Nieuws

Volgen op

Vrouwen 1 knokt zich in moeizame wedstrijd naar één punt

Zaterdag was het VIOS dat op bezoek kwam. De ploeg uit Vaassen beleefde een uiterst moeizame eerste seizoenshelft, maar na de winterstop ging het aanzienlijk beter. In Vaassen werd het 0-2 voor de Vogels. Qua weersomstandigheden had de intocht van Sinterklaas niet misstaan. Wind, regen en buitengewoon fris voor de tijd van het jaar.

De geel zwarten trokken de verdedigende stellingen op en dat maakte ze lastig te bespelen. De rooien profiteerden te weinig van de ruimtes op de flanken en kozen te snel voor de lange bal die weinig succesvol bleek. Toch was het in de 10e minuut Nadia Hartog die vrij voor de goal kwam, helaas de volledig vrijstaande Lisa Zwaan over het hoofd zag, en de bal naast het doel schoof. Noemenswaardig was nog de fantastische solo van Romy van Halteren die vier tegenspeelsters voorbij liep. Voor de rest was het heel veel ploeteren. Voorin werd er nauwelijks een duel gewonnen, achterin was er moeite om de opdracht uit te voeren. En toch speelde het spel zich bijna continu op de helft van VIOS af.

IMG 0155

Shanice van Kampen zet haar directe tegenstander onder druk.

Tot de 26e minuut toen de verdediging niet goed stond en verrast werd door een lange bal. Het was de eerste keer dat de Vaassenaren in de buurt van Jonne Odding kwamen, maar wel succesvol want de 0-1 lag een paar tellen later in het net. Voor de rust kwam hier ook geen verandering meer in. Het spel bleef slordig en de Vogels hadden de grootste moeite om een gaatje in de geel zwarte muur te vinden.

IMG 0235

Romy van Halteren is bezig aan een lange solo.

Na rust werd het tactisch wat anders opgepakt toen er met drie verdedigers en vier middenvelders werd gespeeld. Dit leek wat beter te gaan al kwam het eerste gevaar van VIOS. Een fraai schot verdween over het doel van Jonne. Namens IJsselmeervogels schoot Lotte Meester nog een vrije trap net over. Even leek de wedstrijd te kantelen. Cherelle Blokhuis en Emma van Eeken waren er ondertussen in gekomen en de Vogels gingen met vier aanvallers spelen. Dit had snel succes toen Lisa de bal mooi opende richting Cherelle. De jonge buitenspeler won het duel en werkte de bal richting Nadia. Die had het vizier nu wel op scherp en scoorde de fraaie gelijkmaker, 65 minuten gespeeld en 1-1.

IMG 0623

Nadia Hartog scoort de gelijkmaker.

Hierna was het nog 25 minuten strijden voor een beter resultaat. Maar helaas zat dat er niet in, het lukte maar niet om een fatsoenlijke kans te creëren. En als je niet kunt winnen moet je in ieder geval niet verliezen. Daar werd in ieder geval aan voldaan. De wedstrijd eindigde zodoende in 1-1, ietwat teleurstellend maar al met al een terechte uitslag.

Op 11 mei wordt de competitie afgesloten in Ermelo bij DVS. Daarna is er nog de halve finale beker en de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse.

Karakteristieken:
IJsselmeervogels VR1 - VIOS Vaassen VR1 1-1 (0-1)
Doelpunten: 26. Nienke Gorelikow 0-1, 65. Nadia Hartog (Cherelle Blokhuis) 1-1
Scheidsrechter: J. Uiterwijk
Toeschouwers: 42

Opstelling IJsselmeervogels: Jonne Odding; Romy van Halteren, Shanice van Kampen (63. Emma van Eeken), Tessa Koelewijn (82. Angela van de Groep), Tirza Koelewijn; Lotte Meester, Esri de Harder, Lisa Zwaan; Sam Koelewijn, Nadia Hartog (82. Janneke Jakma), Alice van Diermen (63. Cherelle Blokhuis)

Foto's: Frank Roding

IMG 0703

In de slotfase kreeg Lisa Zwaan nog een scoringsmogelijkheid.

Terug

Deel via