A.C. van Wegen
Toeschouwers: 52

Opstelling IJsselmeervogels: Jonne Odding; Romy van Halteren, Tessa Koelewijn, Tirza Koelewijn, Shanice van Kampen; Lotte Meester (85. Cherelle Blokhuis), Angela van de Groep (59. Manù Schuit), Lisa Zwaan (65. Janneke Jakma); Nadia Hartog (46. Emma van Eeken), Sam Koelewijn, Alice van Diermen